Kompakt og effektivt

Sony Xperia Z3 Tablet Compact

Dette er det beste, kompakte, Android-nettbrettet akkurat nå!

KOMPAKT: Sony Xperia Z3 Tablet Compact er et utrolig lett og kompakt nettbrett. Det veier faktisk hele 61 gram mindre enn iPad mini 3.
KOMPAKT: Sony Xperia Z3 Tablet Compact er et utrolig lett og kompakt nettbrett. Det veier faktisk hele 61 gram mindre enn iPad mini 3. Foto: Hallvard Lunde, HjemmePC
Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ Kompakt design

+ Skjerm

+ Ytelse

+ Vanntett

+ God stereolyd

- Kun 16 GB intern lagringsplass

RENT OG PENT: Designet på Sony Xperia Z3 Tablet Compact er rent og pent, men den hvite baksiden blir over tid litt møkkete. Men siden nettbrettet er vanntett, så kan du jo alltids vaske det med såpe og vann.
RENT OG PENT: Designet på Sony Xperia Z3 Tablet Compact er rent og pent, men den hvite baksiden blir over tid litt møkkete. Men siden nettbrettet er vanntett, så kan du jo alltids vaske det med såpe og vann. Foto: Hallvard Lunde, HjemmePC

De mellomstore nettbrettene med skjermer fra rundt syv til åtte tommer er lette å like. iPad mini med 7,9 tommers Retina-skjerm har vært trendsetteren, men vi har likt godt både det LG har gjort med sin G Pad 8.3 og Samsung med sin Galaxy Tablet 8.4 Pro.

Nå er det Sony som har krympet sitt Xperia-nettbrett til 8 tommer og gitt det navnet Sony Xperia Z3 Tablet Compact. Det kompakte nettbrettet ser og kjennes ut som en krympet versjon av «storebror» Xperia Z2 Tablet - alternativt som en litt forvokst versjon av supermobilen Xperia Z3.

Lettere enn iPad mini

Nettbrettet Xperia Z3 Tablet Compact lever absolutt opp til navnet sitt. Det er både lite, lett og kompakt. Faktisk veier nettbrettet 61 gram mindre enn Apples nyeste mininettbrett, iPad mini 3. Sonys mininettbrett er også en del tynnere, og på grunn av skjermformatet (16:9), er det litt smalere og litt lenger enn iPad mini (som har 3:2 format på skjermen).

Den kompakte formen gjør at det er utrolig enkelt å omgi seg med Sonys mininettbrett. Vi kan ubesværlig ligge på sofaen og holde nettbrettet med en hånd i lengre perioder, og det er lite nok til at det får plass i en lomme på en vinterjakke eller i en liten dameveske. Det gjør nettbrettet anvendelig både hjemme og på reise. Du trenger heller ikke frykte en veltet kaffekopp eller styrtregn. For Xperia Z3 Tablet Compact er vanntett, så du kan også ta den med i badekaret om du vil.

God skjerm

FORSKJELLER: Bare for sammenligningens skyld. Her er Sony Xperia Z3 Tablet Compact på 8 tommer mot iPhone 6 Plus med 5,5 tommer.
FORSKJELLER: Bare for sammenligningens skyld. Her er Sony Xperia Z3 Tablet Compact på 8 tommer mot iPhone 6 Plus med 5,5 tommer. Foto: Hallvard Lunde, HjemmePC

Skjermen på Xperia Z3 Tablet Compact er god. Den er mindre fargemettet enn det vi har opplevd «ut-av-esken» på andre av Sonys produkter vi har testet i det siste - og det liker vi godt. Oppløsningen er god, selv om den har noen færre punkter per tommer enn nye iPad mini 3. Skulle du være misfornøyd med fargene på skjermen, så er det bare å justere dem. For Sony er en av få som tilbyr innstillingsmuligheter for skjermens hvitbalanse.

God på nettverk

Vi gir Xperia X3 Tablet Compact godkjent når det kommer til ytelsestestene vi har kjørt den gjennom. Den skårer jevnt over veldig godt og slår blant annet Galaxy Tab S på flere av testene. Batterilevetiden er også godkjent. Den svært lysstyrke skjermen klarte 7 timer og 15 minutter, noe som er på linje med for eksempel Galaxy Tab Pro 8.4. Med «riktige» innstillinger, så bør du klare godt over 10 timer med kontinuerlig videoavspilling. Sony selv oppgir en batterilevetid på 15 timer.

Vi gir også pluss til Sony Xperia Z3 Tablet Compact for gode nettverksegenskaper. Den er jevnt over rask og har god rekkevidde. På steder i huset vårt der vår iPad mini må gi tapt, leverer mininettbrettet fra Sony fortsatt svært bra nettverksytelse.

Vi må også nevne de integrerte stereohøyttalerne. Disse er lagt på samme måte som på mobilen Xperia Z3. Høyttalerne er gjemt i to spalter mellom skjerm og ramme. I tillegg kaster de lyden mot deg, ikke til siden slik det for eksempel gjøres på iPad. Sonys løsning gjør at man heller ikke like lett dekker høyttalerne med fingrene (slik man ofte gjør på iPad). Resultatet er glimrende lyd til både film og musikk rett ut av nettbrettet.

Konklusjon

Xperia Z3 Tablet Compact er ikke noe billignettbrett. Her snakker vi om priser på nivå med nye iPad mini 3. Det vil si drøyt 3000 kroner for WiFi-modellen og cirka 3800 kroner for WiFi og 4G. For den prisen får du et svært anvendelig og fleksibelt nettbrett. Det har god ytelse og er spekket med mange gode funksjoner. At den er vanntett er en stor bonus. Men det er kombinasjonen av ytelse, formfaktor (lett, tynn og kompakt) og skjerm som gjør at vi gir Sony vår toppkarakter.

VANNTETT: Alle kontakter utenom minijack-inngangen er gjemt bak eg deksel. Xperia Z3 Tablet Compact er vanntett som sine mobile brødre, som Xperia Z3 og Xperia Z2.
VANNTETT: Alle kontakter utenom minijack-inngangen er gjemt bak eg deksel. Xperia Z3 Tablet Compact er vanntett som sine mobile brødre, som Xperia Z3 og Xperia Z2. Foto: Hallvard Lunde, HjemmePC

Spesifikasjoner: Sony Xperia Z3 Tablet Compact

 • OS: Android 4.4
 • Skjerm: 8 tommer
 • Oppløsning: 1920 x 1200 punkter, 283 ppi
 • Prosessor: 2,5 GHz, Quad Core
 • RAM: 3 GB
 • Lagring: 16 GB
 • 4G: Ja (modellavhengig)
 • WiFi: 802.11 ac/a/b/g/n
 • Bluetooth: Ja, 4.0,
 • Minnekort: Ja, maks 128 GB
 • Kamera: Ja, 2x
 • Batteri: 4500 mAh
 • Batterilevetid: 7 timer 15 minutter (målt)
 • Størrelse: 213,3 x 123,6 x 6,4 mm
 • Vekt: 270 gram
 • Annet: Vanntett, integrerte stereohøyttalere

Les også:

Samsung Galaxy Note 4 imponerer

Er dette den ultimate ultrabook-en?

Suverent hodesett med støydemping

HAR ALT: Sony har laget et nettbrett i den kompakte 7-8 tommers klassen som har alt.
HAR ALT: Sony har laget et nettbrett i den kompakte 7-8 tommers klassen som har alt. Foto: Hallvard Lunde, HjemmePC

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning