Tonje og Simon om «Farmen»-romansen

Derfor falt de for hverandre

Allerede etter en time inne på «Farmen»-gården fikk Tonje Frigstad og Simon Tronstad Jacobsen et godt øye til hverandre. Nå tilbringer de tid sammen for å se om de kan bli kjærester.

GOD TONE: Simon Tronstad Jacobsen og Tonje Frigstad vil ikke definere seg som kjærester ennå, men forteller at de har en god tone – og at tiden vil vise om de fungerer sammen i livet utenfor «Farmen»-gården.
GOD TONE: Simon Tronstad Jacobsen og Tonje Frigstad vil ikke definere seg som kjærester ennå, men forteller at de har en god tone – og at tiden vil vise om de fungerer sammen i livet utenfor «Farmen»-gården. Foto: Morten Bendiksen
Sist oppdatert

Det tok ikke lang tid før kameraene inne på «Farmen»-gården fanget opp beundrende blikk og en gnistrende kjemi mellom Tonje Frigstad (21) og Simon Tronstad Jacobsen (23). TV-seerne har også fått med seg den gryende romansen mellom de to.

Når Her og Nå møter Tonje og Simon på Aker Brygge i Oslo, kommer en eldre dame bort til dem med stjerner i blikket.

– Jeg så det med en gang at det var full klaff mellom dere, sier den eldre damen, og finner frem mobilen for å be om en selfie med de populære reality-deltagerne.

– Det var bare oss med en gang

Det var ingen mobiltelefoner i sikte da Simon og Tonje møttes under «Farmen»-innspillingens første dag i juli. Blant de 14 deltagerne som skulle leve 100 år tilbake i tid, fikk de raskt øynene opp for hverandre.

– Den første dagen var det helt merkelig, for det var bare oss med en gang. Vi merket at vi var veldig like og hadde det sykt morsomt sammen. Etter å ha kjent Simon i bare noen timer, føltes det som flere år. Det var bare så naturlig, smiler Tonje.

Les også: Farmen-Robs drama: En uskyldig snøballkrig endte med drap

FORT KJENT: – Vi hadde et godt utgangspunkt fordi vi er såpass like, og det skjønte vi ganske tidlig. Vi ble fort veldig godt kjent. Da vi så at vi også hadde like verdier, ble vi en bra klikk, sier Simon. De vil tilbringe svært mye tid sammen også utenfor Farmen-gården.
FORT KJENT: – Vi hadde et godt utgangspunkt fordi vi er såpass like, og det skjønte vi ganske tidlig. Vi ble fort veldig godt kjent. Da vi så at vi også hadde like verdier, ble vi en bra klikk, sier Simon. De vil tilbringe svært mye tid sammen også utenfor Farmen-gården. Foto: Morten Bendiksen

– Jeg føler at Tonje og jeg er ganske like, så det at vi fikk en god tone fra første time – ser jeg på som helt naturlig. Vi har lik humor, er like uhøytidelige og liker de samme tingene. Vi er med på det som er artig. Er det noe som skjer, er vi der. Vi har veldig mye til felles, poengterer Simon.

Til tross for at den unge alderen, har de begge vist mye mot i livet.

Simon flyttet i 2017 til Chicago i USA for å studere og spille basket – og kom hjem til Norge like før «Farmen»-innspillingen. Tonje har avtjent førstegangstjenesten og har flere ganger hoppet i fallskjerm.

De er dermed vant til å ta sjanser og å tilpasse seg nye mennesker og miljøer. «Farmen»-deltagerne mener at de rett og slett er mye tøffere enn det mange kanskje vil tro.

– Jeg var veldig sikker på at da jeg kom inn på gården, så kom jeg til å bli satt i bås. At de andre ville tenke: «Hun der tåler ikke mye». Jeg var veldig på å skulle markere meg med en gang, for å vise at jeg ikke er redd for å ta i et tak. Jeg følte at Simon var litt på samme plan, forteller Tonje.

Les også: Slik trener Helene fra «Skal vi danse»

Skinnet bedrar

De to har vist seg som sterke konkurrenter for de andre «Farmen»-deltagerne.

– Jeg tror vi har til felles at skinnet bedrar, at folk dømmer oss ut fra utseendet. Om meg kan folk tenke: «Det er han med langt, blondt hår som tror han er noe». Tonje ser åpenbart så bra ut at folk lett kan sette henne i bås ut fra en stereotypi om en pen blondine. Det tror jeg vi begge har motbevist, og at folk ser at vi har noe å komme med på et intellektuelt plan, sier Simon.

<b>DRAMATISK:</b> Like etter at hun kom ut fra «Farmen»-gården, ble Tonje operert på sykehus. – Jeg har vanligvis veldig høy smerteterskel, så jeg tenkte: «Dette kan ikke være normalt», forteller hun.
DRAMATISK: Like etter at hun kom ut fra «Farmen»-gården, ble Tonje operert på sykehus. – Jeg har vanligvis veldig høy smerteterskel, så jeg tenkte: «Dette kan ikke være normalt», forteller hun. Foto: Morten Bendiksen

Etter hvert som ukene gikk, og Tonje og Simon ble bedre og bedre kjent med hverandre, ble den gryende romansen et stort samtaleemne også inne på gården.

