Middagstips

Matbloggernes beste middagstips

Slik vet du hva du skal lage til middag hver eneste dag.

MATBLOGGER: Bloggerne bak Alltidsulten.com, Familiemat.no, Matlosen.com og Gryskjokkenskriverier.blogspot.no gir deg sine beste middagstips.
MATBLOGGER: Bloggerne bak Alltidsulten.com, Familiemat.no, Matlosen.com og Gryskjokkenskriverier.blogspot.no gir deg sine beste middagstips. Foto: ILLUSTRASJON: Kvinneguiden.no.
Sist oppdatert

Det mange har til felles er at det kan være svært vanskelig å finne ut av hva man skal ha til middag i ukedagene.

Og ikke bare det, men det kan også være slitsomt å lage middag som man bruker lenger enn 20 minutter på.

Det er da det er godt å ty til gode middagstips på nett. Og i dag florerer det av flinke, norske matbloggere.

Vi har derfor fått noen av de mest leste matbloggerne til å dele sine favorittoppskrifter, samt tipse om hva slags ingredienser og redskaper de alltid har på sitt kjøkken.

Alltid Sulten

Ekteparet Emelie og Morten står bak bloggen Alltidsulten.com

De to sverger til mange ulike basisingredienser som de alltid har stående i kjøleskap og kjøkkenskap slik at de har mange muligheter til matlaging.

Ingrediensene bloggerne alltid har tilgjengelig:

  • Hvitløk
  • Løk
  • Currypaste
  • Kokosmelk
  • Frukt
  • Olje og Meierismør
  • Sitron
  • Soyasaus
  • Gresk/tyrkisk yoghurt
  • Tomat på boks
  • Pasta
  • Friske urter
  • Salt og Pepper
  • Frossen fisk
  • Frosne grønnsaker
  • Mel
  • Sukker
  • Gjær

Gode kjøkkenredskaper:

- Dette er selvsagt noe vi må ha på vårt kjøkken, men ingen kjøkken er like, sier Emelie.

Hun lister opp:

  • En god kniv
  • Salatslynge. Våt salat er noe av det verste vi vet!
  • En god stekepanne.
  • Store boller til baking og å ha salat i.
  • Kjøkkenmaskin. Det er en dyr investering, men absolutt verdt det!
  • Morter
  • Vekt
  • Ildfast form
  • Kjevle
  • Litermål
  • En god gryte

Middagsfavoritter:

Ovnsbakt laks i folie

Sushi

Rød thaigryte med kjøttboller

Kylling Satay

Familiemat

Marit driver bloggen Familiemat.no.

Hun forteller at de middagsrettene de til stadig vender tilbake til har til felles at de smaker godt og er raske og enkle å lage.

- Alternativt at de kan lages kvelden før, og varmes når man kommer hjem fra jobb, sier Marit til Kvinneguiden.

Ingrediensene bloggeren alltid har tilgjengelig:

- Vi har alltid tilgjengelig ingredienser som gjør at vi klarer å sette sammen en middag på sparket de dagene vi ikke har fått planlagt noe som helst.

  • Bokstomat brukes til sauser og supper, Creme Fraiche likeså.
  • Ost og smør til steking og gratinering.
  • Egg.
  • Kaldpresset olivenolje til salater og sauser.
  • Chili og hvitløk for god smak.
  • Salt og pepper er viktig.
  • Sitron.
  • Buljongpulver eller fond som smakstilsetning (tross alt sjelden man har ferdig buljong i kjøleskap eller fryser).
  • I fryseren: fiskefileter, gjerne singelfrosne som loins fra Båtsfjord eller laks fra NorLaks, eller fisk pappa har dratt opp fra Varangerfjorden. Kjøper inn frosne, hele kyllinger eller kyllinglår-/ vinger. Dette er bedre og billigere enn kyllingfilet.
  • Vi bruker endel smoothie og grønnsaks-/ fruktjuicer, har derfor ingredienser til dette liggende: Bær i fryseren, i kjøleskap epler, gulrot, brokkoli, stangselleri, ingefær, sitron og lime, flere av disse inngår i juicedelen av smoothien.

Gode kjøkkenredskaper:

- I utgangspunktet tenker jeg at man kan lage god mat uten mye avansert utstyr, men noen ting kan likevel være lurt å skaffe seg, sier Marit og tipser:

  • Et par gode kniver gjør matlaging mye enklere og morsommere.
  • En stavmikser gjør underverker i supper og sauser, også majones kan enkelt lages med denne.
  • Blender for supper og smoothies.
  • En litt dypere stekepanne, gjerne med avtagbart håndtak kan være lurt, den kan brukes som vanlig stekepanne, men også som stekeform inni ovn.
  • Vi har også en saftsentrifuge vi bruker mye til juicelaging og smoothies.

Middagsfavoritter:

Her ser du to middagsoppskrifter fra Marit som det tar under 30 minutter å lage:

En annen favorittmiddag av Marit er en skikkelig god curryrett som godt kan gjøres ferdig i løpet av 30 minutter, men som samtidig blir enda bedre om den får litt lenger koketid:

Trines Matblogg

Trine driver bloggen Trinesmatblogg.no.

- Mitt kjøleskap og kjøkkenskap er fylt til bristepunktet, forteller Trine til Kvinneguiden.

Ingrediensene bloggeren alltid har tilgjengelig:

  • Sitron
  • Parmesan
  • Smør
  • Egg
  • Olivenolje
  • Balsamicoeddik
  • Et utvalg av sesongens grønnsaker
  • Pasta
  • Linser
  • Tomater
  • Vin
  • Gjær
  • En god spekeskinke

Gode kjøkkenredskaper:

  • En god og skarp kniv og en god stekepanne er et must.
  • Med en kjøkkenmaskin (med eltekroker) blir det enda morsommere å være på kjøkkenet.

Middagsfavoritter:

Torskeretter med rotgrønnsaker

Supper med mye smak

Kjappe og smakfulle pastaretter

Kjøkkenskriverier

Gry driver bloggen Gryskjokkenskriverier.blogspot.no

- Spør heller hva jeg ikke har i kjøkkenskapet, spøker hun til Kvinneguiden.

Ingredienser bloggeren alltid har tilgjengelig:

  • Ferske grønnsaker
  • Frukt
  • Fløte
  • Egg
  • Godt smør
  • Ost
  • Bacon

Gode kjøkkenredskaper:

  • Et par gode kniver
  • Skjærfjøl
  • Stålkummer
  • Visp
  • Tresleiv
  • Stekespade
  • Kasseroller
  • Stekepanne
  • Stavmikser
  • Kakeform
  • Kjøkkenmaskin

Middagsfavoritter:

Her er tre av Grys beste middagstips:

Matlosen

Therese står bak bloggen Matlosen.com

- Vi har laks minst en gang i uka, forteller Therese til Kvinneguiden.

Samtidig har hun også andre matretter hun er glad i.

Ingredisenser bloggeren alltid har tilgjengelig:

  • Parmesanost
  • Ett godt utvalg av grønnsaker

Gode kjøkkenredskaper:

- Enten man har gode eller dårlige kniver,så MÅ man ha en knivsliper!

Middagsfavoritter:

Her er to av Thereses desiderte middagsfavoritter:

Les også:

Er du matglad?

Sjokoladen lager du enkelt selv

Romantisk meny for deg og din kjære

Disse nøttene holder deg slank

Sjekk så mange kalorier drinken inneholder

Denne saken ble første gang publisert 14/10 2012, og sist oppdatert 30/04 2017.

Les også