Test av Sony Xperia Z3

Helstøpt

Xperia Z3 fra Sony er trolig den beste Android-mobilen akkurat nå.

TÅLER VANN: Med Sony Xperia Z3 kan du godt ta familiebildet under vann.
TÅLER VANN: Med Sony Xperia Z3 kan du godt ta familiebildet under vann. Foto: Produsent
Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ Skjerm

+ Ytelse

+ Design

- Intern lagringsplass

- Batteri

FOTOTEST: Vi har testet kameraet på Sony Xperia Z3 mot blant annet iPhone 6 og iPhone 6 Plus.
FOTOTEST: Vi har testet kameraet på Sony Xperia Z3 mot blant annet iPhone 6 og iPhone 6 Plus.

[Oppdatering: Sony Xperia Z3+ er nå lansert. Vi har testet Sony Xperia Z3+ her.]

Vi likte godt Xperia Z1 da den kom høsten 2013 og oppfølgeren kort tid etter, Xperia Z2, fikk også terningkast 6 da vi testet den i mai i år. Og nå, noen måneder senere har vi fått Xperia Z3 inn til test. Det går raskt med Sony.

Forskjellene på de tre modellene er ikke veldig store. Spesielt ikke mellom Xperia Z2 og Xperia Z3. Den har over et par generasjoner blitt litt tynnere og lettere, mens innmaten har vært gjennom en moderat oppgradering om vi ser på Z1 versus Z3. Men mellom Xperia Z2 og Xperia Z3 er forskjellene svært moderate.

Skjermen er den samme, kameraet er det samme, den har nesten samme prosessor, like stort internminne og like stor intern lagringskapasitet.

Litt rundere

Visuelt har Xperia Z3 blitt litt rundere rundt kantene, men har behold den lett gjenkjennbare Xperia-fasongen. Den liker vi godt. At Xperia Z3 er blitt noen gram lettere er også greit, selv om man ikke tenker så mye over vekten. Vi synes også dekslene til minnekort, SIM-kort og mikro-USB-kontakten har fått en bedre og penere utforming på Xperia Z3.

At den også er litt tynnere og både litt smalere og kortere enn forgjengeren er også et pluss.

Godt, men ikke best

Megapiksler er litt feilaktig blitt et mål på hvor godt et kamera kan være. Megapiksler kan absolutt si litt om kameraets potensial til å ta detaljerte bilder, men både optikk og programvare er viktige elementer. Sony har beholdt sin 20,7 megapikslers oppløsning siden Xperia Z1.

Vi noterer oss også at Xperia Z3 har mistet den optiske bildestabilisatoren som Z2 var utstyrt med. Vi er likevel jevnt over veldig godt fornøyd med kameraet på Xperia Z3. Den dedikerte kameraknappen er et stort pluss i forhold til mobiler uten, og gjør at vi raskt kan få tatt de bildene vi ønsker oss.

Xperia Z3 gjør også en god jobb under dårlige lysforhold. Her kan kan du lese om hvordan Xperia Z3 gjør det mot iPhone 6 og iPhone 6 Plus. Sammen med Apple og Nokia, er Sony fortsatt i tet når det kommer til mobilkamera.

Fargerik skjerm

Den full-HD-oppløste skjermen til Sony Xperia Z3 er på mange områder en fryd for øyet. Vi synes imidlertid, som på de foregående modellene, at fargemetningen er kraftig overdrevet og at hvitbalansen er dratt for langt mot det røde fargespekteret.

Spesifikasjoner: Sony Xperia Z3

 • OS: Android 4.4
 • Skjerm: 5,2 tommer
 • Oppløsning: 1920 x 1080, 424 ppi
 • Prosessor: 2,5 GHz Quad Core
 • RAM: 3 GB
 • Lagringskapasitet: 16 GB
 • Minnekort: Ja, opp til 128 GB
 • Kamera: 20,7 MP
 • Batteri: 3100 mAh
 • Størrelse: 72 x146 x 7,3 mm
 • Vekt: 156 gram

Det gjør at hudtoner ofte blir for røde og at det hvite får et rødskjær i seg. Vi liker farger, men de bør være litt mer naturtro. Heldigvis lar Sony oss justere hvitbalansen til skjermen og med litt fintuning (litt mer grønt og blått), så fikk vi til en fargebalanse som passet oss.

God ytelse

Xperia Z3 kommer helt greit ut i våre ytelsestester. Den er som forventet omtrent på nivå eller litt over forgjengeren Xperia Z2. Der den svikter litt, synes vi, er på batteritesten vår. Her skårer den kun 6 timer og 35 minutter. Det er langt dårligere enn hva vi oppnådde med Xperia Z2 og dårligere enn begge de nye iPhone-modellene.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen