skal vi danse - all stars

Ble overtalt til comeback: Dette har aldri skjedd før

Tom-Erik og Jørgen Nilsen skal kjempe om å bevare familienavnets ære under «Skal vi danse – all stars». Det er første gang de møtes på parketten i konkurransen.

<b>FAMILIE:</b> Da Tom-Erik ga seg som proffdanser i «Skal vi danse» for åtte år siden, tok det ett år før Jørgen entret parketten. Nå skal de for første gang danse sammen! 
FAMILIE: Da Tom-Erik ga seg som proffdanser i «Skal vi danse» for åtte år siden, tok det ett år før Jørgen entret parketten. Nå skal de for første gang danse sammen!  Foto: Morten Bendiksen
Publisert

– Det var Tom-Erik som sa ja først. Jeg fikk overtalt ham. Men det satt langt inne. Jeg jobbet langsiktig, flirer Helene Olafsen (32), som har et nært forhold til svigerbroren.

Denne høsten er det tidligere «Skal vi danse»-vinner Helene Olafsen som skal lose TV-seerne gjennom tidenes råeste «Skal vi danse»-sesong.

Blant proffdanserne finner vi både Helenes samboer Jørgen Nilsen (32) og svigerbror Tom-Erik Nilsen (37). Da Tom-Erik takket ja, var nemlig ikke Jørgen vanskelig å be.

– Da tenkte jeg umiddelbart at jeg må være med jeg også! Vi har aldri vært på «Skal vi danse» sammen før. Dette var en unik mulighet som vi måtte få til. Det er rett og slett skikkelig koselig å kunne gjøre dette sammen, vedkjenner Jørgen, som har stukket av med et gull og ett sølv i løpet av fire sesonger på parketten.

Les også: Dette er deltakerne i «Skal vi danse: all stars»

<b>HELENE OG JØRGEN:</b> I 2018 stakk Helene og Jørgen av med førsteplassen.
HELENE OG JØRGEN: I 2018 stakk Helene og Jørgen av med førsteplassen. Foto: Hallgeir Vågenes/VG

Proffdanseren Tom-Erik

«Skal vi danse» vises på TV 2 hver lørdag fra 27. august til 12. november kl. 19:30.

Programmene vises også på TV 2 Play.

Se mer

Siden han og Helene ble foreldre i 2020, har han fulgt «Skal vi danse»-sirkuset hjemme fra sofakroken.

For Tom-Erik sin del, er det åtte år siden TV-seerne så ham danse i beste sendetid på lørdagskveldene.

Gjennom seks sesonger på TV-skjermen, rakk han å få med seg ett gull sammen med Lene Alexandra Øien og hele tre bronseplasser med henholdsvis Kathrine Sørland, Cathrine Larsaasen og Tone Damli Aaberge.

Nå er han altså igjen klar for en stjernespekket «Skal vi danse»-sesong, men det er ikke helt uten forbehold.

– Planen er å plukke opp der jeg slapp, men det skal sies at jeg ikke har danset på åtte år. Så fokuset nå er å komme i gang selv og bli vant til å danse igjen, innrømmer Tom-Erik, som sammen med Jørgen hyppig er å se på Helene Olafsens Instagram, hvor han og lillebroren utveksler dansekunnskaper utenfor parets hjem på Malmøya i Oslo.

– Tom bor litt hos oss og vi driver og tester litt koreografi med hverandre på kveldene. Det er veldig kjekt, forteller Jørgen.

Les også: (+) Kari Traa: - På voss er det ikke så nøye skjønner du. Her en morgen gikk jeg ut med søppelposen i BH og stringtruse

Partner med Kari Traa

Årets «All star»-sesong holder et skyhøyt nivå, og både Jørgen og Tom-Erik har partnere som har gjort det godt i konkurransen, henholdsvis Agnete Saba (vinner 2014) og Kari Traa (nummer 2 2011). De håper å nå langt i konkurransen også denne gangen. Om vi får se en brødreduell, gjenstår derimot å se.

– Det er faktisk lite konkurranse å spore. Er det en ting jeg gjør, er det å unne Tom-Erik å komme langt. Og selvfølgelig at jeg kommer lenger …, legger Jørgen lattermildt til.

<b>KARI TRAA:</b> Kari Traa, som ble nummer 2 da hun var med i 2011, skal få svinge seg på parketten med Tom-Erik.
KARI TRAA: Kari Traa, som ble nummer 2 da hun var med i 2011, skal få svinge seg på parketten med Tom-Erik. Foto: Morten Bendiksen

Ifølge gutta er det Tom-Erik som sitter med det mest velutviklede konkurranseinstinktet.

– Jeg har kanskje mest konkurranseinstinkt av oss, men jeg håper vi begge slår ut de elleve andre og at vi to blir stående igjen i finalen. Så tar vi kampen der, gliser Tom-Erik.

<b>AGNETE SABA:</b> «Skal vi danse»-vinneren fra 2014, Agnete Saba, går for gull sammen med Jørgen denne høsten.
AGNETE SABA: «Skal vi danse»-vinneren fra 2014, Agnete Saba, går for gull sammen med Jørgen denne høsten. Foto: Morten Bendiksen

I likhet med Jørgen, har Tom-Erik blitt tobarnspappa siden han sist var å se på parketten.

– Nå har vi hatt en lang ferie sammen hvor jeg har fått vært masse sammen med familien. Men etter noen dager uten dem nå, må jeg innrømme at jeg savner dem allerede. Vi får ta det litt som det kommer, men jeg håper de får kommet en del på besøk. Den største utfordringen blir nok å få fulgt opp familien i høst, innrømmer Tom-Erik, som har to jenter på tre og fem år.

Denne saken ble første gang publisert 02/09 2022.

Les også