Gå til innhold

Hva skulle du ønske du visste..(dine beste tips til barseltiden)


Anonym bruker

Anbefalte innlegg

 før fødsel, om både fødsel, barseltid og andre ting som er kjekt å vite.

 

Kom her med alle dine tanker og tips til andre om ting som du selv  skulle ønske at du visste og kunne vært forberedt på. 

 

- Jeg visste heldigvis at ammingen kunne by på problemer da jeg har eldre søsken som har slitt med samme problemet. 

 

- Hadde forberedt meg på at det ikke er alle som kan gjennomføre en normal vaginal fødsel, så det kom ikke som noe sjokk for meg da det plutselig ble hastesnitt. Greit å kunne være litt forberedt. 

 

- At det ikke stopper når barnet er ute og man ligger der fornøyd med barnet endelig ute og man ligger der med et forelsket flis til babyen, det er NÅ alt begynner :)

 

Ikke ment for å skremme, men for å opplyse, så en tråd om dette på anonymforum i går og tenkte at det ikke alltid er lett for alle å få med seg mye som skjer rundt tiden før/under/etter fødsel

 

Har rotet frem noen gamle tråder om samme emnet :)

http://www.klikk.no/forum/dinbaby/index.php/topic/139537820-dine-beste-tips-for-barseltiden-legges-ut-pa-3tri/

 

http://www.klikk.no/forum/dinbaby/index.php/topic/136885519-hva-synes-du-var-det-t%C3%B8ffeste-med-din-f%C3%B8dsel-eller-tiden-pa-sykehuset/

 

http://www.klikk.no/forum/dinbaby/index.php/topic/5232989-hva-skulle-dere-%C3%B8nske-at-dere-visste-f%C3%B8r-f%C3%B8dselen/

 

http://www.klikk.no/forum/dinbaby/index.php/topic/6182954-kva-skulle-du-%C3%B8nske-du-hadde-visst-f%C3%B8r-f%C3%B8dselen/

 

http://www.klikk.no/forum/dinbaby/index.php/topic/138611072-du-vet-du-har-blitt-mamma-nar/

 

http://www.klikk.no/forum/dinbaby/index.php/topic/8656976-stoooor-konkurranse-hvor-er-det-rareste-stedet-du-har-ammet/

 

http://www.klikk.no/forum/dinbaby/index.php/topic/144022269-jeg-har-en-baby-som-fortsett/

 

http://www.klikk.no/forum/dinbaby/index.php/topic/144032100-hva-er-det-dere-ikke-far-tid-til/

 

http://www.klikk.no/forum/dinbaby/index.php/topic/140293346-heeeeelt-%C3%A6rlig-na-jenterhva-synes-dere-om-de-f%C3%B8rste-ukene-etter-dere-ble-mamma/

 

http://www.klikk.no/forum/dinbaby/index.php/topic/6300159-min-versjon-av-det-a-fa-barn-sannheten-for-meg/

 

http://www.klikk.no/forum/dinbaby/index.php/topic/7811752-hva-var-det-du-skulle-%C3%B8nske-du-hadde-hjemme-nar-du-kom-fra-f%C3%B8denog-du-ikke-hadde-andre-ting-du-ikke-kunne-unnv%C3%A6rt-a-hatt/

 

http://www.klikk.no/forum/dinbaby/index.php/topic/8703087-hvorfor-er-det-sa-mange-som-har-det-sa-travel-med-sa-mye-i-forhold-til-babyen/

 

http://www.klikk.no/forum/dinbaby/index.php/topic/137315231-dere-flittige-husm%C3%B8dre-%C3%B8delegger-for-oss-andre/

 

http://www.klikk.no/forum/dinbaby/index.php/topic/143768362-hvordan-rekker-dere-alt/

 

http://www.klikk.no/forum/dinbaby/index.php/topic/136766816-synes-alle-at-babytiden-er-fantastisk/

 

http://www.klikk.no/forum/dinbaby/index.php/topic/137704966-hvor-lenge-var-dere-pa-sykehuset-etter-f%C3%B8dselen/

 

http://www.klikk.no/forum/dinbaby/index.php/topic/140229579-hvorfor-i-alle-dager-syns-dere-egentlig-det-er-slitsomt-med-a-v%C3%A6re-hjemme-med-baby/



Anonymous poster hash: f3fda...5e0
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Jeg ville vel anbefalt å være klar over at amming er vanskelig, sov når du kan og prøv å ikke bekymre deg så mye. Det meste er normalt og i ettertid tror jeg de fleste er litt for bekymret med førstemann

Lenke til kommentar
Del på andre sider

At du blir litt sliten, men du skal ikke gå lenge og føle deg miserabel, da har du mest sannsynlig fått en depresjon. 

