«Skal vi danse»-stjernene gleder seg til å skape ny magi på parketten

Dette er deltakerne i «Skal vi danse: all stars»

Denne høsten har TV 2 hentet inn noen av de mest minneverdige kjendisene til «Skal vi danse: all stars». Vi har snakket med alle 13, og kjendisene snakker åpent om blant annet skuffelser og forventninger – og hvem de tror tar førsteplassen.

<b>SKAL VI DANSE-DELTAKERE:</b> Nate Kahungu, Eirik Søfteland, Agnete Saba, Triana Iglesias, Jørgine Massa Vasstrand, Cengiz Al, Aleksander Hetland, Iselin Guttormsen, Lasse Matberg, Kari Traa, Katrine Moholt, Victor Sotberg og Martine Lunde skal være med i Skal vi danse: all stars.
SKAL VI DANSE-DELTAKERE: Nate Kahungu, Eirik Søfteland, Agnete Saba, Triana Iglesias, Jørgine Massa Vasstrand, Cengiz Al, Aleksander Hetland, Iselin Guttormsen, Lasse Matberg, Kari Traa, Katrine Moholt, Victor Sotberg og Martine Lunde skal være med i Skal vi danse: all stars. Foto: Espen Solli/TV 2
Sist oppdatert

Lørdag 27. august er det premiere på den 18. sesongen av det populære TV 2-programmet «Skal vi danse».

Etter 15 år har TV 2 valgt å gjøre store endringer i programmet ved å lage en «all stars»-sesong, der alle deltakerne er kjente fjes som har deltatt tidligere.

13 kjendiser skal nå gjennom elleve uker kjempe om den store finaleplassen, som vises på TV 2 lørdag 12. november.

Programmet har også fått sin egen podkast der du får bli med "behind the scenes".

Du kan høre podkasten her.

Programleder Helene Olafsen

Premiere på «Skal vi danse» vises på TV 2 lørdag 27. august kl 19:30.

Hver lørdag i 12 uker vises programmet på samme kanal, til samme tidspunkt.

Finalen er lørdag 12. november, og programmene vises også på TV 2 Play.

Se mer

Etter 10 år som programleder, skal Katrine Moholt denne gangen være med i programmet som deltaker. Moholt var tilbake i 2006 den aller første vinneren av «Skal vi danse», og skal danse med tidligere dommer Egor Filipenko denne høsten.

Moholt har tidligere uttalt at hun nok ikke kommer tilbake til rollen som programleder i programmet.

– Nei, nå tenker jeg at ringen er sluttet. Når jeg får lov til å danse nå så er jeg gira på litt nye utfordringer når jeg har vært programleder så lenge, sa hun til VG.

Snowboardkjører og tidligere «Skal vi danse»-deltaker Helene Olafsen (32) blir ny programleder, og skal lede programmet sammen med Anders Hoff (46).

Les også: Hvorfor er Egor Filipenko og Tore Petterson byttet ut i dommerpanelet til «Skal vi danse»?

<b>PROGRAMLEDERE 2022: </b>Helene Olafsen er ny programleder i «Skal vi danse - All stars», og leder programmet sammen med Anders Hoff.
PROGRAMLEDERE 2022: Helene Olafsen er ny programleder i «Skal vi danse - All stars», og leder programmet sammen med Anders Hoff. Foto: Espen Solli/TV 2

Dette er deltakerne i «Skal vi danse - All stars 2022»:

1. Katrine Moholt (48)

Født: 21. september 1973

Alder: 48 år

Yrke: Programleder

Bosted: Nannestad i Øvre Romerike

Ektefelle: Snorre Harstad

Barn: Evelina Moholt og Markus Harstad Moholt

Se mer

Dansepartner: Egor Filipenko

Deltok i: 2006

Tidligere plassering: 1. plass

– Hva er ditt beste «Skal vi danse»-minne?

– Vinnerøyeblikket er kanskje det største jeg har opplevd på TV noen gang! Jeg har aldri gått skirenn, spilt håndball eller konkurrert. Så det og plutselig være med i en konkurranse – og vinne den – det var euforisk!

