Gulljenta Kari Traa DELTAR I «Skal vi danse: all stars»

Kari Traa: – Derfor forsvant jeg fra rampelyset

Kari Traa er takknemlig for hver rynke som dukker opp og er stolt over å være en av årets eldste «Skal vi danse»-deltagere. 

<b>RUTINERT DANSEDUO:</b> Sammen med proffdanseren Tom-Erik Nilsen har Kari Traa gjort comeback på «Skal vi danse»-parketten denne høsten.
RUTINERT DANSEDUO: Sammen med proffdanseren Tom-Erik Nilsen har Kari Traa gjort comeback på «Skal vi danse»-parketten denne høsten. Foto: Morten Bendiksen
Publisert

Denne høsten har vi fått et gledelig gjensyn med vossejenta Kari Traa (48). Etter 11 år skal OL-vinneren i kulekjøring fra Salt Lake City i 2002 igjen entre «Skal vi danse»-parketten.

Sammen med dansepartneren Tom-Erik Nilsen har hun kjent konkurranseinstinktet vekkes til live.

– Jeg er kanskje blitt eldre siden sist, men jeg er samtidig like barnslig som jeg alltid har vært. Jeg har erfart at livet har andre verdier enn å stå på toppen av en seierspall, så konkurranseinstinktet er ikke like sterkt.

– Men det er definitivt der fremdeles, gliser Kari på velkjent vis da vi i møter henne i forbindelse med «Skal vi danse: all stars»-lanseringen.

Les også: Dette er deltakerne i «Skal vi danse: all stars»

<b>EGOR FILIPENKO: </b>Elleve år har gått siden Kari og dansepartneren Egor Filipenko kom på andreplass i «Skal vi danse». Vant gjorde Atle Pettersen.
EGOR FILIPENKO: Elleve år har gått siden Kari og dansepartneren Egor Filipenko kom på andreplass i «Skal vi danse». Vant gjorde Atle Pettersen. Foto: Frode Hansen/VG

Døtrene Hedda og Silja

Født: 28. januar 1974

Alder: 48 år

Bosted: Voss

Yrke: Freestylekjører

Høyde: 168 cm

Kjæreste: Lars Hakom

Barn: Silja (9) og Hedda (11)

Se mer

Da Norges ukronede ulldronning svingte seg til en andreplass i 2011, hadde Karis førstefødte ennå ikke rundet året. Intense danseøkter ble avbrutt av energitappende ammepauser på bakrommet.

I dag er døtrene Hedda og Silja, som hun har sammen med kjæresten Lars Haukom, blitt henholdsvis 11 og 9 år, og det er derfor helt andre ting hun frykter skal stikke kjepper i hjulene for «Skal vi danse»-eventyret.

<b>TO DØTRE:</b> Døtrene Hedda (11) og Silja (9) er det aller viktigste i livet til Kari og kjæresten.
TO DØTRE: Døtrene Hedda (11) og Silja (9) er det aller viktigste i livet til Kari og kjæresten. Foto: Privat/Instagram

– Min største last er at jeg er så støl, særlig i knærne. Det er ikke lett å strekke de helt ut. Jeg har nemlig ingen menisker igjen, så det kan gjøre vondt. Vi får se hvordan det lar seg kombinere med dansing, flirer Kari.

Det er godt over 15 år siden Kari regjerte i kulekjørerløypa og blant annet kan vise til OL-gull (Salt Lake City 2002), -sølv (Torino 2006) og -bronse (Nagano 1998).

I år feirer også Karis eget superundertøy i rosemønster og spenstige farger 20 år. Det minner Kari på at også hun har blitt noen år eldre.

Les også: Småbarnsforeldrene Helene Olafsen og Jørgen Nilsen deltar i Skal vi danse: – Det blir en kabal som skal legges

<b>GOD SOM GULL:</b> Kari Traa sikret seg OL-medaljer av alle valører i løpet av den imponerende karrieren. Her feirer hun gullet i Salt Lake City i 2002. 
GOD SOM GULL: Kari Traa sikret seg OL-medaljer av alle valører i løpet av den imponerende karrieren. Her feirer hun gullet i Salt Lake City i 2002.  Foto: Erik Berglund/Aftenposten

Deltar i «Skal vi danse - all stars»

– Jeg synes det er litt stas å si at jeg er en av de eldste deltagerne i år. Da kan jeg prøve å overraske!

– Jeg stresset mer den gangen jeg nærmet meg 40. Så stoppet jeg opp og tenkte: Herregud, du kan ikke klage over hvert år du får! Tenk på dem som ikke får så mange år. Og rynker og sånn – det hører livet til. Man skal være glad for hver lille rynke man får, stråler Kari selvsikkert.

<b>SPORTSTØY:</b> Det er 20 år siden Kari lanserte sin egen kolleksjon og i dag selger hun sportstøy til jenter for mange millioner.
SPORTSTØY: Det er 20 år siden Kari lanserte sin egen kolleksjon og i dag selger hun sportstøy til jenter for mange millioner. Foto: Kari Traa/Privat

De siste årene har den spreke 48-åringen bodd på Voss sammen med kjæresten Lars og deres to døtre.

– Jeg har trukket meg tilbake fra rampelyset og har prioritert familien. Vi lever for jentene våre. Jeg er ikke med på så mye lenger, og finner glede i fallskjermhopping, ski, familie, jobben med merkevaren min og livet vårt på Voss. Jeg har stort sett takket nei til alle forespørsler. Da forsvinner du ut av mediebildet, og det har egentlig vært litt fint. Nå blir jeg ikke like ofte gjenkjent lenger, forteller hun.

Les også: (+) Kari Traa: – På Voss er det ikke så nøye, skjønner du. Her en morgen gikk jeg ut med søppelposen i BH og stringtruse

<b>METTE-MARIT:</b> Kari Traa har mange hopp i fallskjerm, og har blant annet hoppet som gravid og ikledd bunad i Bergen i 2016 da kongeparet feiret 25-årsjubileum
METTE-MARIT: Kari Traa har mange hopp i fallskjerm, og har blant annet hoppet som gravid og ikledd bunad i Bergen i 2016 da kongeparet feiret 25-årsjubileum Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Ikke interessert i sport

Kari har aldri sett på seg selv veldig jentete, så da hun ble bedt om å kle seg «pent casual» før pressetreffet, endte det med hodebry.

– Bagen var jo fylt opp med treningsklær! Jeg endte opp på en shoppingtur i siste liten, og seende ut som det her, ler hun, og peker på den nyinnkjøpte skjorten.

<b>KARI TRAA: </b>I dag lever den tidligere kulekjøreren Kari Traa et tilbaketrukket liv i Voss sammen med familien.
KARI TRAA: I dag lever den tidligere kulekjøreren Kari Traa et tilbaketrukket liv i Voss sammen med familien. Foto: Morten Bendiksen

At hun skulle bli nettopp jentemamma, er egentlig litt ironisk.

– Jentene ble veldig annerledes enn hva jeg trodde mine barn skulle bli. De spiller fiolin, liker drama og synger masse og er ikke så interessert i sport. Det viktigste for meg er at barna skal få være som de er og velge selv. Og jeg er egentlig litt fornøyd med at jeg slipper å stå i en skibakke for å spa hopp eller telle porter, avslutter Kari med sitt bredeste smil.

Denne saken ble første gang publisert 09/09 2022.

Les også