Oppskrift på helstekt lammelår

Helstekt lammelår på grillen

Mesterkokk Bent Stiansen viser deg to triks for å lykkes med helstekt lammelår på grillen.

=

Bent Stiansen

Bent Stiansen er en av Norges mest profilerte kokker. Han vant Bocuse d'Or som første nordmann i 1993.

Han driver restaurant Statholdergaarden i Oslo som har én Michelinstjerne.

Han har gitt ut følgende bøker:

  • Stiansen til hverdags (2004)
  • Stiansens kulinariske koffert (2006)
  • Stiansens desserter (2006)
  • Stiansens fisk og skalldyr (2006)
  • Stiansens kjøtt og fjærkre (2006)
  • Stiansens småretter (2006)
  • Stiansen inviterer til fest (2008)

Her er grillkongens laksetips

Se også:

- Om folk hadde visst hvor enkelt det er, hadde vi ikke hatt flere lam igjen i Norge, sier Bent Stiansen mens han beiner ut låret.

Tidligere har han vist oss hvordan man griller perfekt laks, svinenakke og blåskjell.

Sola skinner, grillen er varm og det er hvitvin i glasset (som byttes mot rødvin om noen strakser).

- Lammekjøtt er veldig tilgivelig, sier Bent.

- ?

- Jo, selv om du steker det litt for mye er det fortsatt helt fantastisk. Veldig kokkevennlig, altså.

OK. Så forteller han at det er to ting du må kunne for å lykkes skikkelig.

TING 1

Det første er å beine ut ut låret. Det er nesten umulig å forklare med ord, så da viser vi det på video. Sjekk ut!

TING 2

Det andre er å steke låret på INDIRIKTE varme. Hva er det?

Det er å IKKE steke kjøttet rett over kullet.

Hvordan gjør det det?

Flytter kullet til sidene i grillen.

Men, jeg har gassgrill!?

Da lar du være å fyre opp alle blussene og legger kjøttet over den som IKKE er i sving.

Da skulle det meste være oppklart. Sjekk ut videoen og nyt verdens beste lammekjøtt på grillen.

Les også:

Trikset som redder grillmaten

Marinaden som funker

Slik tenner du opp grillen

Her kan du søke blant 5.000 oppskrifter!

henter innhold
henter innhold

Kommentarer:

Bilde ansvarlig
Christopher Sjuve Fagansvarlig mat

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar og hjelper oss å bli bedre!

Finn oppskrifter

Lag din egen oppskrift

På forsiden av Spise

OPPSKRIFT PÅ EPLEKAKE: Michel Roux har også en oppskrift på eplekake.=

Lag denne menyen i helgen

Folk vil elske deg.

FORRETT MED AVOCADO: Her kommer en forrett med avocado og røkelaks. Se videoen så ser du hvor enkelt det er å lage den!=

Forretten som er like god som den er enkel

Den enkle forretten tar 30 sekunder.

Mest leste saker på klikk.no

artikkel bilde

Tre ting du absolutt ikke må gjøre neste gang du spiser ute

Du gjør vel ikke dette når du spiser på restaurant?

artikkel bilde

Så mye skal barnet sove

Her er oversikten fra 0 - 16 år

artikkel bilde

Ti tidlige tegn på demens

Høyt utdannede får noe sjeldnere demens.

henter innhold

Tjenester fra klikk.no

Fagansvarlig mat:

  • Leder digitale medier:

    Tore A. Godager

  • Redaktør (konst.):

    Andreas H. Carlsen

  • Ansvarlig redaktør / direktør:

    Kjetil Opaas

  • Kontakt oss:

    Klikk her

Mest leste på Spise

Tre ting du absolutt ikke må gjøre neste gang du spiser ute

Du gjør vel ikke dette når du spiser på restaurant?

- Dette baconet burde ikke vært salgsvare

Testpanelet råder deg til å styre unna en av disse.

Sjekk hvordan avocado bør skrelles

Hæ? Du skreller den vel ikke på gamlemåten?