BMW Pininfarina Gran Lusso Coupé

Sjekk den BMW-en

Det blir neppe mange av den.

Publisert Oppdatert

Hvert år arrangeres en eksklusiv bilutstilling ved Comosjøen i Italia med navnet Concorso d'Eleganza Villa d'E ste. Som navnet tilsier er ikke dette en helt vanlig utstilling. Her vises noen av de flotteste og dyreste bilene som noen gang er produsert, samt presumptivt spennende prototyper.

Også i år var det BMW som trakk oppmerksomheten med konseptet BMW Pininfarina Gran Lusso Coupé. Selskapet har også tidligere vist unike konsepter på Concorso d'Eleganza Villa d'Este, blant annet i samarbeid med Zagato.

Gran Lusso Coupé er på sin side resultatet av tidenes første samarbeid mellom BMW og det italienske designselskapet Pininfarina, som blant mye annet har bidratt til kjente modeller som Volvo C70, Ferrari F40, Ferrari Testarossa, Enzo Ferrari, Maserati Quattroporte, samt flere modeller fra Alfa Romeo og Renault.

- Samarbeidet har gitt oss et annerledes og spennende produkt hva gjelder luksus og eksklusivitet, sier Karim Habib, sjef for BMW Design.

Ser vi bort fra BMW 6-serie er dette den første store todørscoupeen fra BMW siden 8-serien som ble produsert på 90-tallet. Den vakte oppsikt med sin lave front med vippelykter, og kom med blant annet en 5,4-liters V12-er på nesten 400 hk. Voldsomme saker den gangen.

Det er imidlertid lite som tyder på at Gran Lusso er starten på en ny 8-serie. Derimot kommer BMW snart med en heftig ytelseshybrid med navn i8.

Teknisk røper BMW svært lite om Gran Lusso, bortsett fra at den - som den gamle 8-serien - er utstyr med V12-er.

8-SERIE: Gran Lusso kan minne om 90-tallsgiganten BMW 8-serie. FOTO: BMW

8-SERIE: Gran Lusso kan minne om 90-tallsgiganten BMW 8-serie. FOTO: BMW

Les også:

BMW 5-serie blir billigere

Nå er det dette fotoboksskiltet du skal være oppmerksom på

Flere strekninger får de nye fotoboksene

Slik blir Porsches nye superhybrid

Med kommersielt innhold
Med kommersielt innhold

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning