«Det blir pannekaker til frokost!»

Jubelen står i taket, barna løper til bordet, og selv mor rasler ivrig med bestikket.

Herlig helgefrokost

Det er helg, og da er det som kjent både tid og lov til å kose seg litt ekstra.

Noen ganger er det sprøstekt bacon med perfekt speilegg som gjelder. Andre ganger er det smoothies og perfekte pancakes med lønnesirup, yoghurt, smør, sukker, grovhakkede nøtter, frukt og/eller bær.

Det skal ikke så mye til for å løfte helgefrokosten til himmels.

Er det dagen derpå, og du virkelig starter på bånn, så er egg benedict det beste du kan få.

Slik blir pannekakene best

Frokostpannekakerøra til oppskriften min nederst i artikkelen bør lages minst en time før steking slik at røra får tid til å hvile.

Røra kan naturligvis lages dagen i forveien. Bare vent med å tilsette bakepulveret til like før steking.

Jeg steker pannekakene uten fett i en non-stickpanne (testet her), men har du kun en vanlig panne kan du steke i olje eller smør.

Den klassiske pancakes-feilen mange gjør, er å begynne å stable et pannekaketårn lenge før stekinga er over. Da blir pannekakene stående der og damper seg soggy og ulekre.

Hold dem heller varme på en rist i ovnen, så kan du lage et tårn rett før servering.

God frokost!

Les også:

Slik renser du grillristen

En hel uke med grilling

Friskt og frodig

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Colourbox (illustrasjonsfoto)

Frokostpannekaker - pancakes

Om du vil ha pannekaker til frokost kan det være lurt å lage røra dagen i forveien.

Ingredienser:

225 g hvetemel

50 g sukker

0,5 ts salt

2,5 dl melk

2 stk egg

50 g smør, smeltet

+

1 ss hvetemel

2 ts bakepulver

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!