Det var ingen ringere enn tantene i tv-serien Pantertanter som introduserte meg for konseptet å lage kake av ost.

Jeg var vel tolv-tretten år da jeg ved et uhell satt og så tante for tante smugspise ostekake på TV3. Naturlignok var jeg kritisk til ideen, og tvilte på at dette kunne være godt.

Mye har skjedd siden dengang, og i dag er ostekake en av favorittkakene sammen med blant annet snickerskake, sjokoladekake, gulrotkake og eplekake.

Bak på lav temperatur

En ostekake blir best om den har en kremet og fløyelsmyk konsistens. Den enkleste måten å få til dette på er å bruke litt ekstra tid: Jeg pleier å steke kaka på lav temperatur.

Det tar litt lenger tid, men det blir enkelt å få et godt resultat.

Jeg synes min ostekake er god helt plain. Gjerne med noen friske bær eller med en god coulis - coulis høres proft ut, men er rett og slett en uhyre enkel bærsaus du lager på to minutter.

Vil du likevel ha gelelokk, rømmelokk eller sjokoladestrø? Sjekk ut Sjuves fine ostekake-knep her.

Les også:

Endelig: Verdens beste kjøttboller

Snickerskake: Bedre enn snickers...

Slik steker du kjøttdeig

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Colourbox (illustrasjonsfoto)

Ostekake

Trikset er å steke på lav temperatur.

Ingredienser:

150 g kjeks, digestive

55 g smør, usaltet

0,5 ts kanel

300 g smøreost

250 g mascarpone

175 g rømme

175 g sukker

1 stk vaniljestang

1 stk sitron, saften av den

4 stk egg

Høyde (px): Bredde (px):
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!