Vi spiser mer og mer kyllingfilet. Faktisk spiser vi ifølge kylling.no dobbelt så mye kylling som for ti år siden.

I takt med det økte konsumet får jeg ofte spørsmålet: Hva kan jeg lage med kyllingfilet?

Les også: Slik steker du kyllingfilet perfekt

Les også: Det er 13 ting du trenger du i kjøleskapet

Bra spørsmål som har utrolig mange svar. Poenget er at med kyllingfilet har du ikke en idé, men et utgangspunkt.

At du forvandle den litt triste, bleke kyllingfileten i den gule pakningen til et fortryllende måltid er det lite tvil om. Men: Hvordan?

Svaret ligger i tilbehøret. Og her er mulighetene heldigvis uendelige.

Kyllingfilet 1

Jeg har valgt ut tre gode oppskrifter her. Den første er min egen. Kyllingfileten stekes eller grilles på vanlig vis. Rett før den er ferdig pensler jeg på litt honning og steker den til den karamelliserer seg.

Og så til det oransje tilbehøret. Kyllingfilet høres i utgangspunktet ikke høres spennende. Det samme må sies om kokte gulrøtter. På den måten er kulinariske slektninger. Men gjør som følger: Mos varme gulrøtter med smøret og smak til med kumin! Det eksotiske krydderet passer nemlig forbløffende bra med den trauste gulroten. Et slags lykkelig asiat-europeisk ekteskap.

Les også: Disse oppskriftene gjør hverdagen til en drøm

Kyllingfilet 2

Den andre oppskriften er en klassisk, fløtekokt kyllingfilet med deilige urter. Gjør deg selv en tjeneste; ikke vær gjerrig med urtene. Bruk gjerne mer enn i oppskriften for å være på den sikre siden.

Les også: Her er Polets ti beste rødviner under 120 kroner

Kyllingfilet 3

Den siste kyllingfileten er italienskinspirert. Der bruker de parmaskinka til så mangt - også til kyllingfilet. Her får kyllingfileten også litt hjelp av salvie og parmesanost til å blir aldeles nydelig.

God fordøyelse!

Erik Hannemann

Stekt kyllingfilet med oransje tilbehør

Kyllingfileten trenger litt hjelp fra andre smaker. I denne finner du både honning og kumin.

Til 2 porsjoner:

300 g gulrøtter

100 g smør

1 ts kumin

2 stk kyllingbryst

2 kvist timian

1 ss honning

0,5 stk sitron

olje/smør til steking

salt og pepper

Høyde (px): Bredde (px):
Ragge Strand

Fløtekokt kyllingfilet

Til 4 porsjoner:

4 stk kyllingfilet

2 dl hønse buljong (utblandet)

2 dl kremfløte

salt

hvit pepper

2 ss frisk estragon, evt. basilikum

grønnsaker, f.eks. gulrot

Høyde (px): Bredde (px):
Kylling.no

Kyllingfilet med parmaskinke, parmesan og salvie

Her er en deilig oppskrift med kyllingbryst. Den fungerer veldig fint når du skal lage den til mange.

Til 4 porsjoner:

4 stk kyllingfilet

salt

pepper

salvie, frisk

4 skiver parmaskinke

100 g revet fersk parmesan

100 g revet sveitserost

500 g fersk tagliatelle, hvit eller grønn

2 dl fløte

4 stk oppskårne soltørkede tomater

hakkede, friske krydder urter

Høyde (px): Bredde (px):

Christopher Sjuveredaktør mat

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!