Annonse

Det er ikke mange år siden linsenes status i beste fall kan kalles kjedelig. Jeg tror vi må gi Fedon Linberg mye av æren for at linsenes renomé ble gjenopprettet.

Når det er sagt har linsene fått et sunnhetsimage. Det kan være et problem. Noen kan misforstå og tenke at linser bare er for helsefreaker. Det er det ikke.

Share

Årsaken til helseimaget er antakelig at linsene har såkalte langsomme karbohydrater. Retter med linser kan dermed få innpass i en lav-karbomeny.

Det finnes mange typer linser. Alle er billige (noen unntak). Ingen blir overrasket over at hver tredje linse kommer fra India, men at Canada kommer på andreplass er ikke helt opplagt (Kilde: Saskpulse). Nok linse-funfacts.

Jeg liker linsesuppe samme hvor raske eller langsomme karbohydratene er. Min variant er ikke revolusjonerende, bare veldig god og solid. Den begynner med en klassisk soffrito som jeg tilsetter litt gulrot og litt stangselleri. Og så topper jeg med litt deilig, stekt chorizo. Min oppskrift finner du nedenfor.

Her finner du seks andre gode oppskrifter på linser. Har du en annen oppskrift på linsesuppe som du vil dele med andre? Ikke nøl med å bruke kommentarfeltet nedenfor!

Les også:

Tre kule måter å spise kylling på

Slik lager du perfekte brownies

Supereplekaka lager du slik

Slik lager du kryddersmør

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Erik Hannemann

Linsesuppe med stekt pølse

Linsene blir gode med denne oppskriften.

30 min

Til 2 porsjoner

200 g linser, gjerne røde

1 stk løk

1 fedd hvitløk

1 stk gulrot

10 cm stangselleri

1 bokser tomat

vann

20 cm chorizopølse

1 stk buljongterning

Fremgangsmåte

Hakk løken og stek den gyllen i stekepanna.

Hakk gulrot, selleri og stek det i noen minutter sammen med løken. Knus hvitløken og ha det i stekepanna i ett minutt. Ha i tomatene.

Ha i linsene (NB! noen linser må bløtlegges før de kokes), buljong og vann. Bruk omtrent en liter vann, men det kommer an på hvor tykt du liker det.

La det koke i ca 20 minutter eller til linsene er kokt. Om det blir for tykt kan du ha i litt mer vann.

Kjør det glatt med med stavmikser. Stek raskt noen pølsebiter og servér suppa med pølser på toppen. Pynt eventuelt med litt timian.

Oppskirften er hentet fra: Klikk.no | Kokk: Innbygg Se flere Skriv ut
Høyde (px): Bredde (px):

Christopher Sjuveredaktør mat

Vi setter stor pris på kommentarer og inspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!

Vin og øl til pinnekjøtt 2014

Vin og øl til pinnekjøtt

Pinnekjøtt kan være bare saltet, men også saltet og røykt. Det krever litt forskjellig drikke, og vi anbefaler både øl og vin.