Snickerskake
Bak en myk, saftig kake med deilig smak av sjokolade. Den flørter på tungen med sødme og en anelse salt.


(Rund kakeform 22 cm)
3 eggehviter
170 g sukker
150 g salte peanøtter
100 g Ritz-kjeks
2 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
SJOKOLADEKREM:
50 g smør
50 g melis
150 g sjokolade
3 eggeplommer
PISKET KREMFLØTE:
3 dl fløte
PYNT:
peanøtter, hakket
kokesjokolade
Pisk eggehviter stive og tilsett litt og litt av sukkeret mens du fortsetter og piske.
Ha kjeks og peanøtter i en hurtigmikser og kjør til det er finhakket. Ha i vaniljesukker og bakepulver og bland alt forsiktig inn i marengsen.
Ha røren i en smurt kakeform, ca. 22 cm i diameter. Stek midt i ovn ved 180° i ca. 25 min.
Smelt smøret på svak varme. Tilsett hakket sjokolade og la sjokoladen smelte i smøret og rør forsiktig inn melis. Sett til side og pisk inn eggeplommene. Fordel sjokoladekremen over kakebunnen.
Pisk fløten stiv og bre den over sjokoladekremen. Dryss på peanøtter og hakket kokesjokolade.
Les også:
Hvetekransen du baker i en fei
HJEMMET - best på mat!
Er du på jakt etter en liten godbit? Her på www.hjemmet.no finner du nye oppskrifter hver uke på deilige kaker og søte fristelser. Er du interessert i mat, kan det være en god idé å abonnere på Norges største ukeblad. Hver eneste uke har vi en fyldig mat-seksjon med gode oppskrifter til inspirasjon og glede.

Ha en fin uke med Hjemmet!
Mvh. Elisabeth Lund-Andersen
redaktør