Ett minutt med stavmikser. Sil vekk bringebærsteinene. Så har du den herligste bringebærcoulis.

Nei, dette er ingen revolusjonerende verdensnyhet. Å lage coulis høres vanskelig og intrikat ut, men er virkelig så kjapt og enkelt å få til.

Les også: Slik lager du dronning Maud-fromasj

Les også: Dessert av bare sjokolade og vann

Klassisk dessertsaus

Coulis er en av de klassiske dessertsausene. Navnet er fellesbetegnelsen på purésauser av rå bær, frukt eller grønnsaker. Den mest vanlige av dem er bringebærcoulis.

Det er få ting som er enklere eller kjappere å lage enn dette. Miks sukker med bær i en mikser og sil vekk de bitre bringebærstenene. Du sitter da igjen med en glatt og delikat saus med en strålende farge.

Bruk ekstra finkornet sukker hvis du får tak i det, og en finmasket sil for å få bort alle bringebærstenene. Har du ikke en finmasket sil, så ville jeg silt sausen to ganger.

Forfriskende saus

Bringebærcoulis er et populært følge til panna cotta - vaniljefløtepudding. Eller du kan ringle den over ostekakestykket ditt eller en kule med is. Det vil garantert friske opp.

Coulis kan du lage med det meste av bær eller frukt. Følg samme fremgangsmåte og lek deg med mikser og sil. Bare husk å justere sukkermengden.

Sausen tjener på å bli servert kald, så lag den gjerne en liten stund før den skal spises.

Les også:

Slik renser du grillristen

En hel uke med grilling

Dette har du aldri gjort med jordbær

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Colourbox (illustrasjonsfoto)

Bringebærcoulis

Dessertsausen som is, panna cotta og ostekake elsker.

Ingredienser:

200 g bringebær

100 g sukker (helst ekstra finkornet)

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!