– Jeg blir jo klippet som en tøffelhelt når de andre deltagerne sier at jeg var forelsket. Men det er klart at jeg ble betatt når jeg møter en av det kaliberet til Tonje. Det er ingen tvil om det, og det vet hun, smiler Simon.

Les også: «Maskorama»: Dette er hintene

Det er gått noen uker siden TV-innspillingen var over, og etter å ha tilbrakt så å si alle døgnets timer sammen på gården – har Simon vært hjemme i Tromsø mens Tonje har vært på ferie i Marbella og i hjembyen Kristiansand.

<b>TØFF:</b> Tonje har avtjent førstegangstjenesten og er også en ivrig fallskjermhopper. – Jeg fikk utfordret meg selv og ble mye tøffere mens jeg var i militæret. Det tok jeg med meg inn i «Farmen», sier hun.
TØFF: Tonje har avtjent førstegangstjenesten og er også en ivrig fallskjermhopper. – Jeg fikk utfordret meg selv og ble mye tøffere mens jeg var i militæret. Det tok jeg med meg inn i «Farmen», sier hun. Foto: Privat
<b>STOR OVERGANG:</b> Simon har bodd tre år i Chicago. Der studerte og spilte han basket. – Å flytte for seg selv til et nytt land og i en ny kultur, vokste jeg ekstremt mye på, sier han.
STOR OVERGANG: Simon har bodd tre år i Chicago. Der studerte og spilte han basket. – Å flytte for seg selv til et nytt land og i en ny kultur, vokste jeg ekstremt mye på, sier han. Foto: Privat

Slik er forholdet etter Farmen

– Dette er første gangen vi ses igjen etter at vi var på «Farmen». Vi har snakket sammen hver dag siden vi kom ut fra gården, og nå prøver vi å finne ut av om vi kan fungere sammen på utsiden. Akkurat nå er det store avstander mellom oss. Det er ikke helt optimalt, men vi ser ikke bort ifra at vi kommer litt nærmere hverandre etter hvert. Så får vi bare finne ut av om det fungerer, sier Tonje.

– Hvordan føles det at «hele Norge» er involvert i romansen deres?

– Vi merker at det er et press. Folk sier: «Skal dere ikke bli kjærester snart?». Vi får høre det hele tiden, men vi vet jo ikke om vi fungerer sammen utenfor gården. Det er uvant at så mange involverer seg, men jeg synes vi er flinke til å takle det. Vi føler ikke at vi er nødt til å bli kjærester bare fordi andre vil det, forklarer 21-åringen.

Les også (+) Jeg ble gravid med min gifte elsker

VARME FØLELSER: – Det er klart at jeg ble betatt når jeg møter en av det kaliberet til Tonje. Det er ingen tvil om det, og det vet hun, sier Simon med et smil.
VARME FØLELSER: – Det er klart at jeg ble betatt når jeg møter en av det kaliberet til Tonje. Det er ingen tvil om det, og det vet hun, sier Simon med et smil. Foto: Morten Bendiksen

Havnet på sykehus med store smerter

«Farmen»-duoen forteller at det har tatt tid å venne seg til å leve i moderne tid igjen, og at de har brukt de siste ukene på komme inn i sine vante rutiner. Etter flere uker med begrenset og ensidig kosthold, ble Tonje først syk da hun begynte å spise vanlig mat.

FLYTTE TIL OSLO? Farmen-flørten kan ende med at de to flytter sammen til Oslo, men de to vil fortsatt ta tiden til hjelp.
FLYTTE TIL OSLO? Farmen-flørten kan ende med at de to flytter sammen til Oslo, men de to vil fortsatt ta tiden til hjelp. Foto: Morten Bendiksen

– Det ble et brutalt møte med hverdagen. Jeg fikk plutselig helt intense magesmerter og skjønte ikke hva som skjedde. Det var rett inn på sykehus etter «Farmen». Jeg var veldig redd, for jeg har aldri opplevd noe sånt før. Jeg har vanligvis veldig høy smerteterskel, så jeg tenkte: «Dette kan ikke være normalt». Det satt egentlig ganske langt inne å dra til legevakta og eventuelt ringe ambulanse, men da var det så vondt at jeg nesten var redd for at jeg skulle føde en baby, forteller hun.

Les også: Simon Nitsche og Helene Spilling snakker ut om romanseryktene

– Det ble litt dramatisk. Legene var helt sikre på at det var blindtarmsbetennelse, så de opererte meg til og med for det – og så var det ikke noe galt inni der. Dette var nesten med en gang etter at jeg kom ut fra «Farmen», og derfor trodde de at det var på grunn av kostholdet. Det sier litt. Min mage tålte det rett og slett ikke, sier Tonje.

I dag er begge friske og raske, og har planlagt flere små og store reiser sammen – for å bli bedre kjent med hverandre i det moderne livet.

På sikt kan begge tenke seg å bosette seg i Oslo, og kanskje går det fra «Farmen-romanse» til «Farmen-par».

– Vi tar tiden til hjelp og ser hvordan ting utvikler seg. Vi har en veldig god tone i dag, og trives i alle fall veldig godt i hverandres selskap, sier Simon med et lurt smil.

Denne saken ble første gang publisert 18/11 2021, og sist oppdatert 18/11 2021.

Les også