Fargerik og frisk ostekake
Prøv denne lekre ostekaken som er enkel å lage og smaker himmelsk.


(Kakeform, 24 cm i diameter)
200 g Digestive-kjeks (ev. andre søte grove kjeks)
100 g smør
5 pl. gelatin
3 dl kremfløte
1 dl sukker
400 g kremost naturell
GELÉLOKK:
1 pk. bringbærgelé
bær til pynt
•Knus kjeksen i en hurtigmikser og bland inn smeltet smør. Trykk blandingen ut i en kakeform eller porsjonsformer og stek i ovn ved 175° i 10-15 min. Avkjøl.
Legg gelatinplatene i vann, ca. 3 min. Visp fløten og sukker til krem. Rør kremosten til den blir glatt og jevn og bland den inn i kremen.
Klem vannet ut av gelatinplatene og løs dem opp i ca. ½ dl kokende varmt vann. Avkjøl litt før du rører gelatinene inn i kremen.
Fordel kremen over den stekte kjeksbunnen. Sett kaken kjølig i minst 4–5 timer, gjerne natten over.
Lag gelélokket som anvist på gelepakken, men bruk kun halv mengde vann. La geléen bli avkjølt før den helles forsiktig over kaken. Sett kaken kjølig i ca.3 timer til gelélokket har stivnet.
Pynt med bær og evt. mynteblader rett før servering.
Hell av vannet på gelatinplatene og løs opp en og en plate i ½ dl kokende, varmt vann. Hell den oppløste gelatinen i sitronblandingen. Rør den inn i fromasjen. Hell røren i formene slik at den går noen cm over kanten. Sett fromasjen kaldt til den stivner. Ta av folien.
Server fromasjen pyntet med revet sitronskall og sitronmelisse.
Les også:
Fransk sjokoladekake: Eksklusiv smak – enkel å lage
Gulrotkake med biter av mørk og lys sjokolade
HJEMMET - best på mat!
Er du på jakt etter en liten godbit? Her på www.hjemmet.no finner du nye oppskrifter hver uke på deilige kaker og søte fristelser. Er du interessert i mat, kan det være en god idé å abonnere på Norges største ukeblad. Hver eneste uke har vi en fyldig mat-seksjon med gode oppskrifter til inspirasjon og glede.

Ha en fin uke med Hjemmet!
Mvh. Elisabeth Lund-Andersen
redaktør