– Hvem frykter du mest?

– Nesten alle som er med her nå, har jeg heiet frem til finale-plasser. Det er fantastisk gjeng med mennesker som jeg er glad i og kjenner utrolig godt. Mennesker jeg har sett på sitt mest sårbare og mest frustrerte. For meg handler det om hvor god jeg kan bli, og hver dag er en bonus!

– Hvorfor takket du ja til å bli med enda en gang?

– Det største jeg satt igjen med etter «Skal vi danse»-deltagelsen var dansegleden. Å få oppleve den dansegleden igjen, føles litt som å vinne i Lotto. Det tok meg bare 15 minutter å bestemme meg. Jeg måtte bare si ja!

Les også: Katrine Moholt: – Snorre er en klippe i livet mitt

<b>KATRINE MOHOLT: </b>Katrine Moholt er tidenes første «Skal vi danse»-vinner og er supergiret på nok en seier. Egor forteller til Her og Nå at han aldri tidligere har trent så hardt med noen andre av kjendisdanserne som han og Katrine gjør nå.
KATRINE MOHOLT: Katrine Moholt er tidenes første «Skal vi danse»-vinner og er supergiret på nok en seier. Egor forteller til Her og Nå at han aldri tidligere har trent så hardt med noen andre av kjendisdanserne som han og Katrine gjør nå. Foto: TV 2
<b>SKAL VI DANSE 2006:</b> Katrine Moholt og Bjørn Wettre Holthe svingte seg helt til topps i finalen av «Skal vi danse» på TV2 søndag kveld. Seierspokalen.
SKAL VI DANSE 2006: Katrine Moholt og Bjørn Wettre Holthe svingte seg helt til topps i finalen av «Skal vi danse» på TV2 søndag kveld. Seierspokalen. Foto: Bjørn Sigurdsøn / NTB

2. Aleksander Hetland (39)

Født: 26. desember 1982

Alder: 39 år

Yrke: Svømmer

Høyde: 1,86 m

Fra: Tromsø

Bosted: Oslo

Kjæreste: Kristina Eriksen

Se mer

Dansepartner: Helene Spilling

Deltok i: 2019

Tidligere plassering: 1. plass

– Hva er ditt beste «Skal vi danse»-minne?

– Jeg likte noen av paso doble-koreografiene og den moderne dansen. Det var danser jeg følte meg ganske komfortabel i. Der klarte jeg bare å nyte dansen og ikke tenke så mye på teknikk. Jeg gleder meg til vi skal danse de dansene igjen, men det blir uansett ikke med det første.

– Hvem frykter du mest?

– Det er så mange gode at det er vanskelig å trekke frem én som den sterkeste konkurrenten. Flere har prestert utrolig bra og er giret på å prestere igjen, så det blir et A-lagsom konkurrerer mot hverandre.

– Hvorfor takket du ja til å bli med enda en gang?

– Jeg syntes det var veldig gøy å være med i «Skal vi danse» sist gang. Nå som det er «all stars» er det et høyere nivå, flere gode deltagere med og en enda større utfordring. Jeg elsker utfordringer, så da måtte jeg bare ta denne også.

<b>ALEKSANDER HETLAND</b>: Deltaker Aleksander Hetland frykter flere av sine konkurrenter. – Det er et A-lag som konkurrerer, sier han.
ALEKSANDER HETLAND: Deltaker Aleksander Hetland frykter flere av sine konkurrenter. – Det er et A-lag som konkurrerer, sier han. Foto: TV 2
<b>SKAL VI DANSE 2019:</b> Aleksander Hetland og Nadya Khamitskaya danser Showdans til sangen Without Me / Halsey i Skal vi danse - program 12.
SKAL VI DANSE 2019: Aleksander Hetland og Nadya Khamitskaya danser Showdans til sangen Without Me / Halsey i Skal vi danse - program 12. Foto: Espen Solli/TV 2

Les også: "Skal vi danse"-vinner Aleksander Hetland: – Jeg er forlovet, og jeg har en kjæreste som jeg har lyst til å tilbringe livet mitt med.

