Oppskrifter til helgen

Spennende helgemeny

Her er de tre oppskriftene som gjør at du gleder deg til helgen.

Sist oppdatert

Helgen er her! Og menyen er velsmakende og spennende. Velsmakende fordi, eh, maten smaker godt og spennende fordi det muligens er en ting du ikke har prøvd her før.

Forrett

Menyen åpner nemlig med ceviche. Hva i all verden er det? Jo, en ceviche er den mystiske fiskeretten hvor fisken lar seg koke i sitron- eller limesaft. Hva? Koke uten varme? Jepp.

Når fiskekjøttet kokes i vann brytes proteinstrukturen opp og endrer konsistens og farge (tenk laks). Det pussige er at det samme skjer når fisk utsettes for sitronsaft. (Du kan lese mer om forhåndsregler her). Resultatet er en herlig delikat og veldig appetittvekkende forrett når du bruker lit urter, olje og salt sammen med fisken.

Her finner du oppskriften på ceviche, den mystiske forretten.
Her finner du oppskriften på ceviche, den mystiske forretten. Foto: Foto: Erik Hannemann

Hovedrett

Det er helt opplagt at det må være sopp i hovedretten. Kremet, deilig sopp. Og hvorfor ikke en biff? Soppen er ganske enkelt å få og gå gjennom denne sjekklista for å se om du steker biffen riktig.

SAKEN ER BIFF: Servér den med sopp.
SAKEN ER BIFF: Servér den med sopp. Foto: Foto: Erik Hannemann

Hva skal du ha til biffen? Et opplagt valg er fløtegratinerte poteter. En raffinert variant er gratin dauphinois, med litt mindre fløte, ikke ost, men minst like godt som de tradisjonelle fløtegratinerte potetene.

Om du vil ha noe mer finner du noen kule måter å lage paprika som tilbehør her.

Dessert

Jeg er lat. Og smart. Derfor liker jeg å lage en kake til dessert. Den blir neppe spist opp, men det er poenget! Da har noen godt som venter på meg dagen etter. Forslaget er å lage en knakande god gulrotkake med deilig fyll. (Har du ikke laget det før? Sjekk tipsene her).

Oppskriftene finner du nedenfor! God, velsmakende og spennende helg!

PERFEKT KAKE: Gulrotkake er enkel å lage og smaker kjempegodt!
PERFEKT KAKE: Gulrotkake er enkel å lage og smaker kjempegodt! Foto: Foto: Erik Hannemann

 

Les også:

Ti middager på ti minutter

De beste, billige rødvinene

- Sjokoladekaker blir ikke bedre enn dette

Slik lager du perfekte brownies

 

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Erik Hannemann

Ceviche med laks

Ceviche er en fiskerett hvor du koker fisken i sitrus, typisk lime eller sitron. Du kan se at fisken "koker" og at den endrer farge akkurat som om den stekes eller trekkes i vann.

Se hele oppskriften

Til 2 porsjoner

100 g Laksefilet

1 stk Lime

0.5 stk Rødløk

Urter

Olje

Salt og pepper

Erik Hannemann

Biff med soppstuing

Med litt sopp blir biffen enda bedre.

Se hele oppskriften

Ingredienser:

200 g Kantareller

2 ss Smør

1.5 dl Fløte

2 skiver Entrecôte

Erik Hannemann

Gulrotkake

Gulrotkake har sjelden vært bedre enn den blir med denne oppskriften.

Se hele oppskriften

Ingredienser:

4 stk Egg

3 dl Sukker

3 dl Hvetemel, siktet

Appelsin

2 ts Bakepulver

1 ss Kanel

1 ts Salt

1 ts Vaniljesukker

5 ss Olje

5 dl Revet gulrot

250 g Ost

1 ts Vaniljesukker

3 ss Smør, smeltet

300 g Melis

Denne saken ble første gang publisert 17/09 2010, og sist oppdatert 26/06 2017.

Les også