Vi spiser mer og mer kylling. Og etterspørselenen etter gode oppskrifter øker i takt med tyggingen.

Det er lett å forstå, fordi kyllingkjøttet skriker etter måter å tilberedes.

Du kan prøve en knallgod indisk kylling, en meksikansk variant med kyllingkjøttdeig eller en med oransje, smakfullt tilbehør. Hva er felles for alle oppskriftene?

Hva trenger kyllingen?

Kyllingen er hjelpeløs uten krydder, ost, fløte, vin eller andre ting som hjelpe den ut av smakløshetens fengsel. Mens en biff kan klare seg med salt og pepper, så bønnfaler kyllingen: - Slå meg, pisk meg! Krydre meg!

Kylling cordon bleu

En god klubbe eller en vinflaske gjør susen. Da kan du lage kylling med cheddar og spansk spekeskinke (her er detaljene).

Den kyllingen er egentlig bare en variant av klassikeren "cordon bleu". Cordon bleu refererer opprinnelig til det blå båndet som ble båret av de fremste innen ordenen L'Ordre des Chevaliers de Saint-Esprit (som ble innstiftet av franskekongen i 1578). Så når en rett heter for eksempel "kylling cordon bleu" indikerer det at maten er spesielt flott og fjong.

Nåvel, det er ikke alltid det er så presist. Når det gjelder kylling cordon bleu er det ikke mye som skal til. Det finnes mange varianter, men som regel er skinke, ost og kyllingbryst involvert.

Det vanligste er å banke kyllingbrystet flatt, legge på ost, gjerne Jarlsberg, og skinke (helst røkt), rulle opp og steke den i stekepanna. Jeg har ikke noe i mot den teknikken og det blir som regel flott å se på (jeg har brukt rulleteknikken her med aprikos som ble kongelig).

Faren med å banke kyllingbrystet er at kjøttet blir tørt. Da er det sikrere å lage et snitt i kjøttet (på langs). Krydre godt på alle sider, legge inn skinka i "lomma" og steke det raskt i panna. Legg ost på toppen og la det steke ferdig i ovnen.

Oppskriften finner du nedenfor.

Få med deg alt! Følg Sjuve Facebook (Her kan du vinne tur for to til Italia!)

Vil du ha gode oppskrifter i postkassa di hver fredag? Klikk her

Les også:

Her finner du de beste tapasene

Slik blir kyllingen skikkelig saftig

Er dette Norges beste viltgryte?

Ti middager på ti minutter

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!



Erik Hannemann

Banket kylling med cheddar og skinke

Dette er en genial måte å banke litt smak inn i kyllingen på.

Ingredienser:

4 stk kyllingbryst

4 skiver cheddar

4 skiver parmaskinke, serranoskinke eller norske spekeskinker

sitronpepper

salt og pepper

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Kylling Cordon Bleu

Dette er den enkle, late varianten av klassikeren.

Ingredienser:

2 stk kyllingbryst

2 skiver skinke, røket

2 stk tykke skiver ost, gjerne jarlsberg

salt og pepper

smør/olje til steking

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!