3. Victor Sotberg (31)

Født: 4. juli 1991

Alder: 31 år

Yrke: Youtuber og programleder

Fra: Steinkjer

Bosted: Oslo

Kjæreste: Kenneth Karijord

Se mer

Dansepartner: Phillip Raabe

Deltok i: 2019

Tidligere plassering: 3. plass

– Hva er ditt beste «Skal vi danse»-minne?

– Favoritt-øyeblikket var da Rikke og jeg danset moderne dans til min kompis Kristians låt «Viljestyrke». Det var bare et helt magisk øyeblikk for meg. Jeg følte at alt var på plass. Rikke og jeg hadde blitt skikkelig bestevenner på det tidspunktet, dansen og sangen var så fin og det hele var lyssatt på en så utrolig fin måte.

– Hvem frykter du mest?

– Det er lett: Aleksander Hetland. Han som danket meg ut i semifinalen i min sesong. Han er både en god kompis og en god konkurrent. Han er bare sykt flink, er en nydelig mann og har veldig mange kule budskap.

– Hvorfor takket du ja til å bli med enda en gang?

– Jeg takket ja til å være med igjen fordi jeg elsket å være med sist gang. Det var en helt fantastisk opplevelse! Det å få lov til å jobbe med noe artistisk og kunstnerisk med fine budskap og kule danser hver eneste uke, er noe som virkelig traff meg på en veldig god måte. Jeg må jo bare prøve meg igjen. Jeg vant ikke, men ble danket ut i semifinalen så det er gøy å få prøve seg en gang til.

<b>VICTOR SOTBERG:</b> Victor Sotberg deltok i «Skal vi danse» i 2019, men ble danket ut i semifinalen. – Jeg må jo bare prøve meg igjen, sier han.
VICTOR SOTBERG: Victor Sotberg deltok i «Skal vi danse» i 2019, men ble danket ut i semifinalen. – Jeg må jo bare prøve meg igjen, sier han. Foto: TV 2
<b>SKAL VI DANSE 2019: </b>Victor Sotberg og Rikke Lund i Skal vi danse - program 8.
SKAL VI DANSE 2019: Victor Sotberg og Rikke Lund i Skal vi danse - program 8. Foto: Espen Solli / TV 2

Les også: «Du er så viktig. Du er så viktig. Du er så VIKTIG!» ropte Tore Petterson til Victor Sotberg. Jeg forstår nå hvor rett han hadde

4. Cengiz Al (24)

Født: 9. oktober 1997

Alder: 24 år

Yrke: Skuespiller

Kommer fra: Lier

Bosted: Oslo

Kjæreste: Maiken Blom (23)

Barn: Sønnen Noor (1)

Se mer

Dansepartner: Rikke Lund

Deltok i: 2017

Tidligere plassering: 2. plass

– Hva er ditt beste «Skal vi danse»-minne?

– Det må være showdansen vår der jeg fikk ta med gutta mine inn på parketten. Ellers er det jive som er den dansen jeg elsker mest.

– Hvem frykter du mest?

– Alle har noe å komme med i denne konkurransen,så konkurransen vil handle om å måle seg opp mot alle de andre hele tiden. Alle har store ambisjoner og vil gjøre alt for å holde seg oppe i teten.

– Hvorfor takket du ja til å bli med enda en gang?

– Det var rett og slett en drøm av en cast, og det handler om at «Skal vi danse» skulle få tilbake de aller beste. Jeg vil gjerne være en del av den gjengen. Det å få muligheten til å gjøre det en gang til og gjøre det enda bedre i år, har jeg selvsagt veldig lyst til.

