Noe så enkelt som ferske urter kan løfte matretten fra middelmådig tirsdagsmiddag til et gastronomisk høydepunkt.

For mange virker det dog både dyrt og bortkastet å kjøpe en hel potteplante når man bare skal bruke noen få blader av urten i retten for så å se den visne bort etter to dager på kjøkkenbenken.

Vel, legger du en plan for hva slags matretter urten passer i, kan du passe på å få brukt den opp før den visner.

Vil du ikke spise urten flere dager på rad, kan du likevel utnytte hver eneste kvast.

Vann og lys

Første bud er selvsagt å legge til rette for ypperlige trivselsforhold for urteplanten, vann og lys er essensielt her.

Samtidig er det viktig å vite at det er stor forskjell på de ulike potte-urtene når det kommer til oppbevaring og holdbarhet.

Én type urt kan stå i vinduskarmen veldig lenge, en annen type varer ikke like lenge og tåler varme dårligere.

Kjerringrådene florerer på nett; enkelte sverger til potteskjulere, urtepotter, vann annenhver dag, bytte potte eller dekke med salt.

Bla deg videre i listen under, eller i bildekarusellen øverst og få eksperttipsene!

Les hele saken

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!