Kroppen din er en komplisert organisme som gjennom livet vil være vertskap for mange ulike plager, sykdommer og skavanker. Mens alvorlige sykdommer selvfølgelig må behandles hos lege, er det mange små plager man må hanskes med selv.

Du kan gjøre mye selv

Mange av plagene har til felles at du selv kan gjøre mye for å bli kvitt dem, eller for at de skal være minst mulig til plage for deg. For neglesopp, fotsopp og inngrodd tånegl, handler det for eksempel mye om god fothygiene.

Under finner du en guide til 11 vanlige plager og tilstander, med informasjon om hvordan du best kan behandle dem, enten det er hjemme, hos legen, eller med remedier fra apoteket.

Noen av tilstandene vil du, hvis du er uheldig, ha med deg hele livet, mens andre kan du bli kvitt for godt dersom du behandler plagen på riktig måte.

Husk at det ikke er flaut å oppsøke lege, og at det ofte er lettere å bli kvitt for eksempel lus, vorter og fotsopp dersom man kommer i gang med behandlingen tidlig.

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!