Dr. Fedon Lindberg © Foto: Bjørn Inge Karlsen

DETTE ER DR. LINDBERG

Dr. Fedon A.Lindberg har flere års klinisk erfaring med fokus på diabetes og insulinresistens fra Aker Sykehus i Oslo.

I 1999 tok Dr. Lindberg initiativ til å starte spesialklinikken Vekt i Balanse (nå Dr. Fedon Lindbergs Klinikk ) for behandling av alvorlig overvektige.

Lindberg har skrevet og utgitt 10 bøker i Norge og flere av dem er oversatt til flere språk og utgitt i 19 forskjellige land. Fedon Lindbergs første bok er Naturlig slank med kost i balanse.

Fedon Lindbergs store interesse for matlaging og eksperimentering med sunne og balanserte matoppskrifter har resultert i utvikling av en egen serie matvarer. Alle produktene i Fedon-serien har lav blodsukkerpåvirkning i fokus og inneholder derfor mer protein, fiber og bare sunt fett i tillegg til mindre karbohydrat enn tilsvarende produkter. Flere av disse produktene er inkludert i menyene du finner her, men kan erstattes av andre, tilsvarende produkter. Vær obs på at den totale næringsverdien per måltid er regnet ut med utgangspunkt i Fedon-produktene.

Bare tanken på å slanke seg midt i ferien kan få oss til å steile. Men det er mulig både å holde vekten og tape noen kilo med kloke matvalg.

Share

Vi gir deg en komplett meny for to uker.

Les også:

Slankemeny dag 3

Slankemeny dag 4

Her er dagens meny:

FREDAG UKE 1

Frokost

Frokostpannekake

3 egg

1 ss olivenolje

1 ts kanel

1 ts vaniljesukker

1 ss Natreen/Canderel pulver

½ ts LoSalt/Seltin

serveres med bær

Næringsverdi:

Kcal: 423, karbohydrater: 12 g, protein: 23 g, fett: 32 g, herav mettet fett: 7,3 g, fiber: 4,2 g.

Lunsj

Brød med pålegg

2 skiver Fedon fullkornbrød (eller brød med tilsvarende næringsverdier)

2 skiver roastbiff

½ avokado

1 tomat

2 salatblader

Næringsverdi:

Kcal: 390, karbohydrater: 10 g, protein: 28 g, fett: 23 g, herav mettet fett: 3,7 g, fiber: 13 g.

FEDON: Dagens slankemeny fra dr. Fedon Lindberg.=

FEDON: Dagens slankemeny fra dr. Fedon Lindberg. © Giorgos Drakopoulos/Liberis Publications

Middag

Torsk med pesto

Oppskriften gir 6 porsjoner:

2 uskrelte hvitløkfedd

3 ss olivenolje

100 g svarte oliven med stein

900 g tomater

2 røde chili, renset og hakket

3 ss fersk pestosaus

2 torskefileter uten ben og skinn (hver på ca. 450 gram)

fint raspet skall av 1 liten sitron

12 skiver parmaskinke Sett ovnen på 200 grader. Ha hvitløk i en ildfast form med 2 ss olivenolje i 15 minutter. Ta formen ut av ovnen og sett den til side. Ha oliven, tomater og chili i formen, rør sammen.

Hell pestoen over den ene torskefileten, og dryss sitronskall over. Legg den andre torskefileten over, og pakk forsiktig skinkeskivene rundt fisken. Dytt kantene godt inn. Krydre med salt, og hell over resten av oljen.

Legg fisken på en rist, og sett den i ovnen, over formen med grønnsaker. Stek i 20 minutter, eller til fisken er ferdig stekt og tomatene har begynt å dele seg. Legg torsken på en tallerken. Mos hvitløken inn i stekeskyen, og fjern skallet som blir igjen.

Del opp torsken, og server med oliven, tomater, chili og stekesky.

Næringsverdi pr. porsjon:

Glykemisk belastning: 1,2. Kcal: 326, protein: 40 g, karbohydrater: 5 g, fett: 16 g, herav mettet fett: 3 g, fiber: 2 g, tilsatt sukker: 0 g, salt: 3,12 g.

Kvelds

1 pose Fedon soyanøtter eller snacks med tilsvarende lavt innhold av karbohydrater.

1 fersken

Næringsverdi:

Kcal: 200, karbohydrater 14,3 g, protein: 12,9 g, fett: 7,3 g, herav mettet fett: 0,4 g, fiber: 8,9 g.

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!