Ostekake med sjokolade

MED MØRK SJOKOLADE: Sjokoladekake og ostekake i en og samme kake. © Foto: Kim Holthe/melk.no

Hvis du liker å bake og venter besøk, kan vi kanskje friste med den perfekte vaffeloppskriften, muffins med sjokoladebiter, boller eller kanskje en ostekake med sjokolade.

Er du lei av å bake brød er redningen å lage focaccia. Kjempegodt til middagsretter som supper, eller pasta.

Share

Det er bare å sette i gang å bake!

Les også:

Fem fantastiske ostekaker

Digg i helgen

Clotildes lasagne

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Focaccia med rosmarin

Det blir godt å spise brød igjen med denne oppskriften.

Til 4 porsjoner:

50 g gjær

1 l vann

0,5 dl olivenolje

2 l hvetemel

Garnityr

0,5 dl olivenolje

2 ts salt

15 stk sorte oliven

rosmarin

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Den perfekte vaffeloppskriften

Du trenger ikke lete lenger. Her er den perfekte vaffeloppskriften. Vafler blir aldri det samme igjen etter at du har smakt disse. Oppskriften holder til 10-12 plater.

Til 4 porsjoner:

2 stk egg

1,5 dl sukker

3 dl kulturmelk, skummet

3,5 dl helmelk

350 g hvetemel

1 ts bakepulver

1 ts natron

1 ts vaniljesukker

1 ts kardemomme

150 g smør, smeltet

Høyde (px): Bredde (px):
Kim Holthe

Ostekake med sjokolade

Ostekake er godt, sjokoladekake er godt. Her får du en velsmakende kombi-løsning.

Ingredienser:

Bunn

50 g smør

225 g sjokoladekjeks

Fyll

225 g sjokolade, minst 70%

400 g kremostlett, romtemperert

100 g sukker

4 stk egg, medium størrelse

3 dl kremfløte

5 ss kaffelikør(f.eks Kahlua og Tia Maria)

Topping

2 dl crème fraîche

2 ss kaffelikør

Høyde (px): Bredde (px):
Astrid Hals

Muffins med sjokoladebiter

Sjokoladeglasur og knasende kakestrøssel gjør disse muffinsene ekstra gode.

Ingredienser:

200 g smør

2 dl sukker

4 stk egg

5 dl hvetemel

2 ts bakepulver

2 dl kefireller kulturmelk

125 g kokesjokoladei små biter

Høyde (px): Bredde (px):

Solskinnsboller med appelsin og vaniljekrem

Til 0 porsjon:

1 l melk

250 g smør

3 dl sukker

2 stk egg

100 g gjær for søte deiger

3 ts kardemomme

2,1 kg hvetemel

Fyll

1 pk mandelmasse

1 stk appelsin

0,5 stk appelsin, finrevet skall

2 dl vaniljekrem, ferdiglaget

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!