Dr. Fedon Lindberg © Foto: Bjørn Inge Karlsen

DETTE ER DR. LINDBERG

Dr. Fedon A.Lindberg har flere års klinisk erfaring med fokus på diabetes og insulinresistens fra Aker Sykehus i Oslo.

I 1999 tok Dr. Lindberg initiativ til å starte spesialklinikken Vekt i Balanse (nå Dr. Fedon Lindbergs Klinikk ) for behandling av alvorlig overvektige.

Lindberg har skrevet og utgitt 10 bøker i Norge og flere av dem er oversatt til flere språk og utgitt i 19 forskjellige land. Fedon Lindbergs første bok er Naturlig slank med kost i balanse.

Fedon Lindbergs store interesse for matlaging og eksperimentering med sunne og balanserte matoppskrifter har resultert i utvikling av en egen serie matvarer. Alle produktene i Fedon-serien har lav blodsukkerpåvirkning i fokus og inneholder derfor mer protein, fiber og bare sunt fett i tillegg til mindre karbohydrat enn tilsvarende produkter. Flere av disse produktene er inkludert i menyene du finner her, men kan erstattes av andre, tilsvarende produkter. Vær obs på at den totale næringsverdien per måltid er regnet ut med utgangspunkt i Fedon-produktene.

Bare tanken på å slanke seg midt i ferien kan få oss til å steile. Men det er mulig både å holde vekten og tape noen kilo med kloke matvalg.

Share

Vi gir deg en komplett meny for to uker.

Les også:

Slankemeny dag 5

Slankemeny dag 4

Her er dagens meny:

LØRDAG UKE 1

Frokost

Frukt med topping

½ eple i biter

½ appelsin i biter

1 dl kesam 1 % eller Skyr

1 yoplait yoghurt naturell 0,1 %

1 ss sesamfrø

15 mandler

eventuelt 1 ts fruktose

Næringsverdi:

Kcal: 329, karbohydrater: 32 g, protein: 17 g, fett: 15 g, herav mettet fett: 2 g, fiber: 6,1 g.

Lunsj

Reke- og eggesalat

2 dl bladsalat

1 dl rensede reker

1 kokt egg

cherrytomater

Dressing:

1 ss kesam 1 %

1 ss olivenolje

kryddergrønt etter smak

salt og pepper etter smak

Næringsverdi:

Kcal: 268, karbohydrater 3 g, protein: 20 g, fett: 20 g, herav mettet fett: 3,8 g, fiber: 1,4 g.

FEDON: Dagens slankemeny fra dr. Fedon Lindberg.=

FEDON: Dagens slankemeny fra dr. Fedon Lindberg. © Giorgos Drakopoulos/Liberis Publications

Middag

Kylling og fersken

Oppskriften gir 6 porsjoner:

2 hoder romanosalat i strimler

1 grillet kylling i skiver

2 modne ferskener, skrelt og grovhakket

100 g blåmuggost, smuldret

60 g mandler, grovhakket

0,6 dl hvitvinseddik

0,6 dl extra virgin olivenolje

1 ts salt

¼ ts sort pepper

Dander salaten, kyllingen, ferskenene, osten og mandlene på en tallerken.

Visp hvitvinseddik, olje, salt og pepper sammen i en liten bolle. Hell dressingen over salaten, og bland lett sammen.

Næringsverdi pr. porsjon:

Glykemisk belastning: 1,8. Kcal: 574, protein: 37 g, karbohydrater: 12 g, fett: 42 g, herav mettet fett: 9 g, fiber: 6 g.

Kvelds

Frukt med topping

½ eple i biter

½ appelsin i biter

1 dl kesam 1%

1 yoplait yoghurt 0,1 %

Næringsverdi:

Kcal: 161, karbohydrater: 27 g, protein: 11 g, fett: 0,8 g, herav mettet fett: 0,3 g, fiber: 3,4 g.

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!