Tips til matvarer du trenger

Dette trenger du i kjøleskapet

Her er lista over det du trenger i kjøleskapet.

HER ER OVERSIKTEN: Dette trenger du i kjøleskapet.
HER ER OVERSIKTEN: Dette trenger du i kjøleskapet. Foto: Illustrasjonsfoto: Colourbox.com
Sist oppdatert
Smør er basis
Smør er basis Foto: Foto: istockphoto
Egg er basis
Egg er basis Foto: Foto: istockphoto
Ingefær er lurt å ha.
Ingefær er lurt å ha. Foto: Oliver Hoffmann

Jo da, vi skjønner at det er lurt å ha pålegg i kjøleskapet. Men på denne listen finner du ting som gjør hverdagen lettere.

For eksempel: Du kommer hjem og vet ikke hva du skal ha til middag (noen som kjenner seg igjen?). Så åpner du kjøleskapet. Der finner du både egg og ost. En omelett er ikke langt unna (og oppskriften finner du her ).

Med bare basisingredienser kan du også lage enkle varianter av løksuppe, tsatsiki, fløtesaus, dressing (majones, sennep og sitron) og så videre.

Les også: Dette trenger du i kjøkkenskapet

Les også: Dette trenger du i fryseren

Les også: Ti tips til mindre matstress

Jeg tok også med en lurt-å-ha liste. Det er en liste over ting som ikke er på helt-nødvendig-listen, men på gjør-livet-enklere-og-bedre listen.

Har du meninger om listene? Skal noe ut? Skal noe inn? Skriv inn kommentarer nedenfor.

Basisvarer

  • Smør
  • Egg
  • Ost
  • Melk
  • Yoghurt
  • Fløte
  • Majones
  • Sennep
  • Gulrøtter
  • Salat
  • Løk
  • Hvitløk
  • Sitron
  • Agurk

Løk, hvitløk og sitron må å være i kjøleskapet, men er allikevel på listen fordi de holder seg enda lenger på den måten.

Agurk er med under tvil. Den trenger nemlig en sval-avdeling i kjøleskapet (en lukket del som er litt lunere enn resten).

Og du! Her er et agurktips: Er agurken litt inntørket, så legg den i et glass med vann, kjøttsiden ned, så blir den raskt helt fin igjen!

Lurt å ha

  • Soyasaus
  • Ingefær
  • Sylteagurk
  • Syltede rødbeter
  • Juice
  • Kjøttdeig

Følg med! Snart kommer listen over hva som er lurt å ha i krydderhylla, i fryseren og i kjøkkenskapet!

Denne saken ble første gang publisert 05/05 2009, og sist oppdatert 30/04 2017.

Les også