Kyllingfilet med gulrotpuré=

BARE FEM INGREDIENSER: Det er ikke mye som skal til før du har et gourmetmåltid. © Foto: Erik Hannemann

Oppskrift på kyllingfilet

Kyllingfilet trenger dette tilbehøret

Når kyllingfileten får godt følge blir allting bra.

Vi spiser mer og mer kyllingfilet. Faktisk spiser vi ifølge kylling.no dobbelt så mye kylling som for ti år siden.

I takt med det økte konsumet får jeg ofte spørsmålet: Hva kan jeg lage med kyllingfilet?

Les også: Slik steker du kyllingfilet perfekt

Les også: Det er 13 ting du trenger du i kjøleskapet

Bra spørsmål som har utrolig mange svar. Poenget er at med kyllingfilet har du ikke en idé, men et utgangspunkt.

At du forvandle den litt triste, bleke kyllingfileten i den gule pakningen til et fortryllende måltid er det lite tvil om. Men: Hvordan?

Svaret ligger i tilbehøret. Og her er mulighetene heldigvis uendelige.

Kyllingfilet 1

Jeg har valgt ut tre gode oppskrifter her. Den første er min egen. Kyllingfileten stekes eller grilles på vanlig vis. Rett før den er ferdig pensler jeg på litt honning og steker den til den karamelliserer seg.

Og så til det oransje tilbehøret. Kyllingfilet høres i utgangspunktet ikke høres spennende. Det samme må sies om kokte gulrøtter. På den måten er kulinariske slektninger. Men gjør som følger: Mos varme gulrøtter med smøret og smak til med kumin! Det eksotiske krydderet passer nemlig forbløffende bra med den trauste gulroten. Et slags lykkelig asiat-europeisk ekteskap.

Les også: Disse oppskriftene gjør hverdagen til en drøm

Kyllingfilet 2

Den andre oppskriften er en klassisk, fløtekokt kyllingfilet med deilige urter. Gjør deg selv en tjeneste; ikke vær gjerrig med urtene. Bruk gjerne mer enn i oppskriften for å være på den sikre siden.

Les også: Her er Polets ti beste rødviner under 120 kroner

Kyllingfilet 3

Den siste kyllingfileten er italienskinspirert. Der bruker de parmaskinka til så mangt - også til kyllingfilet. Her får kyllingfileten også litt hjelp av salvie og parmesanost til å blir aldeles nydelig.

God fordøyelse!

henter innhold
henter innhold
henter innhold

Kommentarer:

Bilde ansvarlig
Christopher Sjuve Fagansvarlig mat

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar og hjelper oss å bli bedre!

Finn oppskrifter

Lag din egen oppskrift

På forsiden av Spise

OPPSKRIFT PÅ PYTT I PANNE: Du trenger ikke oppskrift, men kanskje noen ideer?=

Godbiter for hele uka

De blir glade de som får dette til middag.

CHILI: Pølse med chili con carne kan kanskje bli en ny favoritt?

Slik kan du gjøre pølsa bedre

Gjør pølsa litt mer spennende med disse toppingene.

Mest leste saker på klikk.no

artikkel bilde

Dette er en skikkelig versting

Og da mener vi ikke karbohydratene.

artikkel bilde

For å få denne ren trengte vi to ting. Klarer du å gjette hva?

Sjekk hva du kan om flekkfjerning med denne quizen.

artikkel bilde

Er du smartere enn en skoleelev?

Husker du noe av pensum fra da du gikk på skolen?

henter innhold

Tjenester fra klikk.no

Fagansvarlig mat:

  • Leder digitale medier:

    Tore A. Godager

  • Redaktør:

    Jan Thoresen

  • Ansvarlig redaktør / direktør:

    Kjetil Opaas

  • Kontakt oss:

    Klikk her

Mest leste på Spise

Spis godt for 25 kroner dagen

Vi har laget en superbillig middagsmeny til deg.

Dette må du kunne for at woken ikke skal bli gryterett

Lær deg hvordan du forbereder wokingen best.