Annonse

Vi spiser mer og mer kyllingfilet. Faktisk spiser vi ifølge kylling.no dobbelt så mye kylling som for ti år siden.

I takt med det økte konsumet får jeg ofte spørsmålet: Hva kan jeg lage med kyllingfilet?

Les også: Slik steker du kyllingfilet perfekt

Les også: Det er 13 ting du trenger du i kjøleskapet

Bra spørsmål som har utrolig mange svar. Poenget er at med kyllingfilet har du ikke en idé, men et utgangspunkt.

At du forvandle den litt triste, bleke kyllingfileten i den gule pakningen til et fortryllende måltid er det lite tvil om. Men: Hvordan?

Svaret ligger i tilbehøret. Og her er mulighetene heldigvis uendelige.

Kyllingfilet 1

Jeg har valgt ut tre gode oppskrifter her. Den første er min egen. Kyllingfileten stekes eller grilles på vanlig vis. Rett før den er ferdig pensler jeg på litt honning og steker den til den karamelliserer seg.

Og så til det oransje tilbehøret. Kyllingfilet høres i utgangspunktet ikke høres spennende. Det samme må sies om kokte gulrøtter. På den måten er kulinariske slektninger. Men gjør som følger: Mos varme gulrøtter med smøret og smak til med kumin! Det eksotiske krydderet passer nemlig forbløffende bra med den trauste gulroten. Et slags lykkelig asiat-europeisk ekteskap.

Les også: Disse oppskriftene gjør hverdagen til en drøm

Kyllingfilet 2

Den andre oppskriften er en klassisk, fløtekokt kyllingfilet med deilige urter. Gjør deg selv en tjeneste; ikke vær gjerrig med urtene. Bruk gjerne mer enn i oppskriften for å være på den sikre siden.

Les også: Her er Polets ti beste rødviner under 120 kroner

Kyllingfilet 3

Den siste kyllingfileten er italienskinspirert. Der bruker de parmaskinka til så mangt - også til kyllingfilet. Her får kyllingfileten også litt hjelp av salvie og parmesanost til å blir aldeles nydelig.

God fordøyelse!

Erik Hannemann

Stekt kyllingfilet med oransje tilbehør

Kyllingfileten trenger litt hjelp fra andre smaker. I denne finner du både honning og kumin.

30 min

Til 2 porsjoner

300 g gulrøtter

100 g smør

1 ts kumin

2 stk kyllingbryst

2 kvist timian

1 ss honning

0,5 stk sitron

olje/smør til steking

salt og pepper

Fremgangsmåte

Kok gulrøttene møre i saltet vann. Sil av. Mos med smøret og smak til med salt, pepper og kumin. Gni kyllingkjøttet inn med salt og pepper. Stek det på middels høy varme (eller på grillen) i ca 3-4 minutter på hver side.

Smør på honningen og stek i ca ett minutt så det karamelliserer seg. Skvis over sitronsaft på slutten.

Server med litt frisk timian. Server med en deilig salat, med for eksempel hodesalat, krutonger, cherrytomater, sukkererter, oliven og fetaost.

Oppskirften er hentet fra: Klikk.no | Kokk: Innbygg Se flere Skriv ut
Høyde (px): Bredde (px):
Ragge Strand

Fløtekokt kyllingfilet

60 min

Til 4 porsjoner

4 stk kyllingfilet

2 dl hønsebuljong(utblandet)

2 dl kremfløte

salt

hvit pepper

2 ss friskestragon, evt. basilikum

grønnsaker, f.eks. gulrot

Fremgangsmåte

Legg filetene i en liten kjele og slå buljong og fløte over. Varm opp og la kjøttet trekke forsiktig ca. 10 minutter. Ta opp kjøttet og kok inn sausen til den tykner. Smak den til med salt, hvit pepper og hakket grønt. Gulrøtter eller andre grønnsaker fra høstens grøde smaker godt til denne raske retten som minner mye om frikassé i smaken.

Oppskirften er hentet fra: kylling.no | Kokk: Innbygg Se flere Skriv ut
Høyde (px): Bredde (px):
Kylling.no

Kyllingfilet med parmaskinke, parmesan og salvie

Her er en deilig oppskrift med kyllingbryst. Den fungerer veldig fint når du skal lage den til mange.

45 min

Til 4 porsjoner

4 stk kyllingfilet

salt

pepper

salvie, frisk

4 skiver parmaskinke

100 g revet ferskparmesan

100 g revetsveitserost

500 g fersktagliatelle, hvit eller grønn

2 dl fløte

4 stk oppskårnesoltørkede tomater

hakkede, friske krydderurter

Fremgangsmåte

Dryss salt og pepper på kyllingfiletene og stek dem i 2 minutter på hver side. Legg filetene over i en ildfast form. Legg på friske salvieblader og rull en skive parmaskinke rundt hver filet. Bland revet parmesan og sveitserost og dryss dette over kyllingfiletene. Sett formen øverst i ovnen ved 225 °C og gratiner i ca. 10 minutter eller til osten er smeltet og kyllingen er gjennomstekt. Kok båndspagetti som anvist på pakken. Ha i fløte, tomater og hakkede krydderurter. Anrett på tallerken og pynt med oliven og frisk salvie.

Oppskirften er hentet fra: kylling.no | Kokk: Innbygg Se flere Skriv ut
Høyde (px): Bredde (px):

Christopher Sjuveredaktør mat

Vi setter stor pris på kommentarer og inspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!

Vin og øl til pinnekjøtt 2014

Vin og øl til pinnekjøtt

Pinnekjøtt kan være bare saltet, men også saltet og røykt. Det krever litt forskjellig drikke, og vi anbefaler både øl og vin.