Uansett hvor morsomt det er å lage mat, så er det ofte rett og slett ikke tid og krefter til å stå på kjøkkenet og kokkelere, men vi vil jo likevel at maten skal smake godt..

Her er 12 superkjappe supper og gryter.

I pose og sekk

Å ovnsbake pølser er en av mine favoritter når middagen skal på bordet omtrent av seg selv - middager i langpanne er en sikker livredder på slike stressfulle hverdager.

Ved å ovnsbake pølsene får vi i både pose og sekk: Middagen krever så og si ingen jobb og smaker supert.

Har du skikkelig dårlig tid? Da kan du sjekke ut disse hurtigmiddagene.

Enkel prosess

Alt du trenger å gjøre er å finhakke chili, hvitløk og løk, blande dette med hakkede tomater og bønner i en form som toppes med noen gode pølser. Jeg vil anslå at det tar toppen fem minutter.

Så gjenstår det bare å vente en halvtimes tid mens duftene sprer seg i kjøkkenet.

Om du ikke allerede var sulten vil disse duftene garantert vekke apetitten.

Latmannschili

Jeg har mye chili i denne retten, så hvis det er ønskelig med litt mindre krutt så kutter du selvfølgelig ned på mengden.

På grunn av chilien og bønnene minner dette i grunn en god del om chili con carne - kanskje vi kan kalle dette latmannschili? Prøv gjerne med litt spisskummen og korianderfrø om det er ønskelig å komme enda nærmere slike smaker.

Til pølsene klarer jeg meg som regel uten tilbehør, men det er naturligvis godt med en grønn salat om du gidder (her er den store salatguiden).

En annen vri er å droppe alt som heter bønner og servere de bakte pølsene sammen med spagetti isteden - se her om du koker pastaen rett.

Les også:

Slik steker du andebryst

Er dette Norges beste viltgryte?

Focaccia lager du på denne måten

Slik blir kyllingen skikkelig saftig

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Erik Hannemann

Bakte pølser med bønner

Latmannschili

Til 2 porsjoner:

3 stk gode pølse r (for eksempel Ungarsk fra Grøstad Gris)

1 bokser hakkede tomater

1 pk eller boks røde bønner

2 fedd hvitløk

1 stk rødløk

1 dæsj sherry eddik (eventuelt rødvinseddik)

1 stk chili

1 stk laurbærblad

salt

pepper, sort og nykvernet

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!