Samsung Galaxy S6

Den anonyme tvillingen

Galaxy S6 sparer deg for 1000 kroner og en del oppmerksomhet.

Foto: Hallvard Lunde
Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ Skjerm

+ Batterilevetid

+ Trådløs lading

+ Ytelse

+ God kamera

- Pris

Samsung Galaxy S6 er den anonyme tvillingen til Galaxy S6 Edge-modellen med bøyd skjerm. Innvendig er de to mobilene helt identiske. Utenpå er det helt klart den bøyde skjermen på Edge-modellen versus den helt flate skjermen på Galaxy S6 som skiller disse to modellene. Av andre forskjeller vi har funnet, er at Galaxy S6 har porten for SIM-kortet på høyre side, mens Edge-modellen har denne av naturlige årsaker på toppen.

Pen, men anonym

Galaxy S6 er en pen mobil. Bruken av Gorilla Glass på for- og bakside samt bruken av høykvalitets aluminium rundt kanten, gjør at også den flate Galaxy S6 får et eksklusivt og robust preg.

Den flate Galaxy S6 er likevel langt mer anonym enn Edge-modellen og det er nok ikke så mange som kommer til å spørre om det er den nye Galaxy-modellen du har kjøpt.

SOLID: Galaxy S6 har Gorilla Glass både for for- og bakside. Mobilen motstår "angrep" fra sakser og skarpe gjenstander.
SOLID: Galaxy S6 har Gorilla Glass både for for- og bakside. Mobilen motstår "angrep" fra sakser og skarpe gjenstander. Foto: Hallvard Lunde

Like bra

Som forventet får vi stort sett identiske resultater på ytelsestestene på Galaxy S6 som på Galaxy S6 Edge. Det er kun på batterilevetiden hvor vi får et avvik på et par timer. Her målte vi Edge-modellen til 13 timer og 50 minutt, mens vi kun får ut 11 timer og 9 minutt på Galaxy S6. Batteriet på Galaxy S6 Edge er riktignok 50 mAh-timer større, men det er ikke nok til å forklare hele forskjellen.

Spesifikasjoner: Samsung Galaxy S6 og Galaxy S6 Edge

 • OS: Android 5.0 Lollipop
 • Skjerm: 5.1 tommer, superAMOLED
 • Oppløsning: 2560 x 1440, 577 PPI
 • Prosessor: Quad 2.1 GHz - Quad 2,1 GHz Octacore
 • Minne: 3 GB RAM
 • Lagringplass: 32/64/128
 • WiFi: 802.11 ac/b/g/n (2.4 og 5 GHz)
 • 4G: Ja, Cat. 6 300/50 Mbit/s
 • NFC: Ja
 • Bluetooth: v4.1 A2DP
 • Batteri: 2550 mAh
 • Størrelse: 70,5 x 143,4 x 6,8 mm
 • Vekt: 138 gram
 • Annet: Ant+, Klar for Samsung Knox, innebygd pulsmåler.
KAMERA: Galaxy S6 er utstyrt med et god kamera. Selve objektivet stikker litt ut og gjør at mobilen vipper litt når du bruker den liggende på et flatt underlag.
KAMERA: Galaxy S6 er utstyrt med et god kamera. Selve objektivet stikker litt ut og gjør at mobilen vipper litt når du bruker den liggende på et flatt underlag. Foto: Hallvard Lunde

Hurtigladefunksjonen er også lett å like. Noen få minutters lading gir synlige resultater. Har du en halvtime til rådighet, så får du faktisk løftet batteriet med 54 prosentpoeng – noe som tilsvarer over fem timer med ekstra videoavspilling!

Den innebygde støtten for trådløs lading, tror vi også mange vil like når det blir mer vanlig med trådløse ladere både hjemme, på jobb, restauranter og andre offentlige arenaer.

Topp ytelse

Galaxy S6 leverer fantastiske ytelsesresultater i de testene vi utsatte den for. I forhold til iPhone 6, så er det kun i Sunspider-testen Galaxy-tvillingene må se seg slått.

Vi opplevde aldri at Galaxy S6 var treg eller «motvillig» på noen måte. Tungen spill, nedlasting av tunge filer og aktiv hopping mellom apper fungerer utmerket.

Den leverer også god ytelse over 4G-nettet og i våre målinger var den konsekvent raskere både på opp- og nedlasting enn iPhone 6 Plus. Galaxy S6-tvillingene måler vi også til å være raskere over det trådløse nettet enn iPhone 6. Nå har Telenor også lansert sitt 4G+-nett, noe som Galaxy S6-tvillingene vil nyte godt av.

Samsung har også fått på plass en raskere og mer nøyaktig fingeravtrykksleser enn på Galaxy S5. Her opplever vi sjelden at mobilen ikke låses opp når vi legger fingeren på hjemskjermen. Og der iPhone 6 ikke lar oss låse opp mobilen med en regnvåt finger, så er dette ikke noe problem på Galaxy S6.

Supert kamera

Kameraet på Galaxy S6 er kraftig oppgradert i forhold til foregående modell, Galaxy S5. Objektivet er blitt mer lyssterkt, pikslene på bildebrikken er blitt større og oppstarten er lynrask. Vi har testet kameraet på Galaxy S6 mot blant andre iPhone 6 og HTC One M9 her.

MED OG UTEN: Galaxy S6 kan kjøpes med (Edge) og uten bøy. Du sparer 1000 kroner på å velge den flate modellen, men den bøyde gir deg nok mer oppmerksomhet.
MED OG UTEN: Galaxy S6 kan kjøpes med (Edge) og uten bøy. Du sparer 1000 kroner på å velge den flate modellen, men den bøyde gir deg nok mer oppmerksomhet. Foto: Hallvard Lunde

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning