Valentinesdagen er kanskje full av klisjeer, men like fullt gir den deg en glitrende mulighet til å sette litt ekstra pris på din utkårede.

Lite slår en kveld med godt selskap og gode smaker. Vi har fått tips fra Christopher Sjuve hos Klikk.no/mat om hva som garantert skaper en romantisk setting rundt middagsbordet på årets mest romantiske dag.

- Vil du vise at du virkelig bryr deg om noen syns jeg du skal satse på en tre-retter. Det gjelder å gjøre litt ekstra ut av det, sier Sjuve.

Her får du hans forslag til tre romantiske og kjempegode retter som er enkle å lage, og som smaker supergodt.

Hjertevarm forrett

- Til forrett ville jeg servert en løksuppe med en romantisk touch. Bruk en pepperkakeform til å trykke ut et hjerte av en brødskive og stek den i panna, sammen med smør. Legg brødskiven på suppa når du server den, anbefaler matentusiasten.

Filmklassisk hovedrett

Når det gjelder hovedretten velger Sjuve å se til filmens verden.

- Kjøttboller i "Lady og Landstrykeren"-stil er alltid en hit. Kjenner du ikke selskapet ditt så godt kan det kanskje være lurt å velge noe annet, da spaghetti kan være ganske sølete. Men er du i godt vant selskap er ordentlig gode kjøttboller perfekt til en romantisk middag. Kombiner med en kjærlighetsrød tomatsaus og spaghetti, sier Sjuve.

Romantisk sjokoladedessert

Det blir ofte is eller noe annet enkelt til dessert om man ikke er så vant til å bruke mye tid på matlaging. Men dette forslaget skal visstnok være like enkelt som det er godt.

- Til dessert bør det handle om sjokolade syns jeg. Hjemmelaget sjokoladepudding er kjempeenkelt og utrolig godt. Hvis du vil gjøre den ekstra romantisk kan du trykke ut porsjonene med en hjerteformet pepperkakeform, anbefaler Sjuve.


Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!