Oppskrifter med kyllinglår

Kyllinglår på fire måter

Slik får kyllinglårene bein å gå på.

Sist oppdatert

De er saftige, har deilig sprøtt skinn og med enkle grep får du dem til å smake akkurat som du vil. Hva snakker vi om?

Kyllinglår, selvfølgelig.

Om jeg må velge mellom lår og bryst (nei, vi tenker ikke koffert her) så blir det lår. De er saftigere og mer smakfulle.

Stort sett holder det med å tilføre et par ingredienser eller krydder. Her har jeg en liste over fire gode kombinasjoner med bare to ingredienser.

  1. Sitron og timian
  2. Dill og sitronskall
  3. Tomat og mozzarella
  4. Blåmuggost og estragon

Kyllinglår stekes på 225 grader i ca 30 minutter. Om du bruker steketermometer skal de være minst 75 grader. (Et tips er å varme ovnen til 250-275 grader. Skru ned temperaturen til 180 når du setter kyllingen inn. Da blir skinnet stekt hardere og blir sprøere. Steketiden blir omtrent den samme).

Kyllinglår med sitron og timian

Legg en sitronskive innunder skinnet. Ha olje på kyllinglåret og strø rikelig med tørket timian, salt og pepper.

Kyllinglår med dill og sitronskall

Hakk en god bønsj med dill. Riv sitronskall med et juliennejern (zester) eller bruk rivjerne. Pass på at ikke det hvite kommer med - det er så bittert. Bland dill og sitronskall og legg det under skinnet. Ha olje på skinnet og ha på salt, pepper og eventuelt mer dill og sitronskall.

Kyllinglår med tomat og mozzarella

Skjær skiver av tomat og mozzarella og legg dem under skinnet. Ha olje på utsiden av låret og ha på salt og pepper. Du kan også ha tomat på toppen for pyntens skyld.

Kyllinglår med blåmuggost og estragon

Skjær en skive med blåmuggost og legg den under skinnet. Ha også godt med tørket estragon under skinnet. Ha olje på utsiden av låret og krydre med salt og pepper. Mye av osten vil smelte og renne ned i formen. Et fint triks er å blande dette med litt fløte så har du en fin saus.

Dersom du har andre forslag til to-ingrediens-blandinger, så vær grei mot alle oss andre: Bruk kommentarfeltet nedenfor.

 

Få med deg alt! Følg Sjuve på Facebook

 

 

Les også:

Billig middag hele uka

Seks gryteretter som holder deg varm

Slik får du barnet til å sove

Min sjokoladehelg

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Erik Hannemann

Lettvint lasagne

I denne oppskriften finner du ikke pastaplater, men vanlige pastaskruer eller pastarør. Da er det mye lettere å lage fordi man ikke må passe på at pastaen er ferdig. Sjekk ut!

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

1 stk Rødløk

1 stk Gulrot

1 stilk Stangselleri

1 fedd Hvitløk

0.5 kg Kjøttdeig

2 stk Tomatboks

1 ss Sukker

5 ss Kylling

1 dl Rødvin

150 g Ost

0.5 stk Sitron

4 dl Melk

2 ss Smør

2 ss Hvetemel

300 g Pasta

Salt og nykvernet pepper

Denne saken ble første gang publisert 15/01 2010, og sist oppdatert 26/06 2017.

Les også