Sony Xperia Z3+

Xperia Z3+ er Sonys nye toppmobil

Xperia Z3+ er årets nye toppmobil fra Sony.

NY TOPPMOBIL: Sony Xperia Z3+ (til venstre) er Sonys nye toppmobil. Likheten med forgjengeren, Xperia Z3 er stor.
NY TOPPMOBIL: Sony Xperia Z3+ (til venstre) er Sonys nye toppmobil. Likheten med forgjengeren, Xperia Z3 er stor. Foto: Hallvard Lunde
Publisert Oppdatert

Spesifikasjoner: Sony Xperia Z3

 • OS: Android 5
 • Skjerm: 5,2 tommer, 1080p, 428 PPI
 • Prosessor: 64 bit Qualcomm Snapdragon 810, 8-kjernet
 • Lagringsplass: 32 GB
 • Interrminne: 3 GB RAM
 • Kamera 1: 20,7 MP
 • Kamera 2: 5,1 MP (selfiekamera), med autofokus
 • Batteri: 2900 mAh
 • Batterilevetid: Opp til 2 dager
 • 4G: Søtter 4G+
 • Størrelse: 146,3 x 71,9 x 6,9 mm
 • Vekt: 144 gram

Xperia Z3+ er årets toppmobil fra Sony. Du kan lese vår test av Sony Xperia Z3+ her.

Det har lenge vært spekulert i når Sony skulle komme med en oppgradert toppmodell i år. Tidligere i vår «sniklansert» Sony en Xperia Z4 i Japan.

I dag kom svaret. Etterfølgeren til Xperia Z3 får navnet Xperia Z3+ og blir tilgjengelig for forhåndssalg i dag. Du må imidlertid smøre deg med tålmodighet fram til 30. juni før telefonen faktisk er i salg.

Valget av navn på Sonys nye toppmobil er ikke helt tilfeldig.

– Z3-serien har vært vår beste lansering noensinne, uttalte markedssjef i Sony Mobil Ola Lilja Molén på lanseringen i Norge i dag.

Vi har tidligere testet både toppmobilen Xperia Z3 og nettbrettet Xperia Z3 Tablet Compact.

Vanntett med åpen USB-port

– Xperia Z3+ er vår seineste toppmodell. Den har fått bedre kamera, spesielt i front, er blitt tynnere og lettere enn Xperia Z3, den har 2 dagers batterilevetid og den er fortsatt vanntett selv om den har fått en åpen USB-port i bunnen av telefonen, forklarer Frank Otterbeck i Sony Mobil Norge.

På Xperia Z3 var USB-porten for lading og tilkobling til PC skjult bak et deksel på siden av mobilen. På Xperia Z3+ er denne porten nå fjernet. Xperia Z3+ har nå kun ett deksel, der en kombinert port gjør plass for både SIM-kort og minnekort.

Bedre kamera

Sony har også forbedret frontkameraet – eller selfiekameraet – i forhold til forrige modell. Antall megapiksler er jekket opp til fem og objektivet har fått en større vidvinkel (25 mm).

- Vi ser at det er populært å ta gruppeselfies – og nå har vi forbedret kameraet til denne typen bruk, sier Otterbeck. Han understreker at frontkameraet på Xperia Z3+ nå også har fått autofokus.

Bedre skjerm på Xperia Z3+

Skjermen på Xperia Z3+ er på 5,2 tommer, som på forgjengeren Xperia Z3. Skjermen skal likevel være forbedret på et par punkt.

Blant annet har lysstyrken økt fra 600 til 700 candela, noe som skal gjøre skjermen bedre å bruke utendørs.

VANNTETT: Sony Xperia Z3+ er fortsatt vanntett selv om den har fått en åpen USB-port for lading i bunnen av telefonen. Her viser Frank Otterbeck frem Xperia Z3+ på presselanseringen av Sonys nye toppmobil.
VANNTETT: Sony Xperia Z3+ er fortsatt vanntett selv om den har fått en åpen USB-port for lading i bunnen av telefonen. Her viser Frank Otterbeck frem Xperia Z3+ på presselanseringen av Sonys nye toppmobil. Foto: Hallvard Lunde

Vanntett

Telefonen er som før vanntett. Den kan ligge under vann ned til 1,5 meter i inntil en halvtime. Den åpne ladepluggen (USB) skal ikke påvirke telefonens vanntette egenskaper.

TO LIKE: Xperia Z3+ (til høyre i bildet) er ganske lik forgjengeren Xperia Z3, men den har fått en luke mindre siden USB-pluggen nå ikke trenger et eget deksel.
TO LIKE: Xperia Z3+ (til høyre i bildet) er ganske lik forgjengeren Xperia Z3, men den har fått en luke mindre siden USB-pluggen nå ikke trenger et eget deksel. Foto: Hallvard Lunde

Plasseringen av USB-pluggen i bunnen av Xperia Z3+, gjør det også noe lettere å lage dokkingløsninger som fungerer. Sony annonserte i dag også en ny dokkingstasjon med hurtigladefunksjon. En time i dokkingen skal være nok til en dags bruk.

Telefonen er for øvrig utstyrt med en åttekjernet prosessor, 32 GB lagringsplass og telefonen støtter 4G+ som teleoperatørene ruller ut i disse dager. Telefonens WiFi-funksjon er også forbedret, slik at den nå teoretisk støtter hastigheter på opp til 300 Mbps.

Selges med actionkamera

Sony starter forhåndssalget av Xperia Z3+ i dag. De som forhåndsbestiller Xperia Z3+ fram til 28. juni får også med et Sony actionkamera (HDR-AZ1) til en verdi av 2200 kroner.

Prisen på Z3+ er 6490 kroner.

Sonys skal med Xperia Z3+ konkurrere mot Samsung Galaxy S6, som nå koster fra 5800 kroner, og iPhone 6 og iPhone 6 Plus der prisen starter på 5900 kroner (iPhone 6 med 16 GB lagringsplass).

Synes du Xperia Z3+ er for dyr? Da kan du kikke på Sony Xperia M4 Aqua, som er en svært prisgunstig mobil med mange av egenskapene til Xperia Z3+.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning