Oppskrift på sjokolademousse

Slik lager du sjokolademousse

En kongedessert som aldri går av moten.

Sjokolademousse går aldri av moten.
Sjokolademousse går aldri av moten. Foto: Foto: Christopher Sjuve
Sist oppdatert

Sjokolademousse er morsomt og enkelt lage. Du må imidlertid ha en god oppskrift. Det har du her (se nederst).

Det du også trenger er kunsten å skille plomme fra hvitte. En metode er å knekke egget over en bolle og hele plommen fram og tilbake mellom eggeskallene. Da kommer eggehviten til slutt i bollen og du har plommen i, eh, egget.

Du kan også knekke egget og "sile" det gjennom (rene!) fingre.

Les også: Slik lager du perfekt potetmos

Les også: Slik blir baconet sprøtt

 

Det handler om luft

Har du knekt eggene resten en lek. Det handler om luft.

Når du lager sjokolademousse handler det om å gjøre sjokoladen luftig. Det første er å piske eggehvittene. Da er det viktig at bollen er helt ren for fett. Det kan være lurt (men sjelden helt nødvendig) å vaske innsiden av bollen med en sitronbåt. Å ha i en liten klype salt er også lurt.

Les også: 20 tegn på supersmart barn

Eggeplommene piskes også. Med sukker. Det tar litt tid, men så blir de fine og fløffig.

Kremen piskes også stiv. Dersom ikke kremfløten er for kald kan du piske i time etter time uten at det blir krem. Pass derfor på at den er skikkelig kald - og ikke pisk krem foran peisen. (Vil du være helt sikker på at det blir kaldt nok kan du putte vispene og bollen i frysa. Det er lurt om det varmt på kjøkkenet - eller på sommeren).

Å smelte sjokolade

Å smelte sjokolade kan fort ende med katastrofe om man ikke er forsiktig med varmen. Bruk veldig lav varme, eller, om du vil være helt sikker, et vannbad. Det lager du ved å koke opp vann i én kjele, og ha sjokolade i en annen kjele som du setter oppi den med kokende vann (kalles ofte bain marie i kokebøker).

Da skulle du være godt skodd for en vellykket sjokolademousse-laging.

Her er oppskriften!

Her kan du søke blandt over 4000 oppskrifter

Denne saken ble første gang publisert 07/11 2009, og sist oppdatert 26/06 2017.

Les også