Oppskrift på kokosboller
Saftige kokosboller
Du er ikke nødt til å bake alle de syv slagene før jul. Kanskje du heller vil prøve deg på disse uimotståelige kokosbollene?
Kokosboller faller inn i den kategorien godsaker som man kvier seg litt for å lage selv. I den familien finner vi også den fabelaktige sjokoladefudgen og muligens brownies som er myke som glovarm asfalt i midten.
Gevinsten ved å kaste seg ut i et slikt prosjekt er alltid stor. Jeg kan ikke huske sist det ikke ble bedre hjemme enn kjøpt.
Oppskriften på kokosboller er ikke vanskelig, men du må ha litt tålmodighet. Og så må du kunne smelte sjokolade.
Variasjoner
Det finnes massevis av variasjonsmuligheter på kokosboller. Det vanligste er å blande inn hakkede nøtter som er ristet litt i pannen først. Du trenger ikke ha hovedfag i noe som helst for å være med på at sjokoladebiter også er en god idé.
Appelsinskall, aprikosbiter, cognac, bringebær(syltetøy), mynte og vanilje er andre muligheter. Da får dine kokosboller et særpreg du overhode ikke finner i butikken. Som det heter i X-faktor: Du har gjort kokosbollene til dine egne.
Her er oppskriften!
Få med deg alt! Følg Klikk Mat på Facebook
Vil du ha gode oppskrifter i postkassa di hver fredag? Klikk her
Les også:
Endelig: Verdens beste kjøttboller
Snickerskake: Bedre enn snickers...
Matlaging: Unngå de vanligste feilene
Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!
Denne saken ble første gang publisert 29/11 2010, og sist oppdatert 26/06 2017.