Baker og konditor Hanne Hauger (25) jobber i Torgrim Hansens Bageri i Kristiansand. Godt håndverk og nytenkning er ført inn i det tradisjonsrike, familiedrevne bakeriet.

Baker og konditor Hanne Hauger (25) jobber i Torgrim Hansens Bageri i Kristiansand. Godt håndverk og nytenkning er ført inn i det tradisjonsrike, familiedrevne bakeriet. © Foto: Anders Martinsen

(Ti biter)

50 g Digestive- el. Kornmokjeks

120 g smør

FYLL:

1 pk. sitrongelé

400 g kremost naturell

3 dl lettrømme

115 g melis

1 ts vaniljesukker

3 dl fløte

GELÉLOKK:

1 pk. sitrongelé

Knus kjeksen og bland den med smeltet smør. Ta ringen av en kakeform, sett den på et kakefat og fordel kjeksen i bunnen. Trykk den godt sammen. Sett formen kaldt mens du lager fyllet.

Bland sammen romtemperert ost og rømme. Ha i melis og vaniljesukker.

Pisk fløten for seg, og bland den i rømme-/ostekremen.

Kok opp en pakke sitrongelé med halvparten av den oppgitte vannmengden, og vent til den begynner å stivne. Bland avkjølt gelé i ostekremen og hell den oppå kjeksen i formen.

Sett kaken til avkjøling minst en time før gelétoppen has på. Kok opp den andre pakken sitrongelé med halvparten av vannmengden som er oppgitt, hell den over kaken som et tynt lag når den begynner å bli stivne.

Settes til avkjøling minst en time.

Pyntes med valgfri frukt.

I Hjemmet nr. 22 finner du flere oppskrifter fra konditor Hanne Hauger.

Les hele saken

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!