Simon og Helene fra «Skal vi danse»

Snakker ut om romanseryktene

TV-seerne har ikke bare latt seg imponere over dansen til Simon Nitsche og Helene Spilling. De single «Skal vi danse»-deltagerne opplever også en enorm pågang fra håpefulle friere.

GOD STØTTE: Simon Nitsche lener seg på Helene Spilling – også når det kommer til danseferdighetene.
GOD STØTTE: Simon Nitsche lener seg på Helene Spilling – også når det kommer til danseferdighetene. Foto: Svein Brimi
Publisert

– Det har gått over all forventning, sier TV 2s sportsanker Simon Nitsche (29) om pangstarten han fikk i høstens «Skal vi danse».

Etter høye dommerpoeng fikk han raskt et favorittstempel hos bettingselskapene.

Det hadde verken Simon eller dansepartner Helene Spilling (25) sett for seg da de danset sammen for aller første gang i starten av august.

– Jeg hadde ikke trodd at vi skulle komme opp på førsteplass så raskt. På den første dansetreningen var det ingen av oss som snakket høyt om topplasseringer, og 8-ere og 9-ere. Da handlet det mer om: «Hva kan du?», forteller Simon.

SIKTER HØYT: Både Simon og Helene er konkurranse-mennesker, og har høye ambisjoner i «Skal vi danse».
SIKTER HØYT: Både Simon og Helene er konkurranse-mennesker, og har høye ambisjoner i «Skal vi danse». Foto: Svein Brimi

Ifølge Helene var det mye TV 2-profilen ikke kunne.

– Jeg trodde ikke at Simon skulle gjøre det så bra. Jeg tenkte med en gang jeg begynte å undervise hofter: «Ja, kanskje jeg bare skal fokusere på å kose meg denne sesongen, da», ler Helene.

– Var det så ille? Spør Simon, nesten litt sjokkert – mens dansepartneren nikker og ler høyt.

Det 29-åringen har manglet av danseerfaring, har han tatt igjen med full dedikasjon på trening. Når han ikke øver på trinnene, har han sittet og sett på dansevideoer på nettet for å studere det tekniske. For Simon går «all in» for å bli høstens beste kjendisdanser.

Les også: Helene Spilling: – Jeg fortalte aldri at jeg trengte hjelp

GODE VENNER: Simon og Helene fant raskt tonen. Nå tilbringer de flere timer sammen i dansestudioet hver dag, og de har utviklet et nært og godt vennskap.
GODE VENNER: Simon og Helene fant raskt tonen. Nå tilbringer de flere timer sammen i dansestudioet hver dag, og de har utviklet et nært og godt vennskap. Foto: Svein Brimi

– «Skal vi danse» har tatt over livet mitt og blitt en fulltids-beskjeftigelse. Treningen krever sitt, og så tenker jeg på dans hele tiden ellers, forklarer han.

Danseparet har ikke bare fått oppmerksomhet for det de gjør på parketten. Allerede i første program sa Morten Hegseth – årets nye «Skal vi danse»-dommer – at han håpet på en romanse mellom Simon og Helene.

På nettet har spekulasjonene rast, og de blir til stadighet spurt om det har oppstått søt musikk mellom dansetrinnene.

– Jeg tenker at det kan bli litt mye noen ganger. Vi er ikke i en setting som legger så mye opp til romanse. Det er liksom meg som en svett tysker i en dansesal på Bislett. Vi er jo ikke på date, sier Simon.

– Vi blir godt kjent med hverandre for at dansen skal fungere, ikke for at vi nødvendigvis skal ha et forhold. Men det virker som om alle andre rundt er veldig opptatt av at det skal være en romanse, legger han til.

Les også: Skal vi danse-Royane var 17 år og visste ikke om hun ville bli 18. Så ble hun gravid

<b> DEDIKERT: </b>TV 2s sportsanker går hardt inn for treningen. Når Simon ikke trener med Helene, trener han på egen hånd – og ser på dansevideoer på fritiden for å lære teknikk.
DEDIKERT: TV 2s sportsanker går hardt inn for treningen. Når Simon ikke trener med Helene, trener han på egen hånd – og ser på dansevideoer på fritiden for å lære teknikk.

Mange har i alle fall fått med seg at både Simon og Helene er single, for begge opplever en enorm pågang fra datelystne folk.

– Akkurat nå vet jeg ikke hvor mange meldinger jeg har fått, for jeg orker ikke gå gjennom alle. Mange skriver bare: «Kan vi gå på en date?». Men så har du dem som stiller krav og sier: «Hvis du vinner, skylder du meg en kaffe». Det synes jeg er en veldig artig fremgangsmåte, ler Helene.

Frierne står også i kø for Simon.

– Jeg får ingen brev i posten, men det som kommer inn digitalt, er veldig hyggelig. Det er jo koselig at folk tar seg tid til å skrive, men akkurat nå er livet veldig hektisk for meg. Jeg sorterer derfor ikke ut og prøver å finne en «match» akkurat nå. Det har jeg rett og slett ikke tid til, forteller han.

<b>RYKTER: </b>Flere har allerede begynt å spekulere i om det har oppstått en romanse mellom Simon og Helene. Selv synes de at det kan bli litt mye. – I fjor lurte folk på om jeg hadde en romanse med Nate Kahungu, sier Helene.
RYKTER: Flere har allerede begynt å spekulere i om det har oppstått en romanse mellom Simon og Helene. Selv synes de at det kan bli litt mye. – I fjor lurte folk på om jeg hadde en romanse med Nate Kahungu, sier Helene. Foto: Svein Brimi

– Og så får jeg jo litt lite informasjon bare ut av en sånn melding. Jeg vil helst møte noen på en annen måte, sånn at jeg kan få se mer av energien og utstrålingen. Det er det samme med Tinder. Det gir meg litt for lite informasjon bare å se et bilde. Jeg trenger å se personen i øynene, fortsetter han.

Istedenfor å fokusere på singelliv og romanser, skal Simon og Helene tilbringe tiden på å trene – sånn at de kan fortsette å imponere både dommere og publikum i «Skal vi danse».

<b>HETT PÅ PARKETTEN: </b>Mange har latt seg sjarmere av de single og veltrente danserne på parketten i «Skal vi danse» denne høsten. Nå står frierne i kø.
HETT PÅ PARKETTEN: Mange har latt seg sjarmere av de single og veltrente danserne på parketten i «Skal vi danse» denne høsten. Nå står frierne i kø. Foto: TV2

Les også: – Jeg lever et privilegert liv, der jeg driver og farter mellom to verdensdeler

– Vi skal fremdeles ta risiko i dansene våre. Det blir flere løft, og vi kjører ikke «safe» herfra. Vi skal i alle fall ikke la en usikkerhet og nervøsitet ta oss. Vi skal være offensive og kose oss ute på parketten. Skulle det skjære seg, tar vi det med et smil også, sier Simon til Her og Nå.

<b>IMPONERER:</b> Allerede fra start lot dommerne seg imponere over danseferdighetene til Simon. Han gir Helene all ære for at han har blitt såpass god på kort tid.
IMPONERER: Allerede fra start lot dommerne seg imponere over danseferdighetene til Simon. Han gir Helene all ære for at han har blitt såpass god på kort tid. Foto: TV2

Denne saken ble første gang publisert 08/10 2021.

Les også