<b>CENGIZ AL:</b> Skuespiller Cengiz Al gleder seg til å delta i en ny sesong av «Skal vi danse», og forteller at det er "en drøm av en cast".
CENGIZ AL: Skuespiller Cengiz Al gleder seg til å delta i en ny sesong av «Skal vi danse», og forteller at det er "en drøm av en cast". Foto: TV 2
<b>SKAL VI DANSE 2017: </b>Cengiz forteller at hans beste minne fra konkurransen, var da han fikk danse med kompisene sine.
SKAL VI DANSE 2017: Cengiz forteller at hans beste minne fra konkurransen, var da han fikk danse med kompisene sine. Foto: TV 2

Les også: Cengiz Al ble pappa – og supertravel

5. Triana Iglesias (40)

Født: 19. mars 1982

Alder: 40 år

Yrke: Modell og programleder

Bor: I Oslo og Finland

Kjæreste: Mikael Gabriel (30)

Barn: Datteren Uma Aliénor (1)

Se mer

Dansepartner: Ole Thomas Hansen

Deltok i: 2009

Tidligere plassering: 4. plass

– Hva er ditt beste «Skal vi danse»-minne?

– Jeg syntes jive var veldig gøy, men tango var også veldig morsomt. Alt var gøy! Jeg følte at jiven var min dans, men i tangoen fikk jeg utløp for mange av de følelsene som jeg ellers ikke får vist så mye på TV.

– Hvem frykter du mest?

– Alle de andre er våre største konkurrenter. Det er så høyt nivå, og i tillegg er alle så fine personer at alle kan bli publikumsfavoritter også. Da jeg var med, kunne vi ofte gjette oss til hvem som kom til å ryke ut, men i år er det umulig.

– Hvorfor takket du ja til å bli med enda en gang?

– Fordi det er utrolig gøy! Det var ikke noe å tenke på. Jeg var ikke en sånn som måtte sitte og føle på det. Da jeg fikk spørsmålet, var jeg sånn: «JA! Fy Søren, det har jeg lyst til!»

<b>TRIANA IGLESIAS: </b>Triana Iglesias kom på 4. plass i konkurransen tilbake i 2009. – Jeg fikk utløp for mange følelser, sier hun.
TRIANA IGLESIAS: Triana Iglesias kom på 4. plass i konkurransen tilbake i 2009. – Jeg fikk utløp for mange følelser, sier hun. Foto: TV 2
<b>SKAL VI DANSE 2009</b>: Triana Iglesias og Tobias Karlsson danset rock´n roll jive til Good Golly Miss Molly fra Jerry Lee Lewis &amp; Little Richard, under «Skal vi danse» i 2009.
SKAL VI DANSE 2009: Triana Iglesias og Tobias Karlsson danset rock´n roll jive til Good Golly Miss Molly fra Jerry Lee Lewis & Little Richard, under «Skal vi danse» i 2009. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Les også: (+) Disse kjendisene har vært Vi Menn-pike

6. Nathan "Nate" Kahungu (26)

Dansepartner: Nadya Khamitskaya

Alder: 26 år

Yrke: Programleder og TV-personlighet

Fra: Sarpsborg

Bosted: Oslo

Kjæreste: Kristine Arntzen (26)

Se mer

Deltok i: 2020

Tidligere plassering: 2. plass

– Hva er ditt beste «Skal vi danse»-minne?

– Jeg syntes «Black lives matter»-hiphopen var veldig viktig, men jive og slowfox ble fort mine favoritter. Slowfox fordi det var noe helt annet enn det jeg pleier å gjøre. Det er jo selskapsdans nummer én. Jeg gikk rundt i en pingvindrakt og var helt stram i overkroppen. Jeg har lyst til å gjøre det enda bedre i år, og har mer lyst til å bli bedre på de tingene jeg var dårlig på enn de jeg følte at jeg mestret.

– Hvem frykter du mest?

– Jeg tror vi alle står ganske likt. Det er høyt nivå, og alle kommer til å gjøre sitt beste. Derfor kan jeg ikke trekke frem et par som vi frykter mest.

– Hvorfor takket du ja til å bli med enda en gang?

