TRAVEL PERIODE I LIVET:

Småbarnsforeldrene Helene Olafsen og Jørgen Nilsen deltar i Skal vi danse: – Det blir en kabal som skal legges

For fem år siden fant de kjærligheten på parketten da de gikk til topps i «Skal vi danse». Nå er de tilbake. Helene er ny programleder og Jørgen er proffdanser. Slik løser de logistikken på hjemmebane med Louie (2) og Lilli (5 måneder).

<b>SJELEVENNER:</b> Helene Olafsen har ved flere anledninger omtalt Jørgen Nilsen som sin sjelevenn. De to har holdt sammen i snart fem år og har i dag to barn sammen.
SJELEVENNER: Helene Olafsen har ved flere anledninger omtalt Jørgen Nilsen som sin sjelevenn. De to har holdt sammen i snart fem år og har i dag to barn sammen. Foto: Morten Bendiksen
Publisert

Årets «Skal vi danse»-sesong står på trappene, og det i ny drakt. 13 kjendiser fra tidligere sesonger skal i høst kjempe om den gjeve seieren i tidenes første all star-sesong.

Også i programlederrollen har det vært utskiftninger. Etter den forrykende seieren i 2017 returnerer Helene Olafsen (32) til danseprogrammet, denne gangen som programleder.

– Jeg er veldig takknemlig for at jeg får overta stafettpinnen etter Katrine Moholt. Dette var en oppgave hverken jeg, eller Jørgen, kunne takke nei til, sier hun til Her og Nå på lanseringen.

Les også: Dette er deltakerne i «Skal vi danse: all stars»

<b>SKAL VI DANSE:</b> Da årets «Skal vi danse»-deltagere ble avslørt, annonserte TV 2 at Helene ville overta programlederrollen etter Katrine Moholt. Her sammen med medprogramleder Anders Hoff.
SKAL VI DANSE: Da årets «Skal vi danse»-deltagere ble avslørt, annonserte TV 2 at Helene ville overta programlederrollen etter Katrine Moholt. Her sammen med medprogramleder Anders Hoff. Foto: TV 2

Vant «Skal vi danse» i 2017

Født: 21. februar 1990

Alder: 32 år

Fra: Oppegård

Yrke: Tidligere snowboardkjører, nå TV-profil og programleder

Kjæreste: Jørgen Nilsen

Barn: Louie og Lilli

Se mer

I 2016 la Helene snøbrett-karrieren på hylla, og året etter deltok hun i den 13. sesongen av «Skal vi danse».

Det skulle vise seg å bli en livs-endrede avgjørelse. Sammen med dansepartneren Jørgen Nilsen (31) gikk hun helt til topps i konkurransen. Deltagelsen skulle også markere starten på Helene og Jørgens kjærlighetshistorie.

– Nå er Agnete blitt en del av vår kjærlighetshistorie, ler Helene, og sikter til Agnete Saba som får æren av å danse med Jørgen denne sesongen. Hun fortsetter:

<b>LYKKERUS: </b>I 2017 gikk Helene og Jørgen helt til topps i «Skal vi danse». Senere utviklet vennskapet som oppsto, seg til kjærlighet.
LYKKERUS: I 2017 gikk Helene og Jørgen helt til topps i «Skal vi danse». Senere utviklet vennskapet som oppsto, seg til kjærlighet. Foto: Tor Gunnar Berland / Stella Pictures

– Det bringer absolutt tilbake en del minner. Det er kjempestas å være tilbake på «Skal vi danse» sammen. Jeg elsker å se Jørgen danse, så det gjør meg absolutt ikke noe at det danses litt hjemme i huset om dagen.

<b>AGNETE SABA:</b> Jørgen skal svinge seg med artisten og tidligere «Skal vi danse»-vinner Agnete Saba denne høsten. Skal vi tro Jørgen, må hun også belage seg på å hjelpe til med barna mellom slagene.
AGNETE SABA: Jørgen skal svinge seg med artisten og tidligere «Skal vi danse»-vinner Agnete Saba denne høsten. Skal vi tro Jørgen, må hun også belage seg på å hjelpe til med barna mellom slagene. Foto: Morten Bendiksen

– Jeg husker så godt hvordan det var da vi jobbet sammen. Nå skjer det kreative ting igjen, i samarbeid med Agnete. Det er spennende å følge med på, stråler den danseglade tobarnsmoren og smiler varmt til Jørgen som står og bysser familiens nyeste tilskudd i armene.

