Verdens BESTE ostekake
Ostekake med sitronsmør, marengs og friske bær er litt av en nytelse.


1 pk. Gjende-kjeks
75 g sukker
1 egg
3 ss meierismør
1 ts kanel
OSTEKREM:
700 g kremost
250 g sukker
3 ss sitronsaft
1 vaniljestang
4 egg
en liten klatt med rømme
SITRONSMØR/LEMONCURD:
5 eggeplommer
2 sitroner, saft
og revet skall
60 g sukker
130 g smør, kaldt i terninger
MARENGS:
¾ dl vann
150 g sukker
50 g melis
100 g eggehvite
friske bær og melis til pynt
Finknus kjeksen. Bland sammen med sukker, egg, kanel og smeltet smør til en masse. Ha i en bakepapirkledd form, 24 cm i diameter. Stekes ved 180° i ca. 10 min. Senk temperaturen til 120° når kaken tas ut av ovnen.
Ostemasse: Pisk alt til ostekremen i en bolle og tilsett ett og ett egg om gangen. Pisk til alt er godt blandet.
La kaken få en runde til i ovnen ved 120° i ca. 35–40 min. Kaken skal være fast, men fortsatt litt løsere i midten når du rister litt på formen.
Pisk eggeplommer og sukker i en tykkbunnet kjele over lav temperatur. Bland i sitronsaft og finrevet skall. Rør hele tiden til det tykner. Blandingen må ikke koke! Tilsett litt og litt smør og rør godt. Avkjøl og sett kjølig.
Kok opp vann og sukker til marengs til den har en temperatur på 116°. Pisk eggehviter og melis til det kommer topper. Spe i den varme sukkerlaken litt etter litt. Pisk så marengsen til den blir kald.
Fyll marengsen i en sprøytepose med en rund sprøytespiss. Start med å sprøyte en kant med tupper ytterst på kanten av kaken.
Dette gjøres i tilfelle lemoncurden er litt bløt og ikke skal renne av kaken. Fyll så i lemoncurd i midten. Her bestemmer du selv hvor mye du vil bruke. Sprøyt så marengstupper på hele øverste delen.
Bruk gassbrenner på marengsen, om du har.
Pynt med friske bringebær. Dryss over melis før servering.
Les også:
HJEMMET - best på mat!
Er du på jakt etter en liten godbit? Her på www.hjemmet.no finner du nye oppskrifter hver uke på deilige kaker og søte fristelser. Er du interessert i mat, kan det være en god idé å abonnere på Norges største ukeblad. Hver eneste uke har vi en fyldig mat-seksjon med gode oppskrifter til inspirasjon og glede.

Ha en fin uke med Hjemmet!
Mvh. Elisabeth Lund-Andersen
redaktør