– Jeg vil være med igjen fordi jeg elsker å danse. Hvis jeg kan være med på TV og bli enda bedre på noen av de dansetrinnene jeg har lært fra før, så sier jeg gjerne«ja takk» til det.

<b>NATHAN KAHUNGU:</b> Nate forteller at favoritt-dansene hans er "jive og slowfox", og at han gleder seg til å forbedre seg i årets sesong.
NATHAN KAHUNGU: Nate forteller at favoritt-dansene hans er "jive og slowfox", og at han gleder seg til å forbedre seg i årets sesong. Foto: TV 2
<b>SKAL VI DANSE 2020:</b> Da Nate deltok i «Skal vi danse» i 2020, danset han sammen med Helene Spilling. Denne sesongen skal han danse med Nadya Khamitskaya.
SKAL VI DANSE 2020: Da Nate deltok i «Skal vi danse» i 2020, danset han sammen med Helene Spilling. Denne sesongen skal han danse med Nadya Khamitskaya. Foto: TV 2

7. Martine Lunde (26)

Født: 17. februar 1996

Alder: 26 år

Yrke: Influenser og programleder

Bosted: Oslo

Kjæreste: Aleksander Sæterstøl

Se mer

Dansepartner: Tarjei Svalastog

Deltok i: 2018

Tidligere plassering: 3. plass

– Hva er ditt beste «Skal vi danse»-minne?

– Jeg likte veldig godt tangoen. Det var skikkelig morsomt, for da fikk jeg knuse kula og det var «power» hele veien.

– Hvem frykter du mest?

– Det er helt umulig å si, for det er så høyt nivå. Alle deltagerne har gjort det veldig bra før. Så jeg gruer meg, for å si det sånn.

<b>MARTINE LUNDE: </b>Da Martine deltok i «Skal vi danse» tilbake i 2018, likte hun best danseformen "tango". – Da var det var «power» hele veien, sier hun.
MARTINE LUNDE: Da Martine deltok i «Skal vi danse» tilbake i 2018, likte hun best danseformen "tango". – Da var det var «power» hele veien, sier hun. Foto: TV 2
<b>SKAL VI DANSE 2018</b>: Martine Lunde og Fredric Brunberg danset sammen i 2018. I år skal hun danse med Tarjei Svalastog.
SKAL VI DANSE 2018: Martine Lunde og Fredric Brunberg danset sammen i 2018. I år skal hun danse med Tarjei Svalastog. Foto: TV 2

– Hvorfor takket du ja til å bli med enda en gang?

– Fordi det var en så fin opplevelse sist gang. Det var morsomt å lære seg å danse ordentlig. Jeg koste meg skikkelig, så da jeg ble spurt var jeg ikke i tvil.

8. Jørgine Massa Vasstrand (33)

Født: 4. juli 1989

Alder: 33 år

Yrke: Influenser, blogger og personlig trener

Fra: Ålesund

Bosted: Jessheim

Ektefelle: Morten Sundli

Barn: Filippa, Sokrates, Milano og Indigio Iro

Se mer

Dansepartner: Santino Mirenna

Deltok i: 2019

Tidligere plassering: 2. plass

– Hva er ditt beste «Skal vi danse»-minne?

– Det må være dansen vi gjorde til «Shallow».Den ga meg mange tiere i min sesong, og det var en dans jeg følte meg veldig trygg på.

– Hvem frykter du mest?

– Jeg vet faktisk ikke. Det er jo mange år siden veldig mange av deltagerne har vært med. Det blir spennende å se hvor mye folk husker og hvor fort man lærer koreografi. Så jeg er superspent på å få kommet i gang med å se konkurrentene mine.

– Hvorfor takket du ja til å bli med enda en gang?

– Når får man denne muligheten igjen? Både til å bli glammet opp, lære seg masse nytt, mestringsfølelse og konkrete mål å jobbe mot? Det er veldig mange fordeler med å være med i «Skal vi danse».

