Anja Hammerseng-Edin fikk gode råd av sin kjære 

Traff Gro gjennom håndballen: – Det fineste karrieren har gitt meg

Kona er til nå den eneste kvinnelige vinneren av «Mesternes mester», men Anja sammenligner seg ikke med Gro når hun selv konkurrerer i NRK-programmet.

<b>FOREDRAGSHOLDERE:</b> De tidligere håndballstjernene Anja og Gro jobber i dag som ettertraktede foredragsholdere for å inspirere andre – og ekteparet lar seg også inspirere av hverandre.
FOREDRAGSHOLDERE: De tidligere håndballstjernene Anja og Gro jobber i dag som ettertraktede foredragsholdere for å inspirere andre – og ekteparet lar seg også inspirere av hverandre.
Publisert

Den tidligere håndballstjernen Anja Hammerseng-Edin (38) gir alt i de beintøffe konkurransene i NRK-suksessen «Mesternes mester».

Fire år tidligere, i 2018-sesongen av det samme programmet, gikk kona Gro Hammerseng-Edin (41) helt til topps. Anja er derfor forberedt på at TV-seerne er spente på om hun kan kopiere sin kjæres imponerende bragd.

– Jeg skjønner godt at det blir et tema at Gro vant «Mesternes mester». Jeg er veldig vant til at Gro er ekstremt dyktig i alt hun gjør. Jeg har aldri sammenlignet meg og mine resultater med hennes, men jeg har latt meg inspirere av henne. Det å få være så tett på henne gjør at jeg bare føler meg veldig heldig, forteller Anja til Her og Nå under TV-innspillingen i Kristiansand.

<b>GRO HAMMERSENG-EDIN:</b> Gro Hammerseng-Edin løfter pokalen til værs og feirer at hun ble den første – og til nå eneste – kvinnelige vinneren av «Mesternes mester» i 2018-sesongen.
GRO HAMMERSENG-EDIN: Gro Hammerseng-Edin løfter pokalen til værs og feirer at hun ble den første – og til nå eneste – kvinnelige vinneren av «Mesternes mester» i 2018-sesongen.

Les også: Gro Hammerseng-Edin om livet som tobarnsmamma: - Jeg var redd for å bli ensom

Vant «Mesternes mester» i 2018

Gro er til nå den eneste kvinnelige vinneren av «Mesternes mester». Den historiske seieren tok hun da hun slo Espen Jansen under den intense og spennende finalen i Portugal.

– Jeg har angret mange ganger underveis, for det har vært beinhardt – men også veldig gøy! Det er mentalt. Men det er også mye i det at jeg har vært i mange mesterskap. Jeg tenkte at jeg orker litt til, fortalte Gro til Her og Nå under TV-innspillingen i 2017, like etter at hun hadde vunnet.

Anja forteller at hun og kona hadde fine samtaler i forkant av «Mesternes mester»-innspillingen på Sørlandet.

<b>ANJA HAMMERSENG-EDIN:</b> Anja stortrivdes under «Mesternes mester»-innspillingen på Sørlandet i fjor sommer.
ANJA HAMMERSENG-EDIN: Anja stortrivdes under «Mesternes mester»-innspillingen på Sørlandet i fjor sommer.

– Jeg fikk gode tips av Gro. Hun er en ekstrem lagspiller. Hun er så god til å dele og har fine tanker, så jeg lar meg veldig inspirere av Gro og ordene hennes, sier hun med et smil.

Til Fædrelandsvennen utdyper den tidligere håndballspilleren hvilke tips hun fikk med seg før hun dro hjemmefra.

– Rådet fra henne er at jeg må nyte øyeblikket – ikke tenke så mye på dagene fremover og konkurransene. Heller glede seg over det som skjer her og nå. Så det skal jeg prøve på, uttalte Anja under TV-innspillingen.

Sammen med de tidligere idrettsprofilene Øystein Pettersen, Madelene Rubinstein, Linn-Kristin Riegelhuth Koren, Tommy Rustad, Nadya Khamitskaya, Ida Njåtun, Nils Jakob Hoff og Bjørn Einar Romøren har Anja både fått nye vennskap og minner for livet under oppholdet på Sørlandet.

– Det er veldig godt å kjenne at man får den dynamikken man ser på TV. Når man begynner å konkurrere skjer det veldig raskt. Det er lett å føle seg som en del av flokken, sier Anja til NRK.

Les også: Dette er øvelsene og rekordene i Mesternes mester

Hyllet Gro i programmet

I en samtale rundt middagsbordet i Mesternes mester-huset, fortalte Anja at det som har betydd mest i hennes karriere er menneskene.

– Jeg traff jo kona mi gjennom håndballen. Det er kanskje det fineste håndballen har gitt meg. Det er jo det, sier hun i NRK-programmet.

– Jeg møter en person og tenker at «nå er jeg hjemme» , avsluttet hun.

<b>MESTERNES MESTER 2022:</b> De tidligere idrettsprofilene Øystein Pettersen, Madelene Rubinstein, Linn-Kristin Riegelhuth Koren, Tommy Rustad, Nadya Khamitskaya, Ida Njåtun, Nils Jakob Hoff og Bjørn Einar Romøren og Anja Hammerseng-Edin ble en god gjeng under TV-innspillingen.
MESTERNES MESTER 2022: De tidligere idrettsprofilene Øystein Pettersen, Madelene Rubinstein, Linn-Kristin Riegelhuth Koren, Tommy Rustad, Nadya Khamitskaya, Ida Njåtun, Nils Jakob Hoff og Bjørn Einar Romøren og Anja Hammerseng-Edin ble en god gjeng under TV-innspillingen.

«Mesternes mester» vises på NRK1 fredager kl. 20:05.

Denne saken ble første gang publisert 10/02 2022.

Les også