Oppskrift på helstekt lammelår

Helstekt lammelår på grillen

Mesterkokk Bent Stiansen viser deg to triks for å lykkes med helstekt lammelår på grillen.

=

Bent Stiansen

Bent Stiansen er en av Norges mest profilerte kokker. Han vant Bocuse d'Or som første nordmann i 1993.

Han driver restaurant Statholdergaarden i Oslo som har én Michelinstjerne.

Han har gitt ut følgende bøker:

  • Stiansen til hverdags (2004)
  • Stiansens kulinariske koffert (2006)
  • Stiansens desserter (2006)
  • Stiansens fisk og skalldyr (2006)
  • Stiansens kjøtt og fjærkre (2006)
  • Stiansens småretter (2006)
  • Stiansen inviterer til fest (2008)

Her er grillkongens laksetips

Se også:

- Om folk hadde visst hvor enkelt det er, hadde vi ikke hatt flere lam igjen i Norge, sier Bent Stiansen mens han beiner ut låret.

Tidligere har han vist oss hvordan man griller perfekt laks, svinenakke og blåskjell.

Sola skinner, grillen er varm og det er hvitvin i glasset (som byttes mot rødvin om noen strakser).

- Lammekjøtt er veldig tilgivelig, sier Bent.

- ?

- Jo, selv om du steker det litt for mye er det fortsatt helt fantastisk. Veldig kokkevennlig, altså.

OK. Så forteller han at det er to ting du må kunne for å lykkes skikkelig.

TING 1

Det første er å beine ut ut låret. Det er nesten umulig å forklare med ord, så da viser vi det på video. Sjekk ut!

TING 2

Det andre er å steke låret på INDIRIKTE varme. Hva er det?

Det er å IKKE steke kjøttet rett over kullet.

Hvordan gjør det det?

Flytter kullet til sidene i grillen.

Men, jeg har gassgrill!?

Da lar du være å fyre opp alle blussene og legger kjøttet over den som IKKE er i sving.

Da skulle det meste være oppklart. Sjekk ut videoen og nyt verdens beste lammekjøtt på grillen.

Les også:

Trikset som redder grillmaten

Marinaden som funker

Slik tenner du opp grillen

Her kan du søke blant 5.000 oppskrifter!

henter innhold
henter innhold

Kommentarer:

Bilde ansvarlig
Christopher Sjuve Fagansvarlig mat

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar og hjelper oss å bli bedre!

Finn oppskrifter

Lag din egen oppskrift

På forsiden av Spise

Sushi=

Lage makiruller? Lett som en plett

Japanerne avslørt: Maki er lett å lage. Det må bare klare to ting.

BAKTE TOMATER: Fyll tomatene med en mystisk paellablanding.=

Har du prøvd paellatomater?

Sjekk ut de geniale tomatene.

FULG I VIN: Coq au vin er en udødelig klassiker. Det skjønner alle når man spiser den.=

Middagene du har lyst på denne uka

En meny som gjør livet ditt enklere denne uka.

Mest leste saker på klikk.no

artikkel bilde

Nei, nei, hold albuene borte fra bordet

Du trodde du kunne bordskikk?

artikkel bilde

Sjekk hva eddik gjør med dusjhodet

Fire ting du enkelt rengjør med eddik.

henter innhold

Tjenester fra klikk.no

Fagansvarlig mat:

  • Leder digitale medier:

    Tore A. Godager

  • Redaktør:

    Jan Thoresen

  • Ansvarlig redaktør / direktør:

    Kjetil Opaas

  • Kontakt oss:

    Klikk her

Mest leste på Spise

Taperen kunne like gjerne vært hundemat

Mens to typer får terninkast seks.

- Vinneren smaker hjemmelaget

Et lettsyltetøy er best i testen av blåbærsyltetøy.

Nei, nå lager jeg mitt eget sjokoladepålegg

Bedre enn Nutella og Nugatti.