<b>JØRGINE MASSA VASSTRAND: </b>Da "Funkygine" deltok i konkurransen i 2019, havnet hun på en 2. plass. Nå er hun tilbake, og forteller at det er veldig mange fordeler ved å være med i programmet.
JØRGINE MASSA VASSTRAND: Da "Funkygine" deltok i konkurransen i 2019, havnet hun på en 2. plass. Nå er hun tilbake, og forteller at det er veldig mange fordeler ved å være med i programmet. Foto: TV 2
<b>SKAL VI DANSE 2019:</b> Jørgine Vasstrand og Jørgen Nilsen danset Rumba til Shallow / A Star Is Born i «Skal vi danse» 2019.
SKAL VI DANSE 2019: Jørgine Vasstrand og Jørgen Nilsen danset Rumba til Shallow / A Star Is Born i «Skal vi danse» 2019. Foto: Espen Solli / TV 2

Les også: Jørgine «Funkygine» Vasstrand: - I dag tør jeg gi blaffen i hva andre mener

9. Iselin Guttormsen (35)

Født: 11. februar 1987

Alder: 35 år

Yrke: Influenser

Fra: Drammen

Bosted: Åros

Barn: To døtre, Iben og Ingelin

Se mer

Dansepartner: Catalin Mihu

Deltok i: 2021

Tidligere plassering: 12. plass

– Hva er ditt beste «Skal vi danse»-minne?

– Det kan jo ikke bli annet en jiven, ettersom det var den eneste dansen jeg fikk før jeg måtte trekke meg på grunn av en skade. På en måte er det feil å si at det var en favoritt, for jeg var nervøs, kvalm og hadde vondt.

– Hvem frykter du mest?

– Alle sammen! Nesten alle andre har pallplasseringer, og så har du meg. Jeg har ikke slått en eneste av dem med tanke på hvor langt de har kommet i konkurransen.

– Hvorfor takket du ja til å bli med enda en gang?

– Det var jo fordi jeg nesten ikke fikk vært med i fjor. Jeg håpet veldig på at jeg skulle få en ny sjanse, men fikk egentlig beskjed om at jeg ikke kom til å få det fordi den neste sesongen skulle bli «all stars». Derfor er jeg veldig takknemlig for at jeg får lov til å være med sammen med alle disse fantastiske menneskene.

<b>ISELIN GUTTORMSEN: </b>Da influenseren deltok i programmet i fjor, måtte hun trekke seg fra programmet. Iselin var dermed den første som røk ut av konkurransen.
ISELIN GUTTORMSEN: Da influenseren deltok i programmet i fjor, måtte hun trekke seg fra programmet. Iselin var dermed den første som røk ut av konkurransen. Foto: TV 2
<b>SKAL VI DANSE 2021: </b>Iselin Guttormsen og Catalin Mihu danset Jive til sanger Jag Kommer av Veronica Di Maggio i Skal vi danse 2021.
SKAL VI DANSE 2021: Iselin Guttormsen og Catalin Mihu danset Jive til sanger Jag Kommer av Veronica Di Maggio i Skal vi danse 2021. Foto: Espen Solli / TV 2

10. Agnete Saba (28)

Født: 4. juli 1994

Alder: 28 år

Yrke: Musiker

Fra: Nesseby

Bosted: Oslo

Kjæreste: Johannes Foslund

Se mer

Dansepartner: Jørgen Nilsen

Deltok i: 2014

Tidligere plassering: 1. plass

– Hva er ditt beste «Skal vi danse»-minne?

– Utenom å vinne, så tror jeg det må ha vært da jeg og Egor danset aller siste dansen vår. En paso doble kun tillyden av gitarspill. Det var gøy! Da følte jeg meg som enså sterk og rå jente!

– Hvem frykter du mest?

– Jeg sier som Jørgen: Den største konkurrenten er Lasse, for han er veldig stor! Men det som ramlet inn i hodet mitt da jeg så hvem som skulle være med, var Nate. Jeg elsker Nate. Han er så rå. Og så danser han med Nadya. Det er en livsfarlig kombinasjon! Men alle er dritflinke, så det er veldig åpent.

– Hvorfor takket du ja til å bli med enda en gang?

