Iskake smaker godt hele året, men aller best er det jo egentlig om sommeren. Ukens kake er en iskake som er rask å lage og litt annerledes enn de fleste andre iskaker.

Bunn av havrekjeks er med. Men takket være matyoghurt, blandet med fløte, er kaken ekstra frisk. På toppen av kaken er det et lag med sorbet-lignende bærpuré laget av valgfri type bær.

Oppskrift på superrask iskake

Alf Børjesson

Superrask iskake

Enkel, frisk og deilig iskake. Kan lages god tid i forveien.

Ingredienser:

2 dl kremfløte

4 ss melis

3 dl matyoghurt

150 g havrekjeks

2 ts kanel, malt

3 ss smør, smeltet

1 l blåbær, jordbær eller andre bær, frosne

5 ss sukker

2 ss appelsinjuice

Høyde (px): Bredde (px):
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!