Fristende prinsessekake med pistasjnøtter
Hva er vel bedre enn nybakt lun gjærbakst? Prøv denne nydelige varianten der vi har byttet ut vaniljekremen med nøtter.


(En hjerteform/springform)
2½ dl melk
25 g gjær
1 dl sukker
1 ts salt
500 g hvetemel
100 g smør
PISTASJKREM:
150 g pistasjnøtter
100 g smør
1 egg til pensling
Varm melken til den er fingervarm og rør ut gjæren i væsken. Tilsett sukker, salt, egg og hvetemel, og elt til en glatt deig.
Ha deretter i romtemperert smør og elt alt godt sammen.
La deigen hvile under plast i ca. 45 min.
Pistasjkrem: Finhakk pistasjnøttene og rør inn romtemperert smør.
Ta av ca. 1/³ av deigen og trykk den ut i bunnen av en smurt hjerteform. Kjevle resten av deigen til et rektangel og smør på pistasjkremen. Rull den sammen og del den i ca. 2 cm tykke skiver. Legg stykkene oppå bunnen.
Hev kaken til dobbel størrelse.
Pensle kaken med sammenpisket egg.
Stek kaken i ovnen på nederste rille ved 200° i ca. 20 min. Er den ikke gjennomstekt, ta kakeringen forsiktig av og stek kaken videre i noen minutter. Avkjøl på rist.
Pynt kaken med melisglasur. Den Kan fint fryses, men da uten melisglasur.
Les også:
Hvetekransen du baker i en fei
HJEMMET - best på mat!
Er du på jakt etter en liten godbit? Her på www.hjemmet.no finner du nye oppskrifter hver uke på deilige kaker og søte fristelser. Er du interessert i mat, kan det være en god idé å abonnere på Norges største ukeblad. Hver eneste uke har vi en fyldig mat-seksjon med gode oppskrifter til inspirasjon og glede.

Ha en fin uke med Hjemmet!
Mvh. Elisabeth Lund-Andersen
redaktør