Les også: Egor Filipenko og Tore Petterson byttes ut i dommerpanelet i Skal vi danse

Barna Louie og Lilli

Selv kunne Helene mer enn gjerne tenkt seg å svinge seg på parketten nok en sesong. Men med en gutt på to år og en liten jente på fem måneder, begrenser det seg automatisk.

– Nå spør jeg Jørgen stadig vekk om han ikke vil teste noe koreografi på meg. Det er blitt mye mindre dans på oss de siste årene enn det jeg kunne ønske, innrømmer Helene.

Det er liten tvil om at det har skjedd mye i livene til den aktive superduoen siden de møttes på parketten for fem år siden. I dag er de to forlovet, de har kjøpt drømmehuset og har to barn sammen.

– Vi lever verdens beste liv og verdens mest krevende liv, ler Jørgen og overleverer en sulten Lilli (5 md.) over i mammas favn.

– Det tror jeg alle med barn kan kjenne seg igjen i. Det koker litt til tider. Livet er blitt annerledes. Men sånn for barna tror jeg det er spennende å få være med mamma og pappa på ting. Så får barna masse kjærlighet – som er det aller viktigste. Det er gøy å føle at vi gjør noe sammen som familie, forteller Helene og spør om det er greit at hun ammer litt.

Jørgen overtar:

– Jeg og Helene klarer fortsatt å gjøre masse. Vi går på ski, wakesurfer, kjører båt og sykler. Selv med to små, kan vi fortsatt gjøre det meste – det tar bare litt mer tid. Så får vi kanskje ikke så mye tid sammen bare oss to. Det er vanskeligere å få til. Men vi prøver å få noen timer av og til, hvor vi blant annet maler sammen, smiler Jørgen.

Les også: (+) Alle mine fire barn har forskjellig far

<b>PROGRAM-LEDERDEBUT: </b>Fra høsten 2018 til våren 2021 ledet Helene og Stian Blipp «Senkveld»-sendingene sammen. Nå er Helene klar for en ny programlederrolle.
PROGRAM-LEDERDEBUT: Fra høsten 2018 til våren 2021 ledet Helene og Stian Blipp «Senkveld»-sendingene sammen. Nå er Helene klar for en ny programlederrolle. Foto: Berit Roald/NTB Scanpix

Barnepass på lørdager

Som om det ikke er krevende nok å få logistikken med to små til å gå opp, legger høstens «Skal vi danse»-deltagelse til en ekstra dimensjon i hverdagskabalen som kan gi hodepine for enhver. Det tar paret med knusende ro.

– Faktisk er dette bedre enn Jørgens to uker på-/to uker av-jobb. Denne høsten har vi alliert oss med svigers, søsteren min kommer og det gjør også foreldrene mine. Så har vi jo Tom-Erik (Nilsen – Jørgens bror og proffdanser i «Skal vi danse» journ.anm.) boende hos oss, sier Helene og smiler optimistisk.

– Det blir en kabal som skal legges og det er først og fremst lørdagene som blir vanskelige. Vi tar det som det kommer, så ordner det seg alltid. Så blir det nok litt amming når deltagerne danser, tror Jørgen.

<b>FAMILIEBEDRIFT:</b> Både Helene og Jørgen elsker dans, og de gleder seg stort over å være en del av «Skal vi danse»-universet. Nå ser de frem til at hele familien skal få ta del i høstens «Skal vi danse»-eventyr.
FAMILIEBEDRIFT: Både Helene og Jørgen elsker dans, og de gleder seg stort over å være en del av «Skal vi danse»-universet. Nå ser de frem til at hele familien skal få ta del i høstens «Skal vi danse»-eventyr. Foto: Morten Bendiksen

I år er det tre år siden Jørgen og Helene annonserte at de to skulle bli tre. Kort tid senere forseglet de avtalen om å tilbringe livet sammen og forlovet seg.

Noe bryllup har de ennå ikke rukket å planlegge.

– Det har vi ikke hatt tid til! Vi rakk ikke å gifte oss før alle, oss inkludert, fikk barn. Så nå er det bare å vente til alle er ferdige. Vi haster ikke. Det er viktig å spare noen av de morsomme tingene i livet. Å spre høydepunktene utover, er bra! stråler Helene.

Denne saken ble første gang publisert 01/09 2022.

Les også