Oppskrift på crepes

Er de tynne pannekakene aller best?

Slik lager du perfekte crepes.

NYDELIGE: Crepes er lik nydelig.
NYDELIGE: Crepes er lik nydelig. Foto: Foto: Håvard Egge
Sist oppdatert
CREPES: Med sitrussaus og vaniljeis.
CREPES: Med sitrussaus og vaniljeis. Foto: Foto: Håvard Egge
CREPES: Med sukker og sitron.
CREPES: Med sukker og sitron. Foto: Foto: Håvard Egge

Målet er klart: Himmelske, én millimeter tykke pannekaker. Ingen klarer å motstå nydelige crepes til dessert.

Her finner du frokostpannekakene.

Ferdigstekte kan du brette crepes med sukker og noen skvis sitronsaft. Eventuelt kan du lage sitrussausen nedenfor, og flambere i appelsinlikør og konjakk.

Om du virkelig vil imponere så lager du også isen selv - her finner du flust med oppskrifter på iskrem og sorbet.

Start tidsnok

Lag crepesrøra minst to timer før steking slik at melet rekker å absorbere mest mulig fuktighet.

Det du må huske er at den ferdige røra skal være tynn. Røra skal ha lik tykkelse som fløte slik at den raskt sprer seg jevnt i panna.

Har du en crepespanne bruker du naturligvis den. Dette gjelder de færreste av oss, men ingen grunn til bekymring, en liten panne med slippbelegg fungerer utmerket.

Panna varmer du over middels til middelshøy varme. Sjekk ved å sprute noen dråper vann i panna - de skal frese forsiktig. Når panna er varm pensler du med små mengder nøytral olje. Ikke bruk for mye stekefett ettersom crepes ikke absorberer overflødig fett.

Lyst på fleskepannekaker? Les her.

Pakker du crepes i plast kan de oppbevares flere dager i kjøleskap - eventuelt noen uker i fryseren.

Les også:

Billig middag hele uka

Bruk to timer, lag middag for hele uka

- Bedre sjokoladekake er vanskelig å lage

Her kan du søke blant 4.000 oppskrifter!

Denne saken ble første gang publisert 27/07 2011, og sist oppdatert 26/06 2017.

Les også