Dr. Fedon Lindberg © Foto: Bjørn Inge Karlsen

DETTE ER DR. LINDBERG

Dr. Fedon A.Lindberg har flere års klinisk erfaring med fokus på diabetes og insulinresistens fra Aker Sykehus i Oslo.

I 1999 tok Dr. Lindberg initiativ til å starte spesialklinikken Vekt i Balanse (nå Dr. Fedon Lindbergs Klinikk ) for behandling av alvorlig overvektige.

Lindberg har skrevet og utgitt 10 bøker i Norge og flere av dem er oversatt til flere språk og utgitt i 19 forskjellige land. Fedon Lindbergs første bok er Naturlig slank med kost i balanse.

Fedon Lindbergs store interesse for matlaging og eksperimentering med sunne og balanserte matoppskrifter har resultert i utvikling av en egen serie matvarer. Alle produktene i Fedon-serien har lav blodsukkerpåvirkning i fokus og inneholder derfor mer protein, fiber og bare sunt fett i tillegg til mindre karbohydrat enn tilsvarende produkter. Flere av disse produktene er inkludert i menyene du finner her, men kan erstattes av andre, tilsvarende produkter. Vær obs på at den totale næringsverdien per måltid er regnet ut med utgangspunkt i Fedon-produktene.

Bare tanken på å slanke seg midt i ferien kan få oss til å steile. Men det er mulig både å holde vekten og tape noen kilo med kloke matvalg.

Share

Vi gir deg en komplett meny, dag for dag i to uker.

Les også:

Slankemeny dag 1

Slankemeny dag 2

Her er dagens meny:

ONSDAG UKE 1

Frokost

Eggerøre med laks

2 egg

2 ss finklippet gressløk

salt og pepper

50 g røkt laks

1 tomat

1 skive fullkornbrød (Fedon-brød eller med tilsvarende næringsverdi)

Næringsverdi:

Kcal: 358, karbohydrater: 6,3 g, protein: 34,5 g, fett: 20 g, fiber: 4,8.

Lunsj

Brød med pålegg

2 skiver fullkornbrød (Fedon-brød eller med tilsvarende næringsverdi)

1 karbonade

tomat, agurk og ½ avokado

Næringsverdi:

Kcal: 513, karbohydrater: 16,7 g, protein: 30 g, fett: 32 g, herav mettet fett: 8,2 g, fiber 16,4 g.

FEDON: Dagens slankemeny fra dr. Fedon Lindberg.=

FEDON: Dagens slankemeny fra dr. Fedon Lindberg. © Giorgos Drakopoulos/Liberis Publications

Middag

Mørbradbiff med chutney

Oppskriften gir 6 porsjoner:

1 ss fruktose og 1 ts molasse

1 ts salt

¾ ts kvernet spisskummen

3 hakkede hvitløkfedd

750 g mørbradbiff

stekefett

Chutney:

2 modne mango, skrelt og delt i 4

1 ts olivenolje

1 stor løk

1 ss fersk ingefær, hakket

0,8 dl eplesidereddik

2 ss fruktose og 2 ts molasse

2 ss ferskpresset limesaft

¼ ts salt

¼ ts kvernet paprikapulver

350 g fint oppskåret vannmelon

1 ½ ss hakket, fersk koriander

1 ½ ss hakket, fersk mynte

Til pynt:

Mynteblader og limebåter

Gjør klar grillen, og forbered kjøttet. Bland sammen de fire første ingrediensene, og gni kjøttet inn med fruktosemiksen. Smør risten med stekefett, og legg kjøttet oppå. Grilles i 8 minutter på hver side, eller til kjøttet er stekt slik du ønsker det.

Varm oljen i en liten stekepanne på medium varme. Tilsett løk, sauter i 4 minutter.

Tilsett ingefær, og sauter i 1 minutt. Tilsett eddik, 2 ss fruktose med molasse, limesaft, salt og pepper, og stek i 5 minutter, eller til nesten all væsken er fordampet. Rør inn mangoen, og stek i 1 minutt. Ta pannen vekk fra stekeplaten, og rør inn vannmelon, koreander og mynte.

Dander med mynteblader og limebåter, og server med en blandet salat.

Næringsverdi pr. porsjon:

Glykemisk belastning: 5,6 Kcal: 277, protein: 25,7 g, karbohydrater: 26,8 g, fett: 7,4 g, herav mettet fett: 2,5 g, fiber: 2,3 g

Kvelds

1 slankebar (Fedon Crispy eller med tilsvarende næringsinnhold)

1 eple

Næringsverdi:

Kcal: 168, karbohydrater: 25,5 g, protein: 8,1 g, fett: 4 g, herav mettet fett: 1,8 g, fiber: 4,3 g.

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!