Egor Filipenko:

Egor om vrakingen, bruddet med kona og den store forvandlingen

Han ble vraket som «Skal vi danse»-dommer og har gjennomgått et brudd med kona. Nå har Egor Filipenko rast ned i vekt før Skal vi danse-comebacket.

Pluss ikon
<b>EGOR FILIPENKO: </b>Etter at pandemien satte sitt spor på kroppen, har Egor ligget i hardtrening. I dag er danseren tilbake i toppform etter å ha gått ned 11 kilo.
EGOR FILIPENKO: Etter at pandemien satte sitt spor på kroppen, har Egor ligget i hardtrening. I dag er danseren tilbake i toppform etter å ha gått ned 11 kilo. Foto: Svein Brimi
Sist oppdatert

Etter fem sesonger som dommer, returnerer Egor Filipenko (35) til parketten i høstens «Skal vi danse: all stars». Veteranen Katrine Moholt (48) blir hans niende dansepartner i TV 2-konkurransen, og 35-åringen – som vant med Hanne Sørvaag i 2012 og Agnete Saba i 2014 – går nok en gang for seier.

– Katrine er så jæskla ivrig! I løpet av de åtte sesongene jeg har vært med som danser, har jeg aldri tatt så få pauser som nå. Jeg har aldri trent så mye. Når jeg går, føler jeg sånn: «Er jeg en svekling nå som trenger en kaffepause?». Katrine bare står der og jobber og nekter å gi seg, og det liker jeg. Det er ikke ofte jeg må «step up the game», men Katrine får meg til å gjøre det, sier proffdanseren med et smil.

<b>DOMMERPANEL:</b> Etter fem sesonger som dommer, ble Egor i fjor vraket fra dommerpanelet. Til Her og Nå forteller han at han var lei, og at han er glad for at han nå returnerer til parketten der han føler seg hjemme.
DOMMERPANEL: Etter fem sesonger som dommer, ble Egor i fjor vraket fra dommerpanelet. Til Her og Nå forteller han at han var lei, og at han er glad for at han nå returnerer til parketten der han føler seg hjemme.

Sluttet som «Skal vi danse»-dommer

Født: 10. april 1988

Alder: 34 år

Fra: Hviterussland

Høyde: 1, 94 m

Sivilstatus: Skilt

Barn: Theo (10) og Ludvig (7)

Se mer

I fjor ble Egor vraket som «Skal vi danse»-dommer, og måtte for første gang siden 2008 følge programmet fra sofaen. At han mistet TV 2-jobben så han derimot ikke som et nederlag.

– Jeg har aldri syntes at det var min plass å sitte bak dommerbordet. I sesong 10 fikk jeg en rift i en sene. Det var en skade som satte meg ut av spill i to år, så da kunne jeg ikke være med som danser lenger. Da fikk jeg heller tilbudet om å bli dommer. Det var helt konge, men det var ikke der jeg skulle være, mener han.

Egor mener det var en lettelse at TV 2 ikke fornyet hans kontrakt som «Skal vi danse»-dommer.

«Skal vi danse: all stars» blir vist på TV 2 hver lørdag i perioden 27. august til 12. november kl. 19:30.

Du kan også se programmet på TV 2 Play.

Se mer

– Jeg var lei av å være dommer. Jeg vet ikke om det var koronaen eller det at jeg hadde gjort det så mange ganger som førte til det, men jeg følte at jeg bare repeterte meg selv og ikke gjorde mitt beste. Da var det godt å få ett år uten «Skal vi danse». Jeg har også to barn som begynner å bli store, så det å være pappa krever mer av meg på nye måter der jeg må være til stede, sier han.

Les også: Egor Filipenko og Tore Petterson byttes ut i dommerpanelet i Skal vi danse

<b>GÅR FOR SEIER: </b>Katrine Moholt er tidenes første «Skal vi danse»-vinner og er supergiret på nok en seier. Egor forteller til Her og Nå at han aldri tidligere har trent så hardt med noen andre av kjendisdanserne som han og Katrine gjør nå.
GÅR FOR SEIER: Katrine Moholt er tidenes første «Skal vi danse»-vinner og er supergiret på nok en seier. Egor forteller til Her og Nå at han aldri tidligere har trent så hardt med noen andre av kjendisdanserne som han og Katrine gjør nå.

Pappa for Theo og Ludvig

Selv om livet som pappa for Theo (10) og Ludvig (7) byr på mange aktiviteter, mener Egor at to år med pandemi og mer stillesitting gjorde utslag på hans fysiske form.

