Dr. Fedon Lindberg © Foto: Bjørn Inge Karlsen

DETTE ER DR. LINDBERG

Dr. Fedon A.Lindberg har flere års klinisk erfaring med fokus på diabetes og insulinresistens fra Aker Sykehus i Oslo.

I 1999 tok Dr. Lindberg initiativ til å starte spesialklinikken Vekt i Balanse (nå Dr. Fedon Lindbergs Klinikk ) for behandling av alvorlig overvektige.

Lindberg har skrevet og utgitt 10 bøker i Norge og flere av dem er oversatt til flere språk og utgitt i 19 forskjellige land. Fedon Lindbergs første bok er Naturlig slank med kost i balanse.

Fedon Lindbergs store interesse for matlaging og eksperimentering med sunne og balanserte matoppskrifter har resultert i utvikling av en egen serie matvarer. Alle produktene i Fedon-serien har lav blodsukkerpåvirkning i fokus og inneholder derfor mer protein, fiber og bare sunt fett i tillegg til mindre karbohydrat enn tilsvarende produkter. Flere av disse produktene er inkludert i menyene du finner her, men kan erstattes av andre, tilsvarende produkter. Vær obs på at den totale næringsverdien per måltid er regnet ut med utgangspunkt i Fedon-produktene.

Bare tanken på å slanke seg midt i ferien kan få oss til å steile. Men det er mulig både å holde vekten og tape noen kilo med kloke matvalg.

Share

Vi gir deg en komplett meny for to uker.

Les også:

Slankemeny dag 6

Slankemeny dag 5

Her er dagens meny:

SØNDAG UKE 1

Frokost

Omelett

2 egg

4 skiver skinke

squash i biter

paprika i biter

løk, finhakket

1 ss olivenolje/rapsolje til steking

Næringsverdi:

Kcal: 363, karbohydrater: 5,8 g, protein: 26 g, fett: 26 g, herav mettet fett: 6 g, fiber: 2,5 g.

Lunsj

Tunfisksalat

3/4 boks tunfisk

2 dl bladsalat

cherrytomat

stangselleri i biter

purre, finhakket

Dressing:

1 dl kesam 1 %

sitron, dill, persille etter smak

1 ss fransk sennep

1 ss olivenolje

Næringsverdi:

Kcal: 289, karbohydrater: 6,9 g, protein: 27 g, fett: 17 g, herav mettet fett: 2,6 g, fiber: 3,7 g.

Middag

Kylling og kikertsalat

Oppskriften gir 6 porsjoner:

2 bokser kikerter, silt og renset

300 g cherrytomater, delt i 2

300 g rød paprika på boks/glass, marinert i olje

1 medium stor grillet kylling

1 liten bunt bladpersille, hakket

Dressing:

2 hvitløkfedd, renset og knust

2 ss sherryeddik

6 ss olje fra glasset med marinert paprika

½ ts paprikapulver (mild, søt type)

saften fra 1/2 appelsin

Lag dressingen først. Bruk en stavmikser eller en liten foodprocessor, og visp sammen hvitløk, paprikaolje, paprikakrydder og appelsinjuice til du får en jevn blanding. Ev. kan du knuse hvitløken og vispe alt sammen for hånd.

Bland sammen kikerter, cherrytomater og paprika i en stor bolle. Hell over halvparten av dressingen, krydre og fordel på store tallerkener.

Legg kyllingen på en fjøl, og fjern skinn og ben. Skjær kyllingen i passe store biter, og dander på toppen av salaten.

Tilsett resten av dressingen, pynt med bladpersille, og server.

Næringsverdi pr. porsjon:

Glykemisk belastning: 6,5. Kcal: 505, protein: 31 g, karbohydrater: 18 g, fett: 35 g, herav mettet fett: 7 g, fiber: 5 g, sukker: 5, salt: 1,31 g.

Kvelds

1 Fedon sjokolade proteinbar eller tilsvarende

1 appelsin

Næringsverdi:

Kcal: 221, karbohydrater: 26,6 g, protein: 16,5 g, fett: 3,6 g, herav mettet fett: 1,7 g, fiber: 11,3 g.

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!