 

Dersom du har mistet mye blod under fødsel er det lurt å sjekke hvordan du ligger an på jernnivåene dine.. Jerntabletter kan få deg til å føle deg bedre, men skal bare taes dersom nivåene dine er lave. 



Anonymous poster hash: f3fda...5e0
Lenke til kommentar
Del på andre sider

At man lekker på alle mulige måter. Blør, melken renner, svetter som en gris, griner. Muligens til og med litt inkontinens i starten. Kombinert med melkespreng, hormoner på avveie og sting som verker. Er herrrrlig tid :P

 

Ville vel generelt rådet til å i større grad fokusere på tiden etter fødsel, og ikke bare på graviditet og fødsel. Jeg var selv helt uforberedt på barselstiden med førstemann. Jeg visste om hva som skulle skje, men jeg var ikke psykisk forberedt. Brukte nemlig all energien min på å forberede meg på fødselen.  

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Ikke krev for mye av deg selv den første tiden. Du har en baby og deg selv å ta vare på - alt annet kan vente!

 

Husk også at det er DIN baby og du som setter grensene. Griner babyen når andre holder babyen og du får lyst til å trøste DITT barn - så gjør du det! 

Dersom andre drikker kaffe mens de holder barnet ditt, og dette er noe du ikke liker, så si fra. 

Det er din baby, som sagt er det du som setter grensene for barnet. 



Anonymous poster hash: f3fda...5e0
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Med førstemann trodde jeg at verden skulle være en rosa lykkeboble etter fødselen, og at jeg skulle være sååå forelsket i den lille tassen - men så fikk jeg en elendig start med en fæl fødsel, problemer med ammingen og guttungen skrek, sov lite og jeg følte meg absolutt ikke forelsket. Følte meg ikke deprimert, men følte "ingenting", var bare utslitt og overveldet. Jeg stresset altfor mye med alt, og følte meg skikkelig  mislykket. Det tok lang tid før jeg turte å snakke med noen om det,  men da skjønte jeg heldigvis at det var helt normalt å føle det som jeg gjorde. Det er bare det at de som lever i den rosa boblen er de som snakker høyest - og kanskje de gjør det for å overbevise seg selv om at de har de bedre enn de har det.. ;-) 

 

Nå som jeg akkurat har fått nummer to er jeg helt avslappet og har det MYE bedre. Nesten litt forelsket! ;-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Dette er kanskje et tips litt utenom det vanlige og for all del, ikke bruk tid og energi på dette hvis du ikke har nettopp det - tid og energi: 

 

Jeg hadde veldig mye melk i starten. Det flommet liksom når jeg ammet og hun spiste aldri mer enn 1 pupp til hvert måltid. Jeg skulle ønske jeg hadde pumpet litt av denne overskuddsmelken for å ha til senere. Det er mulig dette vil gjøre at det tar lengre tid før melkeproduksjonen stabiliserer seg på riktig nivå, men jeg tenker i allefall at jeg skulle ønske jeg i det minste pumpet annenhver dag eller noe - hadde vært så greit å hatt litt ekstra nå ;) 



Anonymous poster hash: 9e203...717
Lenke til kommentar
Del på andre sider

hadde det akkurat likedan med 1:OP huff denne gang er jeg så rolig å laid back, men skulle ønske noen fortalte meg dette den gang. Men som sagt de som har d fint og Rolig er vel de som snakker høyest:)

 

Med førstemann trodde jeg at verden skulle være en rosa lykkeboble etter fødselen, og at jeg skulle være sååå forelsket i den lille tassen - men så fikk jeg en elendig start med en fæl fødsel, problemer med ammingen og guttungen skrek, sov lite og jeg følte meg absolutt ikke forelsket. Følte meg ikke deprimert, men følte "ingenting", var bare utslitt og overveldet. Jeg stresset altfor mye med alt, og følte meg skikkelig mislykket. Det tok lang tid før jeg turte å snakke med noen om det, men da skjønte jeg heldigvis at det var helt normalt å føle det som jeg gjorde. Det er bare det at de som lever i den rosa boblen er de som snakker høyest - og kanskje de gjør det for å overbevise seg selv om at de har de bedre enn de har det.. ;-)

 

Nå som jeg akkurat har fått nummer to er jeg helt avslappet og har det MYE bedre. Nesten litt forelsket! ;-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Skulle ønske jeg hadde spurt mer om hjelp den aller første tida. Melka kom ikke, og jeg tenker at jeg burde konsentrert meg fullt og helt om amming og latt andre lage mat, vaske etc. Ville også vært minst ett døgn lengre på sykehuset, og bedt mer om hjelp der. Både for å få hvilt mer, og for å få mer ammehjelp. Jeg fikk aldri nok melk og synes fortsatt det er trist at jeg sluttet å amme etter 5 uker. Hvis jeg hadde tatt dette mer på alvor helt fra starten ville kanskje utfallet blitt annerledes. Men gutten er nå 10 mnd og frisk som en fisk, så det har jo gått bra!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

kunne ønske jeg visste at det er tøft i starten, men at det går seg til fort. Jeg slet mye de 3 første månedene. han våknet flere ganger om natten, skrek mye mer osv.. vi måtte spise på skift, la oss aldri samtidig og alt fokuset ble på babyen.  Men NÅ er alt MYE bedre :) nå legger han seg rundt kl 18 og sover i 11-13 timer i strekk, det kan gå dager uten at han gråter i det hele tatt, og når han gråter så vet jeg hva det er, og får stoppet det. Jeg og samboeren får kveldene sammen, og romansen er tilbake:) lillegutt er stort sett alltid fornøyd. han er 6 mnd, men vi har hatt det slik de to-tre siste månedene. Lykke til :) var forresten når jeg sluttet å amme at det snudde, og når han fikk tynn grøt på kveldene med maltekstrakt, vi tjuvstartet litt.



Anonymous poster hash: d1fc9...6bd
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Noe jeg skulle ønske at jeg visste, var at de i butikken Bæreglede faktisk kan komme hjem til deg (i Oslo - for 200 kr) og hjelpe deg å finne et passende bæresjal/bæresele. Det skulle jeg ønske at jeg visste da jeg var helt utslitt med baby som ville bæres hele tiden...  Så slipper man å dra ut og stresse med å finne noe passende. 

 

http://bereglede.no/index.php?main_page=product_info&cPath=84_388&products_id=1450

 

Og to ting jeg skulle ha tatt med i sykehusbagen før fødsel: neglesaks til baby.. Hun klorte seg jo opp fra dag 1, og på sykehuset hadde de ikke babysaks. Jeg skulle også tatt med en sånn rund ring til å sitte på. Det hadde de heller ikke på sykehuset. IKKE greit å sitte på en vanlig stol i kafeteriaen like etter fødsel, nei, hehe.

 

Mest praktiske ting dette :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

kunne ønske jeg tok mer hensyn til hva jeg selv tenkte, fra starten av. Som ung og førstegangs var jeg så åpen for råd, slukte alt! og jammen får en råd også.. mange som kommer med meningen og kommentarer. Når jeg følte jeg begynte å få dreisen på mammarollen, ble jeg ganske lei.. Stol heller på deg selv:) Du kjenner ditt barn best. Bare fordi at noen har oppdratt et barn før, betyr ikke det at de er eksperter  på ditt barn ;) 



Anonymous poster hash: d1fc9...6bd
Lenke til kommentar
Del på andre sider

At man bør forberede seg på tiden etter annen fødsel også.. Det er bare 3 år siden sist, men du verden så mye jeg har glemt!

 

Anonymous poster hash: 28d3c...9a7

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...