Kyllingfilet med gulrotpuré=

BARE FEM INGREDIENSER: Det er ikke mye som skal til før du har et gourmetmåltid. © Foto: Erik Hannemann

Oppskrift på kyllingfilet

Kyllingfilet trenger dette tilbehøret

Når kyllingfileten får godt følge blir allting bra.

Vi spiser mer og mer kyllingfilet. Faktisk spiser vi ifølge kylling.no dobbelt så mye kylling som for ti år siden.

I takt med det økte konsumet får jeg ofte spørsmålet: Hva kan jeg lage med kyllingfilet?

Les også: Slik steker du kyllingfilet perfekt

Les også: Det er 13 ting du trenger du i kjøleskapet

Bra spørsmål som har utrolig mange svar. Poenget er at med kyllingfilet har du ikke en idé, men et utgangspunkt.

At du forvandle den litt triste, bleke kyllingfileten i den gule pakningen til et fortryllende måltid er det lite tvil om. Men: Hvordan?

Svaret ligger i tilbehøret. Og her er mulighetene heldigvis uendelige.

Kyllingfilet 1

Jeg har valgt ut tre gode oppskrifter her. Den første er min egen. Kyllingfileten stekes eller grilles på vanlig vis. Rett før den er ferdig pensler jeg på litt honning og steker den til den karamelliserer seg.

Og så til det oransje tilbehøret. Kyllingfilet høres i utgangspunktet ikke høres spennende. Det samme må sies om kokte gulrøtter. På den måten er kulinariske slektninger. Men gjør som følger: Mos varme gulrøtter med smøret og smak til med kumin! Det eksotiske krydderet passer nemlig forbløffende bra med den trauste gulroten. Et slags lykkelig asiat-europeisk ekteskap.

Les også: Disse oppskriftene gjør hverdagen til en drøm

Kyllingfilet 2

Den andre oppskriften er en klassisk, fløtekokt kyllingfilet med deilige urter. Gjør deg selv en tjeneste; ikke vær gjerrig med urtene. Bruk gjerne mer enn i oppskriften for å være på den sikre siden.

Les også: Her er Polets ti beste rødviner under 120 kroner

Kyllingfilet 3

Den siste kyllingfileten er italienskinspirert. Der bruker de parmaskinka til så mangt - også til kyllingfilet. Her får kyllingfileten også litt hjelp av salvie og parmesanost til å blir aldeles nydelig.

God fordøyelse!

henter innhold
henter innhold
henter innhold

Kommentarer:

Bilde ansvarlig
Christopher Sjuve Fagansvarlig mat

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar og hjelper oss å bli bedre!

Finn oppskrifter

Lag din egen oppskrift

På forsiden av Spise

Kyllingfilet med gulrotpuré=

Maten du blir sulten av å se på

Vi har uvanlig mye godt på menyen.

KUGELHOPF: Dette er et brød som ser ut som en kake. Det kan lure hvem som helst.=

Brødet som ser ut som en kake

Du baker det lett. Kjempelett.

OPPSKRIFT PÅ GRANITA: Dette er den enkleste granita du kan tenke deg. Den lages på kaffe og sukker. Og så serverer du den med lettpisket krem.=

Tre-retteren alle klarer

Altså, hovedretten er garantert suksess. Forretten tar 5 minutter, og desserten... sorry, men ord blir fattige.

Mest leste saker på klikk.no

artikkel bilde

Dette er det frekkeste du kan gjøre om bord på fly

Dette bør du absolutt ikke gjøre!

artikkel bilde

Vedquizen du neppe klarer

Trodde du at du hadde peiling på å fyre med ved?

artikkel bilde

To bringebærsyltetøy får terningkast seks

- Det dårligste bringebærsyltetøyet er nesten uspiselig.

henter innhold

Tjenester fra klikk.no

Fagansvarlig mat:

  • Leder digitale medier:

    Tore A. Godager

  • Redaktør:

    Jan Thoresen

  • Ansvarlig redaktør / direktør:

    Kjetil Opaas

  • Kontakt oss:

    Klikk her

Mest leste på Spise

Taperen kunne like gjerne vært hundemat

Mens to typer får terninkast seks.

Nei, nå lager jeg mitt eget sjokoladepålegg

Bedre enn Nutella og Nugatti.