Slik lykkes du med rullekaken
Å lage en rullekake er enklere enn du tror, du må bare kunne triksene. Oppskriften får du her, og i videoen under viser Hjemmets matjournalist deg hvordan det gjøres.

Oppskrift på rullekake:
En stor langpanne
4 egg
120 g (1¼ dl) sukker
120 g (2½ dl) hvetemel
¼ ts bakepulver
FYLL:
2½ dl bringebærsyltetøy, eller eventuelt andre typer syltetøy
Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Sikt mel og bakepulver sammen og vend det forsiktig inn i eggedosisen. Bre røren utover i en langpanne med bakepapir. Stek kaken midt i stekeovn på 200° i 8-10 min.
Legg et ark bakepapir på benken og strø sukker på. Hvelv rullekaken på papiret og la formen ligge over kaken til den er avkjølt.
Smør på fyll og rull kaken sammen, gjerne ved hjelp av bakepapiret.
Skjær kaken opp i skiver rett før servering og legg på fat. Pynt med friske bær.
Se triksene du trenger for å få til rullekaken, ved å klikke på bildet under. Saken fortsetter under videoen.
</p> </div>
Andre søte oppskrifter fra Hjemmet:

Gulrotkake med biter av mørk sjokolade
Samleside: Flere kakeoppskrifter fra Hjemmet
HJEMMET - best på mat!
Er du på jakt etter en liten godbit? Her på www.hjemmet.no finner du nye oppskrifter hver uke på deilige kaker og søte fristelser. Er du interessert i mat, kan det være en god idé å abonnere på Norges største ukeblad. Hver eneste uke har vi en fyldig mat-seksjon med gode oppskrifter til inspirasjon og glede. På bildet over ser du en faksimile av matseksjonen i bladet som denne oppskriften er hentet fra.
Ha en fin uke med Hjemmet!

Mvh. Lise Hansen
redaktør