Om de viktigste ingrediensene skal kåres kommer salt, olje, smør og løk høyt opp på listen, men ikke altfor langt bak kommer jammen egget rullende (disse eggerettene har du spist utallige ganger).

Egget er rett og slett uunværlig i mange sammenhenger. Majones, fersk pasta, vaffler og marengs er eksempler på mat som ikke blir det samme uten.

Ukomplisert fiskesaus

Flere av de nevnte rettene er langt ifra ukomplisert å tilberede. På dette punktet skiller heldigvis eggesmøret seg ut.

For når du skal lage eggesmør slipper du å bekymre deg for at sausen skal skille seg (slik bearnaise har lett for) eller eventuelt at souffleen ikke skal heve bra nok. Det eneste du må prestere er å hardkoke noen egg.

Eggene deler du i terninger med en eggedeler, og varmes opp sammen med persille og smør. Før servering smaker du til med sitron og salt.

Bare pass på at du får på nok salt. Alle som har smakt et kokt egg vet at det krever salt for å bli interessant mat.

Eggesmøret er naturligvis i sitt ess i følge med kokt hvit fisk, aller helst saltet eller røkt.

Vil du ha mer tradisjonsrik nordisk mat - sjekk ut våre oppskrifter på husmannskost her.

Les også:

Hvordan oppbevare, fryse og tine fisk

Dessert av bare vann og sjokolade

Tapas for en travel hverdag

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Colourbox (illustrasjonsfoto)

Eggesmør

Enkelt, men sabla godt.

Til 4 porsjoner:

2 stk egg, hardkokt

125 g smør

3 kvast bladpersille

2 skvis sitronsaft

salt

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!