Det er ikke alltid det passer med lettvint mat. Jeg tenker ofte at det for mye mas om at det skal ta så kort tid å lage maten.

Så i dag slår jeg et slag for at du setter av litt (men, ikke mye) ekstra tid.

Les også: Den perfekte vaffeloppskriften

Les også: Tomatsausen blir best slik

Jeg utfordrer deg til å lage tre ting! Tar du den?

Alle tre er enkle, men dette er ikke noe "one-pot-wonder" hvor alt havner i samme gryte.

1. Det første er simpelthen å skjære purren i strimler. Så koker du den mør i godt saltet vann. Og så ruller du strimlene inn i spekeskinke. Nå er de klarer for å gratineres i ovnen.

2. Lag den supre hvitløkssausen ved å steke hele fedd gylne i en stekepanne. Så hakker du dem og blander med rømme og majones.

3. Poteter: Kok poteter møre (gjerne med skallet på). Del dem i to. Stek dem gylne i olje og krydre godt med salt og rosmarin (tørket).

Les også: Denne yoghurten er best i test

Les også: Denne barnematen er best i test

Der har du dagens utfordring. Takler du den er premien et deilig måtid. Og så ble ikke dagen så verst allikevel.

Her finner du 4.000 oppskrifter du kan kose deg med!

Erik Hannemann

Spekeskinke med gratinert purre

Her er en liten genial rett med spekeskinke og purre. Den kan fint serveres uten å gratinere med ost også.

Ingredienser:

2 stk purre

8 skiver spekeskinke

8 skiver ost

Høyde (px): Bredde (px):
Crestockfoto

Hvitløks-saus

Dette er den enkleste og beste sausen som finnes. Stekt hvitløk gir en nydelig, fin smak.

Ingredienser:

5 ss majones

2 dl rømme

8 stk hvitløksfedd

salt og pepper

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!