– Pandemien ødela kroppen min. Jeg begynte å legge på meg og tenkte: «Fader heller!». Da de ringte og spurte om jeg ville være med som danser igjen, svarte jeg «ja» med en gang. «Det trenger jeg for å komme i gang med treningen», tenkte jeg. Så begynte jeg å trene med en gang. Jeg gikk først på ski, så på rulleski og tok sikkert 2-400 pushups hver dag. Jeg gikk sikkert 10 mil på rulleski. I tillegg gikk jeg på en form for diett. Det var utrolig godt å ha et mål å jobbe opp mot, forteller han.

I dag framstår Egor som en ny mann sammenlignet med fjoråret.

– Siden desember har jeg gått ned 11 kilo. Det var relativt enkelt. Jeg måtte bare skjerpe meg litt. Når jeg først starter med et prosjekt, går jeg inn i det med full styrke, forteller han.

Les også: (+) Fedon Lindberg forklarer lavkarbodietten slik at alle kan forstå den

<b>BRUDD:</b> Etter 14 år som kjærester og åtte års ekteskap valgte Egor og Benedicthe tidligere i år å gå hver til sitt.
BRUDD: Etter 14 år som kjærester og åtte års ekteskap valgte Egor og Benedicthe tidligere i år å gå hver til sitt.

Brudd med kona Benedicthe

I mars i år kom nyheten om at Egor og kona Benedicthe Bjerke (33) valgte å gå hver til sitt etter 14 år som kjærester og nesten ni år som ektepar.

– Vi har vært sammen i veldig mange år, så det er ingen dramatikk bak bruddet. Vi klarte ikke å ha det like gøy sammen som vi pleide. Vi er venner og har to flotte barn sammen. Nå prøver vi få til et samarbeid så godt vi klarer. Det er jo alltid en overgang, sånn er det bare. Men vi er der for hverandre og det er det viktigste. Vi gjør vårt beste, medgir han.

– Hvordan fungerer samarbeidet om barna?

– Fint! Barna er såpass store nå, og vi har allerede gode rutiner. Jeg har flyttet relativt nærme, så jeg synes det funker helt supert, sier danseren.

Egor og Benedicthe har barna hver sin uke, og 35-åringen ser også det positive i å ha fått mer egentid i hverdagen.

<b>DELT OMSORG:</b> – Barna er såpass store nå, og vi har allerede gode rutiner. Jeg har flyttet relativt nærme, så jeg synes det funker helt supert, sier Egor om å ha delt foreldreomsorg for Theo og Ludvig. Her er de tre sammen i 2017.
DELT OMSORG: – Barna er såpass store nå, og vi har allerede gode rutiner. Jeg har flyttet relativt nærme, så jeg synes det funker helt supert, sier Egor om å ha delt foreldreomsorg for Theo og Ludvig. Her er de tre sammen i 2017.

– Nå får jeg en uke der jeg kan ha det litt gøy. Jeg har jo ikke hatt det tidligere, så jeg må innrømme at jeg også setter pris på det. Plutselig kan jeg se på klokka og tenke: «Fader, så mye tid jeg har til rådighet!». Barna har alltid kommet først, og tidligere har jeg ikke vært den første til å rope at jeg må komme meg ut av huset. Men fader så gøy det har vært! Jeg må bremse litt ned nå, for det var et par uker der jeg kjente at jeg ikke er 25 år lenger. «Nå må gamlefar komme seg hjem og slappe av», tenkte jeg, sier han og ler.

Les også: (+) Allerede som tenåring bestemte Gunhild Stordalen seg for ikke å få egne barn

Deltar i «Skal vi danse: all stars»

Nå gleder Egor seg til å ta fatt på en ny høst på TV 2-parketten.

<b>FØRSTE SEIER: </b>I 2012 vant Egor «Skal vi danse» for første gang da han trente Hanne Sørvaag til topps i konkurransen.
FØRSTE SEIER: I 2012 vant Egor «Skal vi danse» for første gang da han trente Hanne Sørvaag til topps i konkurransen.
<b>TIL TOPPS: </b>I 2014 gikk Egor og Agnete Saba seirende ut av «Skal vi danse». I år konkurrerer de to om å vinne den stjernespekkede all stars-sesongen.
TIL TOPPS: I 2014 gikk Egor og Agnete Saba seirende ut av «Skal vi danse». I år konkurrerer de to om å vinne den stjernespekkede all stars-sesongen.

– Jeg hører hjemme på parketten. Jeg skal ta imot applaus og stå der og se at publikummerne liker det vi gjør ute på gulvet. Det er en så fantastisk opplevelse å få danse foran folk på den måten. Jeg gleder meg til å oppleve det igjen. Det er danser jeg er ment å være, sier han med et smil til Her og Nå.

«Skal vi danse: all stars» blir vist på TV 2 hver lørdag i perioden 27. august til 12. november kl. 19:30.

Denne saken ble første gang publisert 26/08 2022, og sist oppdatert 26/08 2022.

Les også