Kokosboller faller inn i den kategorien godsaker som man kvier seg litt for å lage selv. I den familien finner vi også den fabelaktige sjokoladefudgen og muligens brownies som er myke som glovarm asfalt i midten.

Gevinsten ved å kaste seg ut i et slikt prosjekt er alltid stor. Jeg kan ikke huske sist det ikke ble bedre hjemme enn kjøpt.

Oppskriften på kokosboller er ikke vanskelig, men du må ha litt tålmodighet. Og så må du kunne smelte sjokolade.

Variasjoner

Det finnes massevis av variasjonsmuligheter på kokosboller. Det vanligste er å blande inn hakkede nøtter som er ristet litt i pannen først. Du trenger ikke ha hovedfag i noe som helst for å være med på at sjokoladebiter også er en god idé.

Appelsinskall, aprikosbiter, cognac, bringebær(syltetøy), mynte og vanilje er andre muligheter. Da får dine kokosboller et særpreg du overhode ikke finner i butikken. Som det heter i X-faktor: Du har gjort kokosbollene til dine egne.

Her er oppskriften!

Få med deg alt! Følg Sjuve på Twitter eller Facebook (Vi nærmer oss 2.500!)

Vil du ha gode oppskrifter i postkassa di hver fredag? Klikk her

Les også:

Slik lager du perfekt ribbe

Endelig: Verdens beste kjøttboller

Snickerskake: Bedre enn snickers...

Matlaging: Unngå de vanligste feilene

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Linnea Press

Kokosboller

Her er en enkel oppskrift på kokosboller.

Ingredienser:

4,5 dl sukker

2,5 dl vann

10 pl gelatin

1,5 dl vann

2 ts vaniljesukker

Sjokoladetrekk

100 g kokesjokolade, lys

1 dl kaffe

50 g smør

melis, eventuelt

kokos

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!