- Kan du lage ertesuppe av grønne erter?

- Eh, ja...?

- Og kanskje litt kraft?

- Ja...

- Blir det bedre med fløte?

- Jada.

- Skal jeg drysse på litt parmesan?

- God ide.

- Jeg har litt bacon. Skal jeg steke det?

- Ja.

=

Det skal ikke mye til før de her blir god suppe. © Foto: Erik Hannemann

Forslag 1: Oppskrift på ertesuppe

Denne samtalen begynte etter at et bilde av erter dukket opp sånn helt uten videre. Og akkurat sånn ertesuppen kan en ertesuppe komme på middagsbordet. Helt uten videre.

Du trenger bare en pose med frosne erter og en stavmikser.

Siden erter blir så fort dårlige, og holder seg så godt frosne, er det er en av de få ingrediensene som alle kan akseptere.

Sjekk video her!

Forslag 2: Kyllingfilet

Kyllingfiletene blir stadig mer populære som middagsmat. Jeg har valgt ut en morsom pastarett med kyllingfilet og saus med blåmuggost. Og valnøtter.

Les også. Ti raske retter

Les også: Lag perfekte brownies

Forslag 3: Dobbelt så raskt som pasta

Couscous er løsningen på tidsklemma. Det går nemlig dobbelt så raskt som pasta.

Prinsippet er enkelt: dobbelt så mye væske som couscous. Smak til med de krydderne du liker best, litt olje og helst litt sitron eller lime. Herfra og ut er det enkelt:bland i alt du vil ha av grønnsaker og kjøtt eller fisk.

Her er oppskriftene!

Erik Hannemann

Grønn ertesuppe med pølsebiter

Denne ertesuppen laget av frosne erter lager du på et blunk.

Til 1 porsjon:

250 g erter, frosne

2 dl vann

2 ss konsentrert kylling kraft

1 dl fløte

1 stk grillpølse

1 rømme klatt

Høyde (px): Bredde (px):
Kim Holthe

Tagliatelle med blåmuggostsaus og valnøtter

Dette er en lett, rask og velsmakende middagsrett. Velg den blåmuggosten som faller best i smak. Her er det mange varianter å velge mellom.

Til 4 porsjoner:

75 g valnøtter

500 g tagliatelle

400 g kyllingfilet

50 g smør

150 g asparges, grønn

150 g blåmuggost

0,5 dl kremfløte

100 g parmesan til servering

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Couscous med friske grønnsaker

Denne her havner for på lista over '10 på topp raske middager'. Couscous går nemlig dobbelt så fort som pasta.

Til 2 porsjoner:

2 stk sjalottløk

1 stk hvitløksfedd

4 dl vann

150 g aspargesbønner

2 dl couscous

5 stk cherrytomat

0,5 stk paprika

0,5 stk agurk

1 ts kumin

1 ts kanel

0,5 stk lime

salt og pepper

olje til pensling

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!