OPPSKRIFT PÅ LINSESUPPE: Her Christopher Sjuves oppskrift på linsesuppe.=

OPPSKRIFT PÅ LINSESUPPE: Her Christopher Sjuves oppskrift på linsesuppe. © Foto: Erik Hannemann

Oppskrift på linsesuppe

Slik lager du god linsesuppe

Denne linsesuppa er bedre enn din. Eller?

Det er ikke mange år siden linsenes status i beste fall kan kalles kjedelig. Jeg tror vi må gi Fedon Linberg mye av æren for at linsenes renomé ble gjenopprettet.

Når det er sagt har linsene fått et sunnhetsimage. Det kan være et problem. Noen kan misforstå og tenke at linser bare er for helsefreaker. Det er det ikke.

Share

Årsaken til helseimaget er antakelig at linsene har såkalte langsomme karbohydrater. Retter med linser kan dermed få innpass i en lav-karbomeny.

Det finnes mange typer linser. Alle er billige (noen unntak). Ingen blir overrasket over at hver tredje linse kommer fra India, men at Canada kommer på andreplass er ikke helt opplagt (Kilde: Saskpulse). Nok linse-funfacts.

Jeg liker linsesuppe samme hvor raske eller langsomme karbohydratene er. Min variant er ikke revolusjonerende, bare veldig god og solid. Den begynner med en klassisk soffrito som jeg tilsetter litt gulrot og litt stangselleri. Og så topper jeg med litt deilig, stekt chorizo. Min oppskrift finner du nedenfor.

Her finner du seks andre gode oppskrifter på linser. Har du en annen oppskrift på linsesuppe som du vil dele med andre? Ikke nøl med å bruke kommentarfeltet nedenfor!

Les også:

Tre kule måter å spise kylling på

Slik lager du perfekte brownies

Supereplekaka lager du slik

Slik lager du kryddersmør

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

henter innhold

Kommentarer:

Bilde ansvarlig
Christopher Sjuve Fagansvarlig mat

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar og hjelper oss å bli bedre!

Finn oppskrifter

Lag din egen oppskrift

På forsiden av Spise

Deilige spareribs på asiatisk vis.

Sjekk hvordan de lager spareribs i Thailand

Det er på tide å bli kjent med Kaduk Muu Yang.

Det er både chili, hvitløk og ingefær i denne retten.

Blåskjell som du aldri har smakt dem

Pad Hoi Malaeng er en både spicy og deilig vri på blåskjell.

Cæsarsalat

Salaten du aldri blir lei av

Den lages over hele verden. Hvorfor det?

Mest leste saker på klikk.no

artikkel bilde

20 karaktertrekk avslører psykopaten

Det er åpenbart hva du bør gjøre dersom du utsettes for en psykopat.

artikkel bilde

Åtte rå øvelser for sprettrumpe og sterke armer

Kanskje den eneste treningen du orker akkurat nå.

henter innhold

Tjenester fra klikk.no

Fagansvarlig mat:

  • Leder digitale medier:

    Tore A. Godager

  • Redaktør:

    Jan Thoresen

  • Ansvarlig redaktør / direktør:

    Kjetil Opaas

  • Kontakt oss:

    Klikk her

Mest leste på Spise

Lag den perfekte hamburgeren

Oppskrifter fra mesterkokkene Trond Moi og Bent Stiansen.

Kaldt, enkelt og supergodt!

Sommermaten skal være lett

Hva gjør vi med rips?

Ikke bare Ibsen slet med ripsen. Her er 40 oppskrifter med urbæret.