Du kan trygt gå en ny uke i møte med denne menyen. Du er garantert en variert og morsom matuke om du bruker oppskriftene under.

Menyen er bare en av mange ukemenyer som er laget på Klikk. Her finner du andre ukemenyer.

Mandag

Vi starter uka med en pastaklassiker. Den ble først brukt for å sikre at kona til Alfredo fikk nok næring, men når gjestene i restauranten hans ga han komplimenter havnet den på menyen. Etter at to Hollywood-stjerner oppdaget sausen ble den raskt et verdensfenomen ...

Tirsdag

En god ukemeny burde ha en god porsjon fisk. Ukens første fiskeoppskrift er en deilig suppe som har butterdeigslokk. Høres vanskelig ut? Å nei. Butterdeig kjøper du i butikken (frosne), kjevler ut og pakker rundt suppeskålen som du setter i ovnen til den blir gyllen.

Plutselig ser suppa litt mer spennende ut og får et godt, sprøtt lokk.

Onsdag

Midtvinters er det deilig å ha noen gode gryter å varme seg på. Denne gangen har jeg funnet fram til en herlig og enkel gryte med reinsdyrkjøtt. Det høres dyrt og vanskelig tilgjengelig ut, men du finner det i de fleste matbutikker. I oppskriften bruker jeg reinsdyrskav som er blant det billigste viltkjøttet (har du noe i fryseren kan du skjære det i små biter og bruke det).

Torsdag

Vi skal til Frankrike! Og her møter vi på en gammel kjenning. Den fjonge kyllingretten lages ved å lage en snitt i kyllingbrystet og fylle det med skinke og ost. Til den foreslår jeg herlig potetsalat med grønne bønner og pinjekjerner.

Fredag

På fredag legger vi noen store poteter i ovnen og baker dem. Vi huler ut potetene og blander innmaten med sopp, løk, kjøttdeig (eller kyllinglever for den som våger...) og hvit saus. En enkel og herlig variant som fungerer bra foran TV-en.

Lørdag

Vi har vært i Italia og Frankrika - så da ville det vært urettferdig ikke besøke Spania også. Derfor står den store stoltheten paella på menyen. Det er ikke nødvendig å være veldig tro mot oppskriften, men bruk heller ingredienser du liker.

Søndag

Uka avsluttes med lammefrikassé. Det er ikke komplisert: Kok lammekjøtt i litt saltet vann, lag hvit saus på kraften og la det koke videre til grønnsakene er ferdige. Du er solgt etter ett forsøk.

Flere oppskrifter på husmannskost finner du flere oppskrifter her.

Jeg håper du får en fin og smakfull uke!

Få med deg alt! Følg Sjuve på Facebook (Vi har runda 4100!)

Vil du ha gode oppskrifter i innboksen din hver fredag? Klikk her

Les også:

Slik lager du pesto

10 oppskrifter med kjøttdeig

Smaken av Mexico på rekordtid

Snickerskake: Bedre enn snickers...

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!



Christopher SJuve

Alfredo pastasaus

Dette er en enkel variant av den legendariske pastasausen "Alfredo".

Ingredienser:

4 ss smør

2,5 dl kremfløte

0,5 stk hvitløksfedd

75 g parmesan

salt og pepper

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Fiskesuppe med deilig lokk

Dette er en måte å gjøre suppa litt mer spennende...

Ingredienser:

400 g fisk, av en eller flere sorter

2 pl mørdeig (butterdeig)

1 stk løk

2 stk vårløk

2 fedd hvitløk

olje til pensling

0,5 stk fennikel

2 stk laurbærblad

1 knivsodd cayennepepper

safran, 2-3 tråder

1 stk fisk ehode, eventuelt

salt og pepper

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Finnbiff (reinsdyrgryte)

Denne gryta er laget på reinsdyrskav, det billigste kjøttet.

Ingredienser:

500 g reinsdyrskav

1 stk løk

3 ts mel

500 g poteter

2 stk gulrøtter

2 stk persillerøtter

1 dl tørket sopp

1 stk hvitløk

2 dl kremfløte

50 g brunost

1 ss solbærsyltetøy

salt og pepper

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Kylling Cordon Bleu

Dette er den enkle, late varianten av klassikeren.

Ingredienser:

2 stk kyllingbryst

2 skiver skinke, røket

2 stk tykke skiver ost, gjerne jarlsberg

salt og pepper

smør/olje til steking

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Bakt potet SPESIAL

En bakt potet kan blir veldig kul og god - med denne oppskriften.

Ingredienser:

8 stk poteter, med litt størrelse (men ikke kjempestore)

1 stk løk eller to små

100 g champignon (eller kantarell)

500 g kylling lever, lammelever eller kjøttdeig

1 fedd hvitløk

2 ts provencekrydder

2 ss smør

2 ss hvetemel

2 dl melk

50 g muskat, revet

2 ss griljermel (brødkrum)

salt og pepper

olje/smør til steking

Høyde (px): Bredde (px):
Christopher Sjuve

Paella

Paella er spanias nasjonalrett. Nydelig mat som er morsom å lage sommer som vinter.

Til 4 porsjoner:

20 stk kyllingklubber

2 stk løk

3 stk hvitløksfedd

300 g paellaris

2 dl hvitvin (eller tørr sherry)

2 stk store tomat

1 ts cayennepepper

1 klype safran

1 stk paprika, rød

200 g erter

25 stk reker

0,5 kg blåskjell

3 ss finhakket persille

1 stk sitron

salt og pepper

1,5 l fiskebuljong ebuljong (bland gjerne ut ferdigkjøpt)

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Lammefrikasse

Med en god frikassé på bordet er det vanskelig å stoppe og spise.

Ingredienser:

1 kg lam mekjøtt (gjerne fårikålkjøtt)

vann

3 ss smør

3 ss hvetemel

3 dl kremfløte

6 stk poteter

2 stk gulrøtter

1 stk løk

1 stk persillerot

1 stilk selleristang

1 stk purre (bare det hvite)

1 bit sitron

Høyde (px): Bredde (px):
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!