Dr. Fedon Lindberg © Foto: Bjørn Inge Karlsen

DETTE ER DR. LINDBERG

Dr. Fedon A.Lindberg har flere års klinisk erfaring med fokus på diabetes og insulinresistens fra Aker Sykehus i Oslo.

I 1999 tok Dr. Lindberg initiativ til å starte spesialklinikken Vekt i Balanse (nå Dr. Fedon Lindbergs Klinikk ) for behandling av alvorlig overvektige.

Lindberg har skrevet og utgitt 10 bøker i Norge og flere av dem er oversatt til flere språk og utgitt i 19 forskjellige land. Fedon Lindbergs første bok er Naturlig slank med kost i balanse.

Fedon Lindbergs store interesse for matlaging og eksperimentering med sunne og balanserte matoppskrifter har resultert i utvikling av en egen serie matvarer. Alle produktene i Fedon-serien har lav blodsukkerpåvirkning i fokus og inneholder derfor mer protein, fiber og bare sunt fett i tillegg til mindre karbohydrat enn tilsvarende produkter. Flere av disse produktene er inkludert i menyene du finner her, men kan erstattes av andre, tilsvarende produkter. Vær obs på at den totale næringsverdien per måltid er regnet ut med utgangspunkt i Fedon-produktene.

Bare tanken på å slanke seg midt i ferien kan få oss til å steile. Men det er mulig både å holde vekten og tape noen kilo med kloke matvalg.

Share

Vi gir deg en komplett meny for to uker.

Les også:

Slankemeny dag 2

Slankemeny dag 3

Her er dagens meny:

TORSDAG UKE 1

Frokost

Müsli

2 dl melk

2 dl Fedon müsli eller med tilsvarende lavt innhold av karbohydrat

2 dl usukrede bær

1 ts fruktose

Næringsverdi:

Kcal: 225, karbohydrater 27 g, protein: 16 g, fett: 6,7 g, fiber: 9 g.

Lunsj

Pytt i panne

1 pk. skinke i stimler

2 sopp i biter

3 brokkoli, dampet

1/4 løk, finhakket

salt og pepper

Stekes i panne med 1 ss olivenolje

Næringsverdi:

Kcal: 271, karbohydrater: 3,5 g. Protein: 27 g, fett: 17 g, mettet fett: 3,5 g, fiber: 3,4 g.

FEDON: Dagens slankemeny fra dr. Fedon Lindberg.=

FEDON: Dagens slankemeny fra dr. Fedon Lindberg. © Giorgos Drakopoulos/Liberis Publications

Middag

Frittata med grønnsaker

Oppskriften gir 4 porsjoner:

100 g flesk eller bacon, oppskåret

1 ss olivenolje

2 store squash, skåret i skiver

350 g maiskorn

400 g spinat

8 egg

150 g kremost med hvitløk og urter

Grønn salat, til servering.

Stek kjøttet i olje i en stor stekepanne, til det blir brunt. Rør inn squash, stek til skivene blir møre. Tilsett mais og spinat, ev. krydder, og stek til det er varmt helt gjennom.

Visp sammen eggene og hell over grønnsakblandingen.

Smuldre osten over, og stek forsiktig i ca. 5 minutter på medium varme.

Snu omeletten og stek til eggene har stivnet rundt kanten, og omeletten er blitt lysebrun på toppen. Del omeletten i biter, og server med en enkel, grønn salat.

Næringsverdi pr. porsjon:

Glykemisk belastning: 9,5. Kcal: 540, protein: 29 g, karbohydrater: 18 g, fett: 40 g, herav mettet fett: 16 g, fiber: 4 g.

Kvelds

Fylt avokado

½ avokado

1 ½ dl reker

Blandes:

1 ss kesam 1 %

1 ts olivenolje

sitron, dill

salt og pepper etter smak

Næringsverdi:

Kcal: 353, karbohydrater: 1 g, protein: 27 g, fett: 18 g, herav mettet fett: 3,4 g, fiber: 3,4 g.

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!