Oppskrift på helstekt lammelår

Helstekt lammelår på grillen

Mesterkokk Bent Stiansen viser deg to triks for å lykkes med helstekt lammelår på grillen.

=

Bent Stiansen

Bent Stiansen er en av Norges mest profilerte kokker. Han vant Bocuse d'Or som første nordmann i 1993.

Han driver restaurant Statholdergaarden i Oslo som har én Michelinstjerne.

Han har gitt ut følgende bøker:

  • Stiansen til hverdags (2004)
  • Stiansens kulinariske koffert (2006)
  • Stiansens desserter (2006)
  • Stiansens fisk og skalldyr (2006)
  • Stiansens kjøtt og fjærkre (2006)
  • Stiansens småretter (2006)
  • Stiansen inviterer til fest (2008)

Her er grillkongens laksetips

Se også:

- Om folk hadde visst hvor enkelt det er, hadde vi ikke hatt flere lam igjen i Norge, sier Bent Stiansen mens han beiner ut låret.

Tidligere har han vist oss hvordan man griller perfekt laks, svinenakke og blåskjell.

Sola skinner, grillen er varm og det er hvitvin i glasset (som byttes mot rødvin om noen strakser).

- Lammekjøtt er veldig tilgivelig, sier Bent.

- ?

- Jo, selv om du steker det litt for mye er det fortsatt helt fantastisk. Veldig kokkevennlig, altså.

OK. Så forteller han at det er to ting du må kunne for å lykkes skikkelig.

TING 1

Det første er å beine ut ut låret. Det er nesten umulig å forklare med ord, så da viser vi det på video. Sjekk ut!

TING 2

Det andre er å steke låret på INDIRIKTE varme. Hva er det?

Det er å IKKE steke kjøttet rett over kullet.

Hvordan gjør det det?

Flytter kullet til sidene i grillen.

Men, jeg har gassgrill!?

Da lar du være å fyre opp alle blussene og legger kjøttet over den som IKKE er i sving.

Da skulle det meste være oppklart. Sjekk ut videoen og nyt verdens beste lammekjøtt på grillen.

Les også:

Trikset som redder grillmaten

Marinaden som funker

Slik tenner du opp grillen

Her kan du søke blant 5.000 oppskrifter!

henter innhold
henter innhold

Kommentarer:

Bilde ansvarlig
Christopher Sjuve Fagansvarlig mat

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar og hjelper oss å bli bedre!

Finn oppskrifter

Lag din egen oppskrift

På forsiden av Spise

OPPSKRIFTER MED APRIKOS: Her får du åtte forslag til hva du kan lage med aprikos.=

Åtte fantastiske måter å bruke aprikos

Du: Prøv denne med chevre og aprikos.

=

Stek pizzaen på grillen i sommer

I sommer er det pizza på grillen som gjelder.

SVINENAKKE: Svinenakke trenger tid. I denne oppskriften lages den med løk, hvitløk og hvitvin - og to og en halv time.=

Genialt enkelt kjøtt som også er genialt godt

Dette kjøttet er umulig å mislykkes med.

Mest leste saker på klikk.no

artikkel bilde

Vet du hvorfor du skal putte vippetangen i bh-en?

Her er skjønnhetstriksene enhver kvinne burde kunne.

artikkel bilde

Denne øl-quizen bør du klare

Greier du ikke disse enkle spørsmålene, er det jaggu dårlig stelt.

artikkel bilde

Boligkjøps-quizen du neppe klarer

Selv om du strengt tatt burde...

henter innhold

Tjenester fra klikk.no

Fagansvarlig mat:

  • Leder digitale medier:

    Tore A. Godager

  • Redaktør:

    Jan Thoresen

  • Ansvarlig redaktør / direktør:

    Kjetil Opaas

  • Kontakt oss:

    Klikk her

Mest leste på Spise

Hva gjør vi med rips?

Ikke bare Ibsen slet med ripsen. Her er 40 oppskrifter med urbæret.

Dette får du for 190 euro på den beste restauranten i Provence

Maten dufter av «menneskelig nærkontakt».

Stek pizzaen på grillen i sommer

I sommer er det pizza på grillen som gjelder.