– Det var rett og slett det at jeg har gjort det før, vet hvor gøy det er og hvor mye man vokser mentalt på denne reisen. Det gir en enorm mestringsfølelse, og jeg følte at jeg trengte det i livet mitt nå. Jeg ble ferdig med min bachelor i populærmusikk like før sommeren, så timingen var også perfekt!

Les også: Agnete Saba er første artisten som har vunnet både «MGPjr» og «Melodi Grand Prix». Kjenner du igjen musikkstjernene?

<b>AGNETE SABA:</b> Da Agnete Saba deltok i 2019 fortalte hun at hun følte seg både sterk og rå. Denne gangen skal hun danse med Jørgen Nilsen.
AGNETE SABA: Da Agnete Saba deltok i 2019 fortalte hun at hun følte seg både sterk og rå. Denne gangen skal hun danse med Jørgen Nilsen. Foto: TV 2
<b>SKAL VI DANSE 2014: </b>Agnete Saba og dansepartner Egor Filipenko under finalen av TV2-programmet Skal vi danse i 2019.
SKAL VI DANSE 2014: Agnete Saba og dansepartner Egor Filipenko under finalen av TV2-programmet Skal vi danse i 2019. Foto: Fredrik Varfjell / NTB

11. Lasse Matberg (37)

Født: 11. juli 1985

Alder: 37 år

Yrke: TV-personlighet

Fra: Verdal

Bosted: Stavanger

Se mer

Dansepartner: Gyda Bloch Thorsen

Deltok i: Italia i 2019

Tidligere plassering: 1. plass

– Hva er ditt beste «Skal vi danse»-minne?

– Jeg har mange fine minner fra «Skal vi danse» i Italia, men det beste er kanskje den enorme kontrasten ved å havne i duell første programmet, starte programmet med ti minuspoeng og likevel stå igjen som vinner!

– Hvem frykter du mest?

– Alle her er med for en grunn. De er ekstremt flinke. Foreløpig er det mye heiing og fremsnakking. Det føles ikke som konkurransemodusen har satt seg helt enda. Men jeg har en følelse av at det kommer til å stramme seg til når det nærmer seg!

– Hvorfor takket du ja til å bli med enda en gang?

– Italia var et sirkus og et eventyr hvor jeg ble kastet hit og dit, pendlet samtidig til Norge for å jobbe og kunne ikke språket. Å få muligheten til å snakke norsk i stedet for å bruke oversetter eller bare smile, og kunne delta med stor D - det blir så gøy! Den første uka her i Norge har jeg vært mer sosial enn i løpet av 3,5 måneder i Italia.

Les også: Lasse Matberg: – Pappa er mitt store forbilde

<b>LASSE MATBERG:</b> Matberg er glad for å denne gang delta i konkurransen her i Norge, og forteller at han har vært mye mer sosial her. – Italia var både et sirkus og et eventyr, sier han.
LASSE MATBERG: Matberg er glad for å denne gang delta i konkurransen her i Norge, og forteller at han har vært mye mer sosial her. – Italia var både et sirkus og et eventyr, sier han. Foto: TV 2
<b>SKAL VI DANSE ITALIA 2019: </b>Her danser Lasse Matberg sammen med italienske Sara Di Vaira i Roma sommeren 2019.
SKAL VI DANSE ITALIA 2019: Her danser Lasse Matberg sammen med italienske Sara Di Vaira i Roma sommeren 2019. Foto: Stefano Colarieti/Lapresse

12. Eirik Søfteland (34)

Født: I 1988

Alder: 34 år

Yrke: Musiker og TV-personlighet

Bosted: Os

Kjæreste: Mia Helene Lindborg

Barn: En datter (1)

Se mer

Dansepartner: Ewa Treland

Deltok i: 2013

Tidligere plassering: 1. plass

– Hva er ditt beste «Skal vi danse»-minne?

– Det må være hele finaledagen, da vi vant. Jeg husker at hele dagen bare fløyt, vi hadde kontroll, koste oss og stresset ikke. Jeg husker også veldig godt da vi danset afrikans showdans. Vi hadde nesten ikke klær på, jeg var en løve i bur og vi slo oss skikkelig løs etter uker med streng disiplin. Det var befriende!

– Hvem frykter du mest?

– I år er det veldig mange dyktige dansere med. Det er det som er en del av utfordringen og som gjør det både gøy og spennende. Alle er så «on point» allerede fra starten. Jeg får nye favoritter hele tiden, men prøver først og fremst å fokusere på meg selv, få til best mulig dans, danse med følelser og formidle en historie!

– Hvorfor takket du ja til å bli med enda en gang?

– Det er veldig gøy å danse, være i dansestudio og kjenne på mestring. Får du til noe du egentlig ikke kan, er det ekstremt givende. Det kan jeg vokse på og lære av. Det er også en personlig reise og jeg har lyst til å bli et enda bedre menneske! Da var det vanskelig å si nei da jeg fikk lov hjemme fra.

<b>EIRIK SØFTELAND:</b> I denne sesongen skal Søfteland danse sammen med proffdanseren Ewa Treland. – Det er veldig gøy å danse, være i dansestudio og kjenne på mestring, sier han.
EIRIK SØFTELAND: I denne sesongen skal Søfteland danse sammen med proffdanseren Ewa Treland. – Det er veldig gøy å danse, være i dansestudio og kjenne på mestring, sier han. Foto: TV 2
<b>SKAL VI DANSE 2013:</b> Eirik Søfteland stakk av med seieren i «Skal vi danse» 2013, sammen med dansepartneren Nadya Khamitskaya.
SKAL VI DANSE 2013: Eirik Søfteland stakk av med seieren i «Skal vi danse» 2013, sammen med dansepartneren Nadya Khamitskaya. Foto: Robert S. Eik/VG

13. Kari Traa (48)

Født: 28. januar 1974

Alder: 48 år

Bosted: Voss

Yrke: Freestylekjører

Høyde: 168 cm

Kjæreste: Lars Hakom

Barn: Silja (9) og Hedda (11)

Se mer

Dansepartner: Tom-Erik Nilsen

Deltok i: 2011

Tidligere plassering: 2. plass

– Hva er ditt beste «Skal vi danse»-minne?

– Det må være da jeg var overbevist om at jeg kom til å ryke ut. Jeg og Stella Mwangi var i duell og jeg var sikker på at det var jeg som kom til å ryke. Det sjokket og den gleden jeg kjente på da de ropte mitt navn, sitter enda. Ellers har jeg de aller fineste minnene fra treningen. Jeg og Egor som vaset rundt, danse, løftet og lo.

– Hvem frykter du mest?

– Det må være de som har gjort det bra de siste årene, som er stort sett alle. Det er nok vi som det er lengst siden deltok, som vil slite mest. Utenom Katrine Moholt, som har holdt dansen ved like.

– Hvorfor takket du ja til å bli med enda en gang?

– Jeg elsker oppbygningen mot en konkurranse. Det er den samme følelsen jeg fikk i idretten. Det er kjekt å se et resultat av det du har lagt ned av trening. Så takket jeg ja fordi det hadde vært kjipt å se på de andre danse, mens jeg hadde ligget hjemme på sofaen og deiget meg. Særlig når jeg vet at jeg kunne vært der.

Les også: (+) Kari Traa: – På Voss er det ikke så nøye, skjønner du. Her en morgen gikk jeg ut med søppelposen i BH og stringtruse

<b>KARI TRAA: </b>I den 18. sesongen av konkurransen skal tidligere idrettsutøver Kari Traa danse sammen med proffdanseren Tom-Erik Nilsen.
KARI TRAA: I den 18. sesongen av konkurransen skal tidligere idrettsutøver Kari Traa danse sammen med proffdanseren Tom-Erik Nilsen. Foto: TV 2

Denne saken ble første gang publisert 25/08 2022, og sist oppdatert 25/08 2022.

Les også