Oppskrift på middag

Tre kjappe hverdagsmiddager

Oppskrifter: En med pasta, en som går dobbelst så raskt som pasta og en med kyllingfilet.

BLÅMUGGOST: Tagliatelle med blåmuggostsaus og valnøtter.
BLÅMUGGOST: Tagliatelle med blåmuggostsaus og valnøtter. Foto: Foto: Kim Holthe/melk.no
Sist oppdatert

- Kan du lage ertesuppe av grønne erter?

- Eh, ja...?

- Og kanskje litt kraft?

- Ja...

- Blir det bedre med fløte?

- Jada.

- Skal jeg drysse på litt parmesan?

- God ide.

- Jeg har litt bacon. Skal jeg steke det?

- Ja.

Forslag 1: Oppskrift på ertesuppe

Det skal ikke mye til før de her blir god suppe.
Det skal ikke mye til før de her blir god suppe. Foto: Foto: Erik Hannemann

Denne samtalen begynte etter at et bilde av erter dukket opp sånn helt uten videre. Og akkurat sånn ertesuppen kan en ertesuppe komme på middagsbordet. Helt uten videre.

Du trenger bare en pose med frosne erter og en stavmikser.

Siden erter blir så fort dårlige, og holder seg så godt frosne, er det er en av de få ingrediensene som alle kan akseptere.

Sjekk video her!

Forslag 2: Kyllingfilet

Kyllingfiletene blir stadig mer populære som middagsmat. Jeg har valgt ut en morsom pastarett med kyllingfilet og saus med blåmuggost. Og valnøtter.

Les også. Ti raske retter

Les også: Lag perfekte brownies

Forslag 3: Dobbelt så raskt som pasta

Couscous er løsningen på tidsklemma. Det går nemlig dobbelt så raskt som pasta.

Prinsippet er enkelt: dobbelt så mye væske som couscous. Smak til med de krydderne du liker best, litt olje og helst litt sitron eller lime. Herfra og ut er det enkelt:bland i alt du vil ha av grønnsaker og kjøtt eller fisk.

Her er oppskriftene!

Denne saken ble første gang publisert 20/04 2009, og sist oppdatert 26/06 2017.

Les også