Porsche

Dette er Porsches svar på utfordringen fra Tesla

Porsche varsler elektrisk familiebil med 600 hk.

Publisert Oppdatert

Porsche har sine ladbare hybrider, men med den Panamera-lignende Porsche Mission E varsler bilprodusenten at de kommer på en elektrisk bil med ytelser en Porsche verdig. Konseptet Mission E skal ha over 600 hk og en rekkevidde over 500 kilometer. Den skal greie 0-100 km/t på 3,5 sekunder og 0-200 km/t under 12 sekunder.

Teknologi fra Le Mans-bil

Kreftene kommer fra to elektriske motorer. I drivlinjen finner vi også PMSM-systemet (Permanent Magnet Synchronous Motors) som benyttes i Le Mans-bilen 919 Hybrid.

Batteriet i Mission E skal kunne lades til 80 prosents kapasitet (rekkevidde 400 kilometer) på 15 minutter takket være 800-voltsteknologi og Porsche Turbo Charging. Som Audis elektriske SUV-konsept kan Mission E induksjonslades.

Ikke rett rundt hjørnet

Mission E har firehjulsdrift, samt firehjulsstyring med Porsche Torque Vectoring som fordeler kraft til alle fire hjulene.

Det er naturlig å sammenligne Porsches elektriske superbil for familien med de hvasseste versjonene av Tesla Model S, men Porsches bidrag til elbilutvalget er ikke rett rundt hjørnet. Det er ventet at en firedørs elektrisk Porsche vil